ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Καρφί» για την πρώτη θέση ο Ζέκα!

Ο Κάρλος Ζέκα, επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, μέχρι και το 2019, κάτι που σημαίνει, πως εφόσον το εξαντλήσει θα βρεθεί στην… κορυφή των μακροβιότερων ξένων στην ιστορία του συλλόγου!

«Καρφί» για την πρώτη θέση ο Ζέκα!

Ο Πορτογάλος άσος, ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2011 και έκτοτε μετράει 205 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα. Ακούραστος, πάντα παθιασμένος, ανεξαρτήτως αντιπάλου, βιονικός, ο αρχηγός της ομάδας, δύσκολα μένει στα… pits, γεγονός που τον έχει φέρει πολύ ψηλά στη λίστα των συμμετοχών με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο Ζέκα, βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας των μακροβιότερων ξένων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, με 205 συμμετοχές στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, πίσω από τους «κολοσσούς» Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντσικ και Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο «Χρήστος» ήρθε στον Παναθηναϊκό το χειμώνα του ’89 και παρότι ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, πολύ γρήγορα, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο φορ, που είδε η χώρα τη δεκαετία του ’90.

Αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» μέχρι και το 2004, όπου «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετρώντας 390 συμμετοχές και 244 γκολ! Ο Πολωνός, είναι ο μακροβιότερος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με τον Κάρλος Ζέκα, να είναι μεν μακριά, αλλά να τον… απειλεί.

11517
5125

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται το «βουνό». Ο Γιόζεφ Βάντσικ, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες, που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Ο Πολωνός ήρθε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 1990, αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, εννέα χρόνια αργότερα (Απόλλων Αθηνών), έχοντας «γράψει» 249 συμμετοχές. Η θέση του είναι κάτι παραπάνω από επισφαλής, καθώς, είτε στο τέλος αυτής της σεζόν είτε στην αρχή της επόμενης, ο Κάρλος Ζέκα, θα τον έχει προσπεράσει.

9079
31627

Το πρόσωπο που αναμένεται να… πέσει κάτω από τον Ζέκα, λίαν συντόμως, δεν είναι άλλος, από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στη δεκαετία που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (’79-’89), ο Ρότσα έφτασε τις 226 συμμετοχές και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, σε λίγους μήνες, ο Ζέκα θα τον έχει αφήσει πίσω…

11979
11543

Πίσω από τον Ζέκα, βρίσκεται ο Ρενέ Χένρικσεν (136), οι Νασίφ Μόρις (122), Γιόσου Σαριέγκι και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ (118), Μάριο Γκαλίνοβιτς (117) και Όσκαρ Αλβάρεζ (114).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...