Σιγά-σιγά οι ομάδες του «συστήματος», αυτού που κατατρώει τις σάρκες του έρμου ελληνικού ποδοσφαίρου δεκαετίες τώρα, προσπαθούν μέσω ανακοινώσεων -μιλώντας για τσίρκο και υποβολείς- να διεκδικήσουν μια ακόμα ευκαιρία, μια ακόμα χρονιά, κατασπάραξης του «προϊόντος» τους.

Για την ουσία τίποτα. Μα τίποτα. Οι δήθεν επενδυτές στέκονται όλο αυτό διάστημα μακριά, σφυρίζοντας αδιάφορα με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα όσα κάνει η δική τους ΕΠΟ.

Βλέποντας πως δεν τους περνάει πια, κάνουν την ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, μέσα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που τόσα χρόνια λειτουργεί εις βάρος όλων των άλλων και προς όφελός τους.

Και εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως και εσείς. Με μια μεγάλη… διαφορά όμως. Εμείς θέλουμε ένα πρωτάθλημα, καθαρό, που να παίζεται μέσα στο γήπεδο. Όχι όπως το θέλετε εσείς.

Με υπόδικους να κάνουν κουμάντο, με διαιτητές που έχουν σφυρίξει τα… ακατανόμαστα και λοιπούς παρατρεχάμενους, το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει. Απλά. Αντέχετε το καθαρό; Το δίκαιο; Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Έχετε και είχατε και στο παρελθόν την ευκαιρία να το πράξετε και να δείξετε εμπράκτως τη θέληση (που δεν έχετε) να παιχτεί ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Τώρα είναι αργά…

Το πρωτάθλημα ή θα ξεκινήσει όπως πρέπει ή δε θα ξεκινήσει καθόλου.

Ενότητες