ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Μποχωρίδη

Αν ο νεαρός γκαρντ πείσει τον κόουτς θ’ αποτελέσει τον αντι-Καλάθη μέχρι…νεωτέρας!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Μποχωρίδη

Προ ημερών ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε ότι τέλος Σεπτέμβρη θα έχει σαφή άποψη αν ο Κυπελλούχος θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα γκαρντ. Ο κόουτς θέλει  άλλο ένα πόιντ για να ξεκουράζει τον Καλάθη, αρχικά όμως θα τσεκάρει τι ψάρια πιάνει ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο νεαρός πλέι μέικερ έχει ατυχήσει στην ένταξή του, πρόπερσι κατέβηκε Αθήνα με πολλές προσδοκίες από τον Άρη μα η παρθενική του σεζόν ήταν προσαρμογής. Την περασμένη σεζόν τραυματίστηκε στο φιλικό με την Παρτιζάν, όταν γύρισε τον Δεκέμβρη είχε μείνει πίσω, ασχέτως αν τέλειωσε τη σεζόν με59% στα τρίποντα (10/17). Ως τώρα απ’ τους διαθέσιμους γκαρντ (Καλάθη, Τζέιμς, Φελντέιν, Παππά) είναι ο μόνος καθαρόαιμος άσος που μπορεί να δώσει ανάσες στον αρχηγό.

Σήμερα  στο ρόστερ υπάρχουν 12 παίκτες πρώτης γραμμής (οι προαναφερθέντες, η αφεντιά του, συν τους Μπουρούση, Γκιστ, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση, ΠατΚαλάθη), αναζητείται ένα «τεσσάρι» ενώ Καλαϊτζάκης, Λούντζης θα πάρουν χρόνο συμμετοχής μόνο στην Α1. Δεδομένