ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Ψυχίατρος

Ας τσακωθούμε λίγο για τον Μπεργκ…

Μια καταγγελία, μια απάντηση στην… απάντηση και στη μέση ένας παικταράς, που οδηγεί την ομάδα του με τα γκολ του. Κάπου εκεί χωμένη και ολίγη από… μιζέρια. Γράφει ο Ψυχίατρος.

Ας τσακωθούμε λίγο για τον Μπεργκ…

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι, πρώτα απ’ όλα. Αν ο Μάρκους Μπεργκ, αποδειχθεί πως όντως είπε αυτό για το οποίο καταγγέλλεται, ορθώς και να τιμωρηθεί, με την πρέπουσα και βάσει κανονισμών τιμωρία και να  «πληρώσει» το λάθος του. Το σωστό να λέγεται.

Το ζήτημα που εγείρεται, έχει να κάνει με το αν όντως είπε αυτό που λέγεται ο Μάρκους πρώτον και δεύτερον πως αυτό θα αποδειχθεί. Διότι αν οι UEFA delegates, που βρίσκονταν στο «Απ. Νικολαΐδης», δε δύναται να το επιβεβαιώσουν, τότε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, οφείλει τουλάχιστον να αποκαταστήσει την αλήθεια, τιμωρώντας  τους κατά φαντασίαν κατήγορους.

Ας πάμε όμως, στα… πιπεράτα. Ξεκίνησε από χθες, όπου και το εν λόγω θέμα, πήρε διαστάσεις, ένα μικρό πάρτι στα social media, από φιλάθλους και δημοσιογράφους, για το ήθος και το χαρακτήρα του Σουηδού.

Ξαφνικά και ενώ ο Μπεργκ βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα (διανύει τον 4ο χρόνο), άπαντες θυμήθηκαν… ότι ο Μπεργκ είναι κωλόπαιδο, παίζει ύπουλα, χτυπάει με αγκωνιές, βρίζει διαιτητές κλπ.

Μάλιστα. Κατ’ αρχάς, αν ψάχνετε για γαμπρό, οκ δεχόμαστε τις αμφιβολίες, προχωρήστε στον επόμενο υποψήφιο, δεν κάνει προφανώς για την κόρη σας ή την αδερφή σας (είναι και παντρεμένος ο άνθρωπος).

Δεύτερον, κανείς δεν είπε πως ο Μπεργκ δεν παίζει δυναμικά και με τσαμπουκά. Καλά κάνει και παίζει. Προσπαθεί για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο και πολλές φορές πάνω στην ένταση ενός αγώνα, πολλά πράγματα μπορεί να ξεφύγουν, ή μήπως θεωρεί κανείς, πως όλα είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τζαβέλλα, Μανιάτη, Τζιμπούρ και πολλούς άλλους… απ’ όλες τις ομάδες φυσικά.

Τρίτον και σημαντικότερον. Ναι, μπορεί ο Σουηδός εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, να «βγάζει» έναν εκνευρισμό σε πολλά παιχνίδια. Αυτό όμως γιατί συμβαίνει αλήθεια;

Μήπως για το γεγονός πως έχει περισσότερες κίτρινες κάρτες από όλους τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού συνολικά; Μήπως διότι αυτή η διαιτησία, αυτή ντε, για την οποία ουσιαστικά δεν ξεκινά ακόμα το πρωτάθλημα, προστατεύει τα δικά της παιδιά… και κατακρεουργεί όλους τους άλλους;

Και για να τελειώνουμε… Αν μέσα από όλη την πορεία του Μάρκους Μπεργκ μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα, το συμπέρασμα είναι ότι έχει… ασυλία από τους διαιτητές (το ακούσαμε και αυτό ναι…), τότε μερικοί πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα. Απλά δε βλέπουν τόπι..

Όταν ξέρεις πως δε θα τιμωρηθείς, ρίχνεις και μια γερή κλωτσιά παραπάνω. Εκνευρίζεις τον αντίπαλο και τέλος… Απλά είναι τα πράγματα. Και ο ρέφερι στο ματς με τη Μπρόντμπι, όχι απλά άφησε το ξύλο, ήταν και επιεικής σε κάποιες περιπτώσεις.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Μάρκους δεν έχει να δικαιολογηθεί σε κανέναν. Ότι έχει να πει, το λέει στο γήπεδο. Τόσο απλά. Αν σφάλλει να πληρώσει, αν σφάλλει ο αντίπαλος, να πληρώσει και αυτός…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE