ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το παράδειγμα προς αποφυγή και αυτό προς μίμηση…

Ο Αντρέα Στραματσόνι πρέπει να πάρει το DVD του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Μπρόντμπι στη Δανία -το οποίο θα τιτλοφορείται «παράδειγμα προς αποφυγή»-και να μοιράσει από ένα σε κάθε παίκτη για να το μελετήσει στο σπίτι του. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Το παράδειγμα προς αποφυγή και αυτό προς μίμηση…

Τις συνθήκες του πρώτου ημιχρόνου στο «Μπρόντμπι Στάντιον», ο Παναθηναϊκός θα τις ξανά-συναντήσει αρκετές φορές φέτος. Και εκτός, αλλά και εντός Ελλάδας. Ως εκ τούτου λοιπόν, το χθεσινό «πάθημα» του πρώτου ημιχρόνου, θα πρέπει να γίνει μάθημα στον Στραματσόνι και τους παίκτες του.

Ο Ιταλός σαφώς και το άλλαξε στο δεύτερο μέρος και πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου την αλλαγή της εικόνας της ομάδας. Σημαντικές μονάδες του βρέθηκαν σε κακή μέρα (Λεντέσμα, Ιμπάρμπο), ο Ζέκα δεν ήταν ενεργητικός και γενικότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια αρκετά παθητική στάση στα πρώτα 45΄.

Η απόκρουση του Ιβανόφ στη γραμμή στη φάση του 16΄, αποτέλεσε τη… φάση του ματς, εκ των υστέρων, αφού μπορεί το «τριφύλλι» να δέχτηκε αργότερα το γκολ, ωστόσο το 1-0 απείχε πολύ από την… ανατροπή, που ονειρεύονταν οι Δανοί.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.371 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την εικόνα του Β΄ μέρους δεν έχει νόημα να πούμε πολλά. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Μπρόντμπι, πιο ποιοτικός, με περισσότερες λύσεις. Μοιραία λοιπόν, κάποια στιγμή, όλα αυτά θα έβγαιναν στο γήπεδο. Η λογική της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αποτελεί το… παράδειγμα προς μίμηση, για το πώς αλλάζεις την εικόνα σου, βλέπεις τις αδυναμίες σου-και του αντιπάλου-και φέρνεις το παιχνίδι στα μέτρα σου.

Αυτό που πραγματικά έχει αξία να ασχοληθεί κανείς, είναι το κακό πρώτο μέρος, με έναν Παναθηναϊκό φοβισμένο και επηρεασμένο από όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε, μετά το πρώτο ματς της Λεωφόρου. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε το… παράδειγμα προς αποφυγή.

Το γιατί ο Παναθηναϊκός «μπήκε» τόσο άνευρος στον αγώνα, το γιατί επέτρεψε από νωρίς στους Δανούς να φτάσουν τόσο κοντά σε ένα γκολ (αν έμπαινε στο 16΄μιλάμε για άλλο παιχνίδι). Διότι δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, πως η Μπρόντμπι, μπορεί ναι μεν να μην είναι καλύτερη ομάδα, συνολικά, αλλά σε αυτή τη φάση, είναι πιο έτοιμη, με περισσότερα ματς στα πόδια της, κάτι που σε ματς τέτοιου είδους, παίζει ρόλο.

Εν πάσει περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά και με θετικό πρόσημο για το «τριφύλλι». Ωστόσο, οφείλουν οι «πράσινοι» να μελετήσουν πάνω σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Είναι το πρώτο 45λεπτο από τα οκτώ μέχρι στιγμής (4 ματς συνολικά), όπου ο Παναθηναϊκός έχασε.

Τέτοια ματς σε καυτή ατμόσφαιρα, υπό πίεση θα δώσει αρκετά φέτος το «τριφύλλι». Οφείλει να είναι πιο έτοιμο πνευματικά και να μπαίνει πιο δυνατά. Και ας είχε χθες το «ελαφρυντικό» του 3-0 από το πρώτο ματς, κάτι που-κακά τα ψέματα-δεν μπορεί να βγάλει εύκολα ο παίκτης από το μυαλό του.

Πλέον και μέχρι τις 15/9, όπου θα ξεκινήσουν τα ματς των ομίλων, υπάρχει αρκετός χρόνος για να δουλέψει η ομάδα, να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές. Η γενικότερη εικόνα πάντως, είναι κάτι παραπάνω από θετική και αυτό πιστώνεται 100% στον Ιταλό. Αυτό βλέπουμε μέχρι τώρα από την ομάδα, αυτό κρίνουμε. Βήμα-βήμα, από αγώνα σε αγώνα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, που μπορεί να φτάσε αυτή η ομάδα.

ΥΓ.: Ακόμα είναι νωρίς για να γίνονται κρίσεις για ομάδες κλπ. Αλλά μέχρι τώρα, όπως είναι οι 4 μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός ούτε να ζηλέψει κάτι έχει, ούτε να φοβηθεί. Ενίσχυση ΤΩΡΑ!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.