ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με το Χ ημίχρονο στον ισπανικό «εμφύλιο»

Δεν έχει ευρωπαϊκή δράση η τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σπουδαία αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Με το Χ ημίχρονο στον ισπανικό «εμφύλιο»

Δεν έχει ευρωπαϊκή δράση η τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σπουδαία αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Θα μας απασχολήσει στοιχηματικά ο ισπανικός «εμφύλιος», όπως επίσης και οι αναμετρήσεις για τα Λιγκ Καπ Αγγλίας και Σκωτίας. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, σας υπενθυμίζουμε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσφορές των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, μια εκ των οποίων είναι η Interwetten.

«Κλειστό» πρώτο μέρος στο Τροντχάιμ

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη, όπου θα επιλέξουμε το Χ ημίχρονο σε απόδοση 2.40. Ξεκίνημα χρονιάς για τους «μερένχες» που καλούνται αφενός μεν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα (Champions League), αφετέρου δε να αποδείξουν ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσια την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το χρίσμα στην άκρη του πάγκου κέρδισε επάξια ο Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς η αύρα του όταν ανέλαβε πέρυσι, αποδείχθηκε αρκετή για να φέρει τα πάνω-κάτω και κατ’ επέκταση το 11ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ρεάλ. Φέτος, όμως, ο Ζιντάν ξεκινά ως πρώτος προπονητής σε μια αποστολή σαφέστατα πιο δύσκολη, αφού πέρυσι, ακόμη κι αν αποτύγχανε, ουδείς θα του χρέωνε οτιδήποτε. Παρά τις ουκ ολίγες δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της έλευσης Πογκμπά, το χατίρι του Γάλλου δεν έγινε ποτέ και η μοναδική μεταγραφή της Ρεάλ, παραμένει η «επιστροφή» του Μοράτα, που ουδείς γνωρίζει αν θα γύριζε ποτέ, αν δεν υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιο του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όλο το καλοκαίρι ο Ζιντάν προετοίμαζε μια… άλλη Ρεάλ, καθώς από την προετοιμασία έλειπαν ο Κριστιάνο, ο Μπέιλ, ο Κρόος, ο Πέπε, ο Νάβας, όλοι τους βασικά «γρανάζια» των «μερένχες». Μπορεί να μιλάμε για Ρεάλ, αλλά όπως και να ‘χει, έλειπε σχεδόν η μισή ενδεκάδα, που λείπει, φυσικά, και σήμερα.

Αν από τη μια πλευρά μιλάμε για τη «λαβωμένη» Ρεάλ Μαδρίτης, από την άλλη μιλάμε για την… αλλαγμένη Σεβίλλη. Η κάτοχος του Europa League θα παρουσιαστεί στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας χρονιάς με νέο προπονητή και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Τη «σφραγίδα» του θα επιχειρήσει να βάλει ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Χιλής, ο Αργεντινός, Χόρχε Σαμπαόλι, που καλείται να αντικαταστήσει τον άκρως επιτυχημένο Ουνάι Έμερι, ο οποίος, μετά από μια τριετία, θα καθοδηγεί από τη φετινή χρονιά την Παρί Σεν Ζερμέν. Με τη φυγή του Έμερι, η Σεβίλλη έχασε τέσσερις από τους καλύτερους (αν όχι τους καλύτερους) παίκτες της. Πρόκειται για τους Μπανέγα (συνεχίζει στην Ίντερ), Κρικόβιακ (ακολούθησε τον πρώην προπονητή του στην Παρί), Κόκε (στην Σάλκε) και Γκαμεϊρό (στην Ατλέτικο Μαδρίτης). Οι σοβαρές αυτές απώλειες ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η Σεβίλλη ήταν μια από τις πιο «κινητικές» ομάδες του φετινού καλοκαιριού. Απέκτησε από την Ατλέτικο με τη μορφή μονοετούς δανεισμού τους Κρανεβίτερ (μέσος) και Βιέτο (επιθετικός), τον μέσο της Σαμπντόρια, Χοακίν Κορέα, τον Βραζιλιάνο μέσο Γκάνσο από τη Σάντος, τον αμυντικό Μερκάδο της Ρίβερ Πλέιτ, τον μεσοεπιθετικό Κιγιοτάκε από το Αννόβερο και τον πολλά υποσχόμενο επιθετικό Μπεν Γεντέρ από την Τουλούζ. Περιμένουμε «μαγκωμένες» και ανέτοιμες τις ομάδες, λογική επιλογή μας η ισοπαλία στο ημίχρονο.

