ΚΛΕΙΣΙΜΟ
τα ατου και οι αδυναμιες

Report: Αυτή είναι η Μπρόντμπι (vid)

Είδαμε την ισοπαλία της Μπρόντμπι με την Μίντιλαντ και σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα play off του Europa League.

Report: Αυτή είναι η Μπρόντμπι (vid)

Η εμφάνιση της Μπρόντμπι απέναντι στη Μίντιλαντ, σε καμία περίπτωση δεν προβλημάτισε τους φίλους του «τριφυλλιού», που είδαν τους Δανούς να βγάζουν σημαντικές αδυναμίες, έντεκα ημέρες πριν το πρώτο «ραντεβού» με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Πρωταγωνιστές για την Μπρόντμπι, οι Πούκι και Μουκτάρ, που συνεργάστηκαν και σήμερα άψογα, δείχνοντας πως μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, σε περίπτωση που βρουν κενούς χώρους.

Πως ξεκίνησε

Ο Ζόρνιγκερ παρέταξε την ομάδα του απέναντι στη Μίντιλαντ με σύστημα 4-1-2-1-2, με ένα στενό ρόμβο που θύμισε κάτι από Γιάννη Αναστασίου.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 8.600 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ανάπτυξη των Δανών γινόταν κυρίως από τη μεσαία γραμμή με τον Μουχτάρ να ψάχνει για τις τελικές πάσες προς τους δύο στράικερ, ενώ συχνά ρόλο στο επιθετικό κομμάτι, είχε και ο δεξιός μπακ της Μπρόντμπι και αρχηγός της, Λάρσον, ο οποίος εκτελεί και τα στημένα.

Αδυναμία η έλλειψη ταχύτητας

Οι ποδοσφαιριστές της Μπρόντμπι είναι πολύ ψηλά κορμιά, αλλά όχι κάτι το τρομερό στις στημένες φάσεις, με το πρώτο γκολ της Μίντιλαντ να έρχεται μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μέσα σε τέσσερις πέντε παίκτες.

Τα μεγάλα κορμιά, φέρνουν όμως και έλλειψη ταχύτητας, ειδικές σε συνθήκες αντεπίθεσης, κάτι το οποίο φάνηκε απέναντι στη Μίντιλαντ και στο οποίο θα «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός στις δύο αναμετρήσεις, έχοντας τον «εκρηκτικό» Ιμπάρμπο, αλλά και τους Λέτο, Μπεργκ.

Η μεσαία γραμμή

Στο κέντρο της Μπρόντμπι υπάρχει η τριάδα των εσωτερικών χαφ, που αποτελείται από τον Νέργκαρντ, τον Φίρι στα αριστερά και τον Χολστ στα δεξιά, με τον πρώτο να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στο αμυντικό κομμάτι και να αγωνίζεται λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους.

Ομάδα που κάνει εύκολα το λάθος

Τα δύο πέναλτι στα οποία υπέπεσε η Μπρόντμπι στο φινάλε του αγώνα με τη Μίντιλαντ, μέσα μάλιστα σε διάστημα τριών λεπτών στο 86′ και στο 89′ και με το σκορ στο 3-1 υπέρ της, δείχνουν πως πρόκειται για μία ομάδα που κάνει εύκολα το λάθος, άρα και τα βρίσκει σκούρα σε συνθήκες πίεσης.

Η αμυντική τετράδα δεν προσφέρει ασφάλεια, ενώ φάνηκε πως υπάρχει πρόβλημα στη θέση του αριστερού μπακ, καθώς μόλις στο 35ο λεπτό του αγώνα με τη Μίντιλαντ, ο νεαρός Κρόνε πέρασε στο παιχνίδι αντί του Γιούλσγκαρντ, σε μία όπως φάνηκε τουλάχιστον, κίνηση τακτικής από τον πάγκο.

Πούκι και Μουχτάρ τα «αστέρια»

Κορυφαίος παίκτης της Μπρόντμπι, είναι με διαφορά ο Τέεμου Πούκι, ο οποίος στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του έχει σημειώσει έξι γκολ και θα είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Παίκτης με μεγάλη εμπειρία, ο Πούκι είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, παίζει και με πλάτη στο τέρμα, κάτι που δεν τον εμποδίζει να βρίσκει και άλλους τρόπους για να κάνει τη ζημιά, κάτι που θα δείτε και από τα τρία γκολ που πέτυχε εναντίον της Μίντιλαντ.

Πίσω από τον Πούκι, ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο αρχίζουν οι επιθέσεις των Δανών. Ο λόγος για τον Μουχτάρ, τον 21χρονο Γερμανό με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που έκανε μεγάλα παιχνίδια απέναντι στη Χέρτα, ενώ έβγαλε την ασίστ στο πρώτο τέρμα της Μπρόντμπι στον αποψινό αγώνα.

Η ενδεκάδα της Μπρόντμπι στην αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ: Ρένοου, Λάρσον, Χέρμανσον, Ρέκερ, Γιούλσγκαρντ (36′ Κρόνε), Νέργκαρντ, Φίρι, Χολστ, Μουχτάρ (66′ Βίλτσεκ), Πούκι, Ουρένια (84′ Όστιν).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.