ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σούρερ: «Θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα βοηθήσει ο Ρινάλντι»

Ο Γκαμπριέλ Σούρερ σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό του Παναθηναϊκού, τον Λαουτάρο Ρινάλντι.

Σούρερ: «Θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα βοηθήσει ο Ρινάλντι»

Ο Σούπερ, που αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μίλησε στον Sport24radio103,3 για τον Αργεντινό επιθετικό του «τριφυλλιού», δείχνοντας σιγουριά για το τι μπορεί να προσφέρει ο Ρινάλντι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, το Λαουράτο Ρινάλντι:

«Είναι ένας παίκτης περιοχής που δίνει καλές πάσες και κάνει φάσεις μέσα στην περιοχή. Είναι καλός επιθετικός και παίζει και με τα δύο πόδια. Ήρθε με καλό ποδοσφαιρικό μομέντουμ στην Αρχεντίνος. Νομίζω ότι θα είναι καλό εργαλείο για τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα βοηθήσει, διότι έχει πολύ καλό σουτ.

Παίζει στην περιοχή, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και δίνει πάσες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Έχει το γκολ κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά του στην Αρχεντίνος. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να δουλέψει περισσότερο είναι το παιχνίδι με το κεφάλι».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.222 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στην Ελλάδα:

«Πιστεύω ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε κάθε μέρος του κόσμου. Η διαφορά με τον Λαουτάρο είναι ότι βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής. Θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής. Ωστόσο, βλέπω ότι είναι ένα παιδί που έχει ωριμάσει, έχει πολλή όρεξη κι αυτό είναι πάνω από όλα. Κάθε ποδοσφαιριστής που βγαίνει για πρώτη φορά έξω από την πατρίδα του, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Άλλωστε, πάντα οι ελληνικές ομάδες αγόραζαν Αργεντινούς ποδοσφαιριστές κι εμείς αποδίδαμε καλά. Θεωρητικά, οι Αργεντίνοι ταιριάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το δείχνει η πλειοψηφία με τους Αργεντινούς στις μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ».

Για τη νέα του καριέρα ως προπονητής και τη διαφορά σε σχέση με το να είσαι ποδοσφαιριστής:

«Ως προπονητές πάντα έχουμε περισσότερες ευθύνες. Ο ποδοσφαιριστής έχει τη δική του ατομική ευθύνη και ανησυχεί για τον εαυτό του. Ο προπονητής πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους τους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να επιλέξει τους καλύτερους για να πάρει αποτέλεσμα. Είναι πιο δύσκολο, λίγο πιο δύσκολο. Αλλά, εμένα είναι επιλογή μου συνειδητή και μου αρέσει αυτό που κάνω. Θα με ενδιέφερε στο μέλλον να δουλέψω ως προπονητής και στην Ελλάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.