Νίκη και πρόκριση για Νιούπορτ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Νιούπορτ – ΜΚ Ντονς για το Αγγλικό Λιγκ Καπ, όπου θα επιλέξουμε τον άσσο σε απόδοση 2.16. Την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα της League Two γνώρισε η Νιούπορτ από την Μάνσφιλντ (2-3). Πέρσι αγωνιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με το άγχος του υποβιβασμού, κατάφερε ωστόσο, έστω και δύσκολα να αποφύγει το χειρότερο σενάριο. Τερμάτισε στην 22η θέση και στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και ψάχνει φέτος μια λιγότερο… αγχωτική σεζόν. Παρά την κακή περσινή σεζόν στον πάγκο της Νιούπορτ παραμένει ο τεχνικός Φίνεϊ που ευελπιστεί φέτος σε μια καλύτερη πορεία. Χωρίς προβλήματα η αποστολή των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, η Μίλτον Κέινς Ντονς μπήκε δυναμικά στη νέα σεζόν, καθώς απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα της Σριούσμπερι (0-1). Την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να παραμείνει για πολύ στην Τσάμπιονσιπ και ένα χρόνο μετά την άνοδο της, επιστρέφει στην League One. Μπορεί να έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να αποφύγει τον υποβιβασμό, δεν κατάφερε ωστόσο να δώσει ένα θετικό τέλος στη σεζόν της και πλέον είναι υποχρεωμένη να δώσει ότι καλύτερο μπορεί για να επιστρέψει. Σημαντικό ρόλο στην πολύ κακή της πορεία έπαιξε και το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έχοντας την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Δίνουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Διπλό με κάλυψη για Πάρτικ Θιστλ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Νταντί Γιουνάιτεντ – Πάρτικ Θιστλ, όπου θα επιλέξουμε το 2 DNB σε απόδοση 2.20. Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πιο κατάλληλη στιγμή ήταν για τη Νταντί Γιουνάιτεντ η ισοπαλία στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στην Championship απέναντι στην Κουίν οφ Σάουθ. «Ήταν μια σαφής υπενθύμιση πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, στην προσπάθεια μας να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Έχουμε πραγματικά πολλή δουλειά μπροστά μας» δήλωσε σχετικά ο προπονητής Ρέι ΜακΚίνον. Η Νταντί είναι η αλήθεια πως διαθέτει ρόστερ που θα μπορούσε να σταθεί στην Premiership, αλλά όσο πιο γρήγορα καταλάβει πως αυτό μόνο του δεν πρόκειται να σταθεί ικανό να τη βοηθήσει να πετύχει τον αδιαπραγμάτευτο στόχο της, τόσο καλύτερα θα είναι. Δυναμικό ξεκίνημα έκανε και η Πάρτικ Θιστ, γεγονός που είναι προφανές ότι έχει βοηθήσει να ξεχαστεί η περσινή χρονιά. Τότε, δηλαδή, που έπρεπε να περάσουν 11 ολόκληρες αγωνιστικές, ούτως ώστε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Φέτος, όμως, η Πάρτικ Θιστλ έχει ξεκινήσει αν μη τι άλλο εντυπωσιακά, καθώς τις τέσσερις σερί νίκες στη φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ, διαδέχθηκε η νίκη στην πρεμιέρα της Premiership με το 2-0 απέναντι στην Ινβερνές. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σε καλύτερο μομέντουμ και θα τους στηρίξουμε στη σημερινή αναμέτρηση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.