ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PANATHINAIKOS24.GR

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Δείτε τα προφίλ των Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης, Θέλτα, που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Europa League.

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Το «τριφύλλι» είχε μια σχετικά ισορροπημένη κλήρωση για τους ομίλους του Europa League. Ο Άγιαξ, που φέτος δεν αποτελεί φόβητρο με βάση τα πρώτα δείγματα, η Σταντάρ που είναι μία να αντιμετωπίσιμη ομάδα κι η Θέλτα που πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά στην Ισπανική λίγκα.

Ένας «Αίαντας»… αγνώριστος Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του ιστορία έχει κληθεί ουκ ολίγες φορές να αντιμετωπίσει την μεγάλη ομάδα από την Ολλανδία. Αυτή τη φορά όμως ο Άγιαξ φαίνεται να μην φοβίζει, με βάση πάντα τα μέχρι και σήμερα δείγματα που έχει δώσει.

Η ολλανδική ομάδα, με έτος ίδρυσης το 1900, έχει ξεκινήσει με το αριστερό τη φετινή σεζόν. Στον τρίτο προκριματικό του Champions League, ήρθε αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα την είχε αποκλείσει. Στα play-off του Champions League κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ροστόφ, από την οποία γνώρισε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό. Η πρώτη αναμέτρηση στο Άμστερνταμ ήρθε 1-1 ενώ ο επαναληπτικός στην Ρωσία 4-1 υπέρ της Ροστόφ.

Article Cover

Το αστέρι Τα αστέρι-αρχηγός του Άγιαξ είναι ο  Ντάβι Κλάασεν. Παρά το νεαρό της ηλικίας έχει εξελιχθεί σ’ ένα εκ των ηγετών του Αίαντα. Εξαιρετικός χαφ, ένα καθαρό δεκάρι με δημιουργικές αρετές και έφεση στο σκοράρισμα.

Ο προπονητής Ο Άγιαξ ξεκίνησε τη νέα σεζόν με νέο προπονητή, μιας και ο Φρανκ Ντε Μπουρ «πλήρωσε» την απώλεια του πρωταθλήματος. Ο νέος προπονητής, Πίτερ Μποσζ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από μία τοπική ολλανδική ομάδα. Στη συνέχεια προπόνησε ομάδες όπως η Βίτεσε, ενώ ήταν για τρία χρόνια τεχνικός διευθυντής στην Φέγενορντ. Από τον Μάιο είναι προπονητής του Άγιαξ, με τα πρώτα δείγματα βέβαια να μην είναι και τα πιο θετικά.

Το ρόστερ Τερματοφύλακες: Κρούλ, Ονάνα, Μπερ Αμυντικοί: Τετέ, Βέλτμαν, Ρίντεβλαντ, Σάντσεθ, Βέστερμαν, Βίργεβερ, Ντικς Μέσοι: Μπαζέρ, Σινκράβεν, Κλάασεν, Ντε Γιονγκ, Γκουντέλι, Φαν ντε Μπικ, Νούρι, Σερέρο, Ντε Λάιτ Επιθετικοί: Ελ Γκάζι, Τραορέ, Γιούνες, Τσέρνι, Σόνε, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ

Έδρα: Amsterdam Arena (53,502) Τίτλοι: 33 Πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα, 4 Champions League, 1 Κυπελλούχων, 1 UEFA, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά

Παλιά γνώριμος η Σταντάρ, κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Η Σταντάρ Λιέγης αποτελεί μία παλιά γνώριμο για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» δεν έχουν κι τις καλύτερες αναμνήσεις από τις αναμετρήσεις με τους Βέλγους. Φέτος βέβαια η ομάδα από το Βέλγιο, δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Λόγω της κατάκτησης του βελγικού κυπέλλου, προκρίθηκε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League. Βέβαια αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της, βρίσκεται στην 8η θέση, με 5 βαθμούς.

Article Cover

Το αστέρι Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ματιέ Ντοσεβί, αποτελεί το αστέρι της Σταντάρ την φετινή σεζόν. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, παραχωρήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι δανεικός στην ομάδα της Λιέγης από τον Ολυμπιακό. Ο Ντοσεβί πραγματοποίησε μία εκπληκτική σεζόν και με 5 γκολ και 10 ασίστ σε 23 εμφανίσεις, «ανάγκασε» τους ανθρώπους της Στανταρ να τον αγοράσουν έναντι του ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο προπονητής Ο Γιανίκ Φερέρα βρίσκεται από πέρυσι το Σεπτέμβρη στον πάγκο της Στανταρ. Ο Φερέρα είναι 35 χρονών αλλά έχει ήδη 12 χρόνια εμπειρίας στην προπονητική. Ο συγκεκριμένος προπονητής στην καριέρα του έχει στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, την Γάνδη και την Αλ Σαμπάμπ ως βοηθός. Ταυτόχρονα έχει προπονήσει, ως πρώτος προπονητής τις  Σαρλερουά και Σιντ Τρούιτεν. Σύμφωνα όμως με τα τελευταία νέα ο Φερέρα θα αποτελέσει παρελθόν από την βελγική ομάδα, με τον γνώριμο Περέιρα να είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σταντάρ.

