ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Αντρέα του πέρυσι, ο Στραματσόνι του φέτος…

Δεν προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού όταν ήρθε, ενώ πολλοί πίστευαν πως μέσα στον Ιούνιο θα αποχωρούσε, παρότι είχε συμβόλαιο. Ο λόγος για τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Αντρέα του πέρυσι, ο Στραματσόνι του φέτος…

Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι τώρα, θυμίζει Dr Jekyll/Mr Hyde, με το «τριφύλλι» να παρουσιάζει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Ρωμαίος προπονητής δεν έπεισε κανέναν πως μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα, ανταγωνιστική, ποιοτική και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική. Τα πολλά μέσα-έξω στο δέυτερο μισό της περσινής σεζόν, οι κάμποσες μεταγραφές και το «φάντασμα» της Καμπάλα, δεν άφησαν τον «Στράμα» να δουλέψει, ωστόσο εκείνος, κάθε φορά που αποδοκιμαζόταν στο «Απ. Νικολαΐδης» από μερίδα του κόσμου, έλεγε συνεχώς το ίδιο πράγμα, «τα πράγματα θα αλλάξουν…» και άλλαξαν.

Το κοφτερό του μάτι, οι διασυνδέσεις του, αλλά και το γεγονός πως ξέρει τι θέλει να παίξει στο χορτάρι, τον οδήγησαν σε συγκεκριμένες κινήσεις/μεταγραφές, που αποδίδουν άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή.

Πλην Ρέις και Ρινάλντι, για ευνόητους λόγους αμφότεροι, όλοι οι υπόλοιποι νεοφερμένοι (συν αυτοί που ήρθαν πέρσι τον Γενάρη) έχουν βάλει φαρδιά/πλατιά, την υπογραφή τους στην επικείμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Κάτι άλλο που πρέπει να πιστωθεί στον Στραματσόνι, είναι η διαφαινόμενη αλλαγή νοοτροπίας εντός και εκτός αποδυτηρίων. Συνεπικουρούμενος και από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, μια τεράστια προσωπικότητα, προσπαθούν να διώξουν τα όποια σύννεφα μιζέριας, «κυκλοφορούν» ακόμα, πάνω και… μέσα σε κεφάλια, στο Κορωπί.

Συνεπώς ο Ιταλός, δείχνει πως έχει κερδίσει ξανά τον κόσμο, ο οποίος ορθώς δεν αποθέωσε κανέναν (πλην Μπεργκ και πάντα τον Λέτο…), χειροκρότησε την ομάδα, την στήριξε (και αυτό θα κάνει), αλλά «αγκάλιασε» τον Αντρέα με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα, στο τέλος του αγώνα με την Μπρόντμπι.

Ο Ιταλός ήρθε στα… χαμηλά, ο κόσμος παρέμεινε δυσαρεστημένος, ο Τύπος του άσκησε-και δικαίως έντονη κριτική, ωστόσο ήρθε η ώρα να πιστωθεί αυτά που κάνει καλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...