ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα (Vids)

Ο Παναθηναϊκός ξαναβρίσκει στο δρόμο του τη Σταντάρ και αυτή τη φορά, θέλει να πάρει τη ρεβάνς για τους δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς που έχει γνωρίσει από την ομάδα της Λιέγης στο παρελθόν.

Να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα (Vids)

Παναθηναϊκός και Σταντάρ θα τεθούν αντιμέτωποι για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, με την ομάδα της Λιέγης να έχει πάρει τα ηνία σε ότι έχει να κάνει με την προϊστορία.

Κατά το παρελθόν, ο σύλλογος από το Βέλγιο, αν και δεν ήταν το φαβορί στις αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον έχει όμως υποχρεώσει σε δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς οι οποίες συνδυάστηκαν με εντυπωσιακές νίκες στην έδρα των «πρασίνων».

Η ομάδα της Λιέγης μπορεί να μην διαθέτει την αίγλη των περασμένων ετών, αλλά αποτελεί μια αρκετά υπολογίσιμη αντίπαλο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, όπου και θα επιθυμήσουν να πάρουν την άτυπη ρεβάνς.

Η αρχή των αναμετρήσεων κόντρα στον Παναθηναϊκό έγινε τη σεζόν 2009-2010, όταν οι «πράσινοι» την αντιμετώπισαν για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ήταν η χρονιά όπου ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την επική πρόκριση επί της Ρόμα και όλα έδειχναν πως η ομάδα από το Βέλγιο δεν θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για τους «πράσινους» που διέθεταν ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσή τους.

Τα πράγματα όμως για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια στράβωσαν εξ αρχής και στην πρώτη αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, η Σταντάρ Λιέγης των Μποκανι, Γιοβάνοβιτς, Ντε Καμάργκο, Βίτσελ και Ντεφούρ, έριξε ένα τρομερό χαστούκι στο «τριφύλλι» που δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης.

Για την ιστορία, η Σταντάρ με το τελικό σφύριγμα είχε αποκτήσει σκορ πρόκρισης (3-1), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στη Λιέγη μια εβδομάδα αργότερα.

Panathinaikos – Standard 1-3 από Zamponakos

Στον επαναληπτικό στη Λιέγη, ο Παναθηναϊκός με τα τρία γκολ που είχε δεχθεί στο ΟΑΚΑ, είχε αποδεχθεί τη μοίρα του και ηττήθηκε εκ νέου (1-0) για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, αφήνοντας πικρή γεύση στους φίλους της ομάδας.

Standard Liege Panathinaikos 1-0 από Zamponakos

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να βρεθούν αντιμέτωπες ξανά οι δύο ομάδες και αυτό συνέβη τη σεζόν 2014-2015, όταν η κληρωτίδα έφερε την ομάδα της Λιέγης στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και το 0-0, δεν κολακεύει το «τριφύλλι» αφού και ευκαιρίες δημιούργησε και θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον μια φορά για να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει και της ρεβάνς που θα γινόταν στη Λεωφόρο μια εβδομάδα αργότερα.

https://youtu.be/u_BG-CoHgcs

Στην κατάμεστη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός ήθελε και με τη βοήθεια των οπαδών του να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση η ομάδα από το Βέλγιο είχε απαντήσεις και φρόντισε να ρίξει στο καναβάτσο για δεύτερη φορά το «τριφύλλι», αφού επικράτησε 2-1.

Αυτή η ήττα μάλιστα, πλήγωσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε καταφέρει να προηγηθεί αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση, αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια να εξασφαλίσει και δεύτερο τέρμα όπου και θα έβαζε ταφόπλακα στα όποια όνειρα των παικτών της Σταντάρ.

https://youtu.be/gL5u4qtoU6c

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.