Το ρόστερ Τερματοφύλακες: Γουλιέμ Χούμπερτ, Ζαν Φρανσουά Ζιλέ, Σεν Βιτς Αμυντικοί: Αλεξάντερ Σολτζ, Μίλος Κοσάνοβιτς, Κορεντίν Φιόρε, Ντίνο Αρσάλατζικ, Ολιβιέ Σιμό, Ντάρβιν Αντράντε, Αχράφ Αχάουι, Ρεζινάλ Γκορό, Κόλινς Φάι, Αίρτον Μποκό. Μέσοι: Ιμπραχίμα Σισέ, Αλπασλάν Ουζτούρκ, Εγιονγκ Ενό,  Μπιράμα Τουρέ, Κοντσταντίνος Λαΐφης, Ανμτριέν Τρέμπελ, Ροτσίνα, Φαρούκ Μίγια, Φαντέλ Γκοπμπιτάκα, Τζερόμ Νέομ, Ματιέ Ντοσεβί, Ζαν Λουκ Ντομπέ, Ισάακ Μπενζά, Ζόναθαν Λίγκαρ. Επιθετικοί: Ούτγκο Τσούρες,  Γιόχαν Οκίτα, Αντμίλσον Ζούνιορ, Μπένι Μπαντιμπαγκά, Μπενίτο Ράμαν, Μοχάμεντ Γιαταρά, Ρενό Εμόντ, Μπένζαμιν Τέτεχ, Μπομπό, Ράιαν Μαέ Ιδρύθηκε: 1898 Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα Γήπεδο: Stade Maurice Dufrasne (30.023)

Πολύ καλή πορεία στην Ισπανία της έδωσε το εισιτήριο για την Ευρώπη Η Θέλτα αποτέλεσε την περυσινή έκπληξη της Primer Division. Πραγματοποιώντας μία ξέφρενη πορεία και με μπροστάρη τον Νολίτο, κατάφερε να βγει τέταρτη, στο άκρως ανταγωνιστικό ισπανικό πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο, για τους ομίλους του Europa League. Φυσικά, με την μεταγραφή του Νολίτο στην Μάντσεστερ Σίτι, αποδυναμώθηκε αρκετά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι «πράσινοι» δεν πρέπει να την «φοβούνται». Μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις έναν αγώνα, όπου ηττήθηκε από την Λεγανιές με 1-0 εντός έδρας.

Το αστέρι Ο Ιάγκο Άσπας αποτελεί το αστέρι της Θέλτα, μετά την φυγή του Νολίτο. Ο Άσπας την περασμένη σεζόν πέτυχε 14 τέρματα και αναγεννήθηκε και πάλι στην ομάδα που τον ανέδειξε. Φυσικά μιλάμε γι’ έναν γνωστό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, όπως η Σεβίλλη και η Λίβερπουλ.

Ο προπονητής Ο Εντουάρντο Μπερίσο διανύσει την τρίτη χρονιά του στον πάγκο της Θέλτα και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική της μετάλλαξη. Ο συγκεκριμένος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην Εθνική Χιλής. Ο Αργεντίνος συνέχισε στην Εστουδιάντες και έπειτα στην Ο’Χίγκινς. Έπειτα ανέλαβε την Θέλτα στην οποία είναι προπονητής μέχρι σήμερα.

Το ρόστερ Τερματοφύλακες: Αλβάρεζ, Μπλάνκο, Βιγιάρ Αμυντικοί: Μάλο, Φόντας, Κάστρο, Σέρχι Γκόμεζ,  Πλάνας, Καμπράλ, Κόστας, Ρονκάγλια Μέσοι: Ντίαζ, Ραντόγια, Χερνάντεζ, Ορελάνα, Βας, Ντράζιτς, Σένε, Λέμος, Σίστο Επιθετικοί: Μπονκοντά, Άσπας, Γκουιντέτι, Μποβί, Ιγκλέσιας, Ναράνχο

Έδρα: Μπαλαϊδος (29.000) Έτος ίδρυσης: 1923 Τίτλοι: Ιντερτότο (2000)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.