ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το προφίλ του 21χρονου άσου

Report: Μουχτάρ ο «εγκέφαλος» της Μπρόντμπι (pics, vids)

Ο Πούκι είναι το «αστέρι» της Μπρόντμπι, αλλά όχι και ο μόνος επικίνδυνος παίκτης της, καθώς από πίσω έρχεται ο Χάνι Μουχτάρ, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα.

Report: Μουχτάρ ο «εγκέφαλος» της Μπρόντμπι (pics, vids)

Από την αναμέτρηση της Μπρόντμπι με τη Μίντιλαντ βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα, για τα όποια γράψαμε άλλωστε, πριν την πρώτη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό.

Οι Δανοί είναι μία ομάδα με αρκετό ταλέντο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και προβλήματα στην άμυνα, ενώ οι παίκτες που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι οι Πούκι και Μουχτάρ.

Για τον Φινλανδό επιθετικό έχουν γραφτεί πολλά τις τελευταίες ημέρες, αλλά την απαραίτητη προσοχή των «πρασίνων» θα πρέπει να έχει και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός, που είναι και ο «εγκέφαλος» της Μπρόντμπι.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.043 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
4816-broendby-hertha-berlin-euro-league-kval

Η αρχή

Ο 21χρονος άσος, που αγωνίζεται στην Μπρόντμπι ως δανεικός από την Μπενφίκα, ήταν εντυπωσιακός στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του και έδειξε στοιχεία από το «πλούσιο» ταλέντο του.

Γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 21 Μαρτίου του 1995 και το 2002 μπήκε στις ακαδημίες της Χέρτα, στις οποίες έμεινε για μία δεκαετία πριν πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2012-2013.

hi-res-7734ce45c64d66e2f707e62b825df963_crop_north

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη σεζόν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ17 του συλλόγου, στην οποία ο Μουχτάρ ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να έρθει η άνοδος στις ρεζέρβες για τον 17χρονο τότε άσο.

Λίγο αργότερα και κάπως αναπάντεχα, ήρθε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, στην πρώτη από τις 17 συμμετοχές που έγραψε συνολικά με τη φανέλα της Χέρτα.

Benfica-training-Seixal-02-24-2015-Lisboa-e-Benfica-held-this-morning-at-trainin

Το «μάτι» της Μπενφίκα

Ο Μουχτάρ είχε προλάβει να δείξει σημάδια από την ποιότητα και το ταλέντο του και η Μπενφίκα που δεν αφήνει τέτοιες περιπτώσεις να της ξεφύγουν, δεν έχασε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της, δίνοντας ένα ποσό κοντά στις 500 χιλιάδες τον Ιανουάριο του 2015.

Στις 15 Ιανουαρίου ο Μουχτάρ ανακοινώθηκε ως παίκτης των Πορτογάλων και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020.

800-1432830108

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, ο νεαρός Γερμανός έκανε το ντεμπούτο με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, ενώ ένα μήνα αργότερα ήρθε και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Οι δανεισμοί και η εξέλιξη

Τον Αύγουστο του 2015, η Μπενφίκα έψαχνε τρόπο να παραχωρήσει με δανεισμό τον Μουχτάρ ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και η Σάλτσμπουργκ τον έκανε δικό της για ένα χρόνο, στον οποίο έκανε μόλις 13 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 1 γκολ σε μία μέτρια σεζόν για τον ίδιο.

Τώρα, στην Μπρόντμπι και πάλι με δανεισμό από τους Πορτογάλους, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ξεδιπλώνει το ταλέντο, αγωνίζεται στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2 της Μπρόντμπι και έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας, δείχνοντας πως δύσκολα θα μείνει και δεύτερη σεζόν στη Δανία.

art112570

Γρήγορος και δυνατός, με τεχνική κατάρτηση που ξεχωρίζει, ο Μουχτάρ δείχνει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στη Δανία, έχοντας τον Πούκι μπροστά του να αξιοποιεί τις ασίστ του και δείχνει πως θα είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Συμμετοχή σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες

Πέρα από την πορεία του σε συλλογικό επίπεδο μέχρι τώρα, ο Μουχτάρ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, ενώ το 2014 πανηγύρισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Κ19.

SZCZECIN, POLAND - NOVEMBER 18: Hany Mukhtar of Germany looks on during the U20 international friendly match between Germany and Poland at Florian Krygier Stadion on November 18, 2014 in Szczecin, Poland. (Photo by Matthias Kern/Bongarts/Getty Images)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.