ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Η γκολάρα του Μπορέλι που έγραψε… ιστορία! (Vid)

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι σκοράρει στη Ριέκα εναντίον της Χάιντουκ, στέλνει τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Champions League και οι «πράσινοι» γράφουν ιστορία!

Η γκολάρα του Μπορέλι που έγραψε... ιστορία! (Vid)

Ήταν 23 Αυγούστου του 1995, όταν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με την Χάιντουκ Σπλιτ στην Κροατία, στη ρεβάνς του 0-0 στο ΟΑΚΑ, με… έπαθλο, την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Οι Κροάτες προηγούνται με 1-0, όταν ο Μπορέλι με ένα ξερό σουτ μέσα από την περιοχή, κάνει το 1-1 στο 54΄και στέλνει το «τριφύλλι» στα… ουράνια!

Ο αγώνας διεξάγεται στην Ριέκα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος δεν αφήνει περιθώρια ώστε το παιχνίδι να γίνει στο Σπλιτ. Η ατμόσφαιρα είναι όμως και πάλι «καυτή», με την αποστολή του «τριφυλλιού», να φτάνει στο γήπεδο όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Οι «πράσινοι» εμφανώς επηρεασμένοι από το όλο σκηνικό και από την ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί της Χάιντουκ, δέχονται γκολ μόλις στο 4 λεπτό, όταν ο Στίματς μετά από κόρνερ του Ασάνοβιτς, ανοίγει το σκορ.

Το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες και ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας την απόδοση του, έψαχνε το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό, ο Μπορέλι μετά από σέντρα του Δώνη κάνει με γυριστό σουτ το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ της Χάιντουκ και αρχηγός της, Στίματς θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Καλιτζάκης τον ακολούθησε στο 67′. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση που τον έβαλε στους ομίλους του Champions League.

Χάιντουκ-Παναθηναϊκός 1-1 (23 Αυγούστου 1995)

Σκόρερ: 4′ Στίματς / 56′ Μπορέλι

Χάιντουκ (Ι. Κατάλινιτς): Γκάμπριτς, Μπουτούροβιτς, Γιοζίνοβιτς, Χίμπιτς, Στίματς, Χόρβατ, Βούλιτς (14′ Μέστροβιτς), Πράλια, Γιούρσιτς (68′ Σάαρ), Ασάνοβιτς, Μόρναρ.

Παναθηναϊκός (Χ.Ρ. Ρότσα): Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Μπορέλι (68′ Χριστοδούλου), Μάρκος, Βαζέχα (86′ Λαγωνικάκης), Δώνης, Μαραγκός (52′ Αλεξούδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