ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Έτσι έκανε το 3 στα 3 ο Παναθηναϊκός!

Τρεις νίκες, έξι γκολ, «μηδέν» παθητικό, πολλά όμορφα, λίγα άσχημα. Μια σεζόν που ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό ιδανικά, μένει να φανεί, που θα καταλήξει.

Έτσι έκανε το 3 στα 3 ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός «ανησύχησε» για περίπου μισή ώρα απέναντι στην Μπρόντμπι, η οποία πρέσαρε συνεχώς, ωστόσο «απάντησε» με υπομονή, μπαλιές στην «πλάτη» της αργής άμυνας των Δανών και υπομονή στο παιχνίδι του.

Η Μπρόντμπι ξάφνιασε τον Παναθηναϊκό με το ανεξάντλητο πρέσινγκ της, έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, για περίπου μισή ώρα, ωστόσο οι «πράσινοι», εν αντιθέσει με τις περισσότερες εμφανίσεις τους, στη περσινή σεζόν, όταν αντιμετώπιζαν δύσκολες καταστάσεις, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν το παιχνίδι τους.

Βαθιές μπαλιές με… στόχευση

Η λογική της 30αρας-40αρας μπαλιάς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν μη τι άλλο θεωρείται αναχρονιστική. Σε κάθε περίπτωση όμως, για το «τριφύλλι» λειτούργησε ευεργετικά, καθότι γνώριζε πως η αργή και γενικώς κακή αμυντική συμπεριφορά των Δανών, θα του επέτρεπε να ανοίξει το γήπεδο και να βρει χώρους. Όπερ και εγένετο.

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπεργκ και Ιμπάρμπο κινούνταν συνεχώς στους χώρους της επίθεσης, μοιραία πια, κάποια στιγμή θα έκαναν τη… ζημιά, όπως και συνέβη στο πρώτο γκολ, αλλά και σε δυο-τρεις ακόμα περιπτώσεις.

Ψυχραιμία, ηρεμία και συγκέντρωση

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα πολλά να κάνει… προκειμένου να «βγάλει» στο γήπεδο, αυτά που θέλει ο προπονητής του. Αλίμονο, αν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός, ο κανονικός, αυτός που περιμένουν άπαντες να βλέπουν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους χρειάζεται δουλειά και… ενίσχυση.

Υπάρχει όμως και ένα αλλά… Η ηρεμία που διακατείχε την ομάδα (και στο ματς με την ΑΙΚ επίσης, όπου δε βρήκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο), η συγκέντρωση και η τακτική πειθαρχία, είναι σημάδια αισιοδοξίας…

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να αλλάζει νοοτροπία και σε αυτό το-κομβικό-σημείο και αυτό που απομένει να δούμε είναι, ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας σε ματς που θα μείνει πίσω στο σκορ.

Σημαντικό το «μηδέν» στην άμυνα

Τρίτο συνεχόμενο ματς και μάλιστα «ευρωπαϊκό», με παθητικό… κουλούρια! Αρκετά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς, πως τα τελευταία τρία χρόνια, οι «πράσινοι» έχουν μείνει στο «0», μόνο απέναντι στην Καμπάλα εκτός έδρας και στη Λιέγη, απέναντι στην Σταντάρ.

Προσωπικότητες στο γήπεδο

Η ιστορία για το πώς εν τέλει ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Λεντέσμα, λίγο πολύ γνωστή. Ο Αργεντινός έφτασε στην Ολλανδία, πήρε μέρος στην προετοιμασία της ομάδας ΧΩΡΙΣ να έχει συμβόλαιο και απλά… έπεισε.

Είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας, ξεχειλίζει από ποιότητα και εμπειρία και ο Παναθηναϊκός βρήκε χαφ από το πάνω ράφι, τον οποίο αν στηρίξει με μια ακόμα μεταγραφή (στη θέση «6» χρειάζεται εναλλακτική η ομάδα), τότε το κέντρο της ομάδας θα γίνει πραγματικά πανίσχυρο.

Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Μολέντο και Λεντέσμα, αποτελούν τον κύριο άξονα της ομάδας. Παίκτες προσωπικότητες, δείχνουν να έχουν το know how, για να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά, πλαισιωμένοι με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, κάνουν  τον Παναθηναϊκό να μοιάζει, πληρέστατος, κάτι που είχε να δει ο κόσμος της ομάδας, από το 2010.

Ξέρω τι θέλω και πώς να το κατακτήσω…

Δια χειρός Στραματσόνι, μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός δείχνει να πατάει καλά, δείχνει ωριμότητα και ξέρει τι ακριβώς θέλει και πως θα φτάσει σε αυτό. Παρότι είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, η δουλειά του Ιταλού στην ψυχολογία, στη νοοτροπία (κυρίως) αλλά και στο τακτικό σκέλος, δείχνει να είναι υψηλού επιπέδου. Μακάρι να συνεχιστεί με τον ίδιο και καλύτερο ρυθμό.

Να βρει κι’ άλλο τρόπο…

Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι η Μπρόντμπι πίεζε ψηλά, «βόλεψε» τρόπον τινά, τον Παναθηναϊκό. Οι μακρινές μπαλιές (πότε στοχευμένες, πότε ένεκα πίεσης) έκαναν τη δουλειά για το «τριφύλλι», αυτό όμως δε θα συμβαίνει πάντα, η καλύτερα, θα συμβαίνει σπάνια.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο στο passing game και ειδικά στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στο κέντρο, με τον Λεντέσμα να μοιάζει μόνος του, σε αυτόν τον τομέα, στις αρχές του αγώνα με τους Δανούς.

Αποτελεσματικός, αποτελεσματικότερος, αποτελεσματικότατος…

Ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει έξι φορές σε τρία ματς. Μια χαρά απολογισμός. Ειδικά δε όταν συνοδεύεται από «μηδέν» παθητικό.

Μετά και το 2-0, όπου και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δύο παίκτες λιγότερους, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μια επιπολαιότητα, απολύτως λογική αφού επί της ουσίας τελείωσε το ματς και ενώ θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ακόμα υψηλότερο σκορ, εν τέλει έμεινε στο 3-0, το οποίο διαμορφώθηκε στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου.

Εξαιρετικό σκορ πρόκρισης, αλλά θα μπορούσαν οι «πράσινοι» αν ήταν πιο προσεκτικοί να έχουν κάνει ακόμα και… ρεκόρ σε τέρματα. Όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...