ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Καλοδεχούμενα τα «χαστούκια» αν…

Η πρόκριση επί της ΑΙΚ έφερε ευφορία στον Παναθηναϊκό και η απότομη προσγείωση από την Ομόνοια, ήταν απαραίτητη πριν τις «μάχες» με την Μπρόντμπι. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Καλοδεχούμενα τα «χαστούκια» αν…

Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το μεταγραφικό του σχεδιασμό, με δύο-τρεις κινήσεις να έπονται, η Ομόνοια με την επιβλητική, «φιλική» της νίκη, έδωσε ένα μικρό… χαστούκι στο «τριφύλλι», το οποίο μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν ήταν λίγος ο κόσμος, που μέσα από τα social media κυρίως, εξέφρασε την ανησυχία του και αν θέλετε έκραξε την ομάδα για την άχρωμη και αδιάφορη εμφάνιση της ομάδας στην Κύπρο. Θα μου πείτε ένα φιλικό ήταν. Για τον κόσμο δεν έχει σημασία. Παναθηναϊκός είσαι, νίκησε και στα φιλικά, ή εν πάσει περιπτώσει δεν μπορείς να παίζεις αδιάφορα.

Το «απόσταγμα»  όμως μετά από αυτό το ματς και λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη «μάχη» με την Μπρόντμπι, είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός, έδειξε αδυναμίες. Αδυναμίες που πρέπει να τις παρατηρήσει ο προπονητής (το έχει κάνει ήδη, γι’ αυτό και ζητάει δύο παίκτες ακόμα) και να τις θέσει, προς προβληματισμό προς τους παίκτες, αλλά και προς τον εαυτό του.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.168 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι απουσίες των Μολέντο-Ζέκα-Μπεργκ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι… δυνάμεις του άξονα του Παναθηναϊκού, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Αυτό όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Η νοοτροπία. Ουκ ολίγες φορές έχει ακουστεί από τα χείλη του Στραματσόνι, αλλά και του Ζιλμπέρτο.

Πέραν του αγωνιστικού σκέλους, που στην τελική είναι ευθύνη του προπονητή και γι’ αυτό θα κριθεί, η αλλαγή σελίδας στη νοοτροπία, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα για τον Παναθηναϊκό.

Ουδείς αδιάφορος, ποτέ και πουθενά. Διότι η αδιαφορία δείτε που μπορεί να οδηγήσει. Και αν το φιλικό με την Ομόνοια δεν έκρινε τίποτα-αφού ήταν φιλικό-μερικά λεπτά χαλαρής συγκέντρωσης, ολιγωρίας και… αδιαφορίας, μπορεί στα ματς με την Μπρόντμπι, να οδηγήσουν στην καταστροφή.

Η βαριά ήττα στο ματς της Κύπρου, μπορεί και πρέπει να αφυπνίσει τους «πράσινους». Η ευφορία μετά την εύκολη πρόκριση επί της ΑΙΚ, θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε συγκέντρωση, προσοχή και προβληματισμό για τα πράγματα που δεν κάνει καλά η ομάδα. Αυτά που κάνει καλά, ας τα συνεχίσει και ας τα βελτιώσει.

Το να δέχεσαι «χαστούκια» μπορεί να είναι μεγάλο κακό, αλλά και μεγάλο καλό, αρκεί να τα μεταφράζεις σωστά. Και τούτη την ώρα, λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τους Δανούς, επιβάλλεται, ο Παναθηναϊκός να προβληματιστεί, να «διαβάσει» καλά τον αντίπαλο, να δει τα δικά του λάθη και αδυναμίες.

Στο πρώτο «χαστούκι» την πάτησες. Στο δεύτερο σημαίνει πως δεν το ερμήνευσες σωστά. Στο τρίτο, χάθηκε το τρένο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.