ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Κάν’ το όπως στη Στοκχόλμη

Το απευκταίο σενάριο του να «στραβώσει» ο επαναληπτικός στη Δανία, η αλόγιστη επιθετικότητα της Μπρόντμπι να αποδώσει καρπούς και να έχουμε ένα ματς στο 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Κάν’ το όπως στη Στοκχόλμη | panathinaikos24.gr

Όταν θέτεις ως στόχο ζωής και θανάτου την πρόκριση σου στους ομίλους του Europa League και καταφέρνεις να τελειώσεις το πρώτο ματς των play-off με ένα καθαρό 3-0 υπέρ σου, η ευφορία, η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός είναι απολύτως δικαιολογημένα συναισθήματα. Η βεβαιότητα ωστόσο ότι έχεις ήδη προκριθεί, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πλήγμα για τον κορμό, εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς
Πλήγμα για τον κορμό, εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς 6.694 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αλίμονο, όταν είσαι Παναθηναϊκός κι έχεις εξασφαλίσει ένα τόσο καθαρό προβάδισμα στην πρώτη αναμέτρηση, οι πιθανότητες πρόκρισης πράγματι είναι συντριπτικά υπέρ σου. Το 3-0 του «Απόστολος Νικολαΐδης» καθιστά το «τριφύλλι» τεράστιο φαβορί για την πρόκριση. Εξάλλου, η ομάδα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» μπορεί να έχει ποιότητα, νεανικό ενθουσιασμό, αξιοζήλευτες φυσικές ικανότητες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τρομάξει τον Panathinaikos.

Την ίδια ώρα, κανείς στην ομάδα δεν επιτρέπεται να επαναπαυτεί και να ξεχάσει ότι υπάρχει και η ρεβάνς.

Το απευκταίο σενάριο του να «στραβώσει» ο επαναληπτικός στη Δανία, η αλόγιστη επιθετικότητα της Μπρόντμπι να αποδώσει καρπούς και να έχουμε ένα ματς στο 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί. Η  σοβαρότητα και η πειθαρχία που επέδειξε η ομάδα στην Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΙΚ, στον επαναληπτικό του 1-0 της Λεωφόρου, πρέπει να επιστρατευτεί. Άλλωστε, και με δεδομένη την αναβολή της έναρξης της Super League δεν υπάρχει κανένας αντιπερισπασμός και όλο το βάρος πρέπει να πέσει στο πως η ομάδα θα επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

Δεν είναι μυστικό ότι η σημασία της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League είναι ανυπολόγιστης αξίας καθώς κρίνει την ίδια την βιωσιμότητα του κλαμπ, σε μια σεζόν που ήδη έχει υπερβεί τον αρχικό του προϋπολογισμό. Κάθε χαραμάδα ελπίδας που μπορεί να νιώθουν οι Δανοί, πρέπει να διαλυθεί από έναν έξυπνο στη διαχείριση του ματς και ικανό Παναθηναϊκό που δεν θα του αρκεί να προκριθεί αλλά να διεκδικήσει τη νίκη και στο Brøndby Stadium.

Ο κόουτς έδωσε το στίγμα αμέσως μετά τον θρίαμβο στη Λεωφόρο: «Νίκη και στη Δανία». Η εκπλήρωση του στόχου, αυτονόητη υποχρέωση για όλους.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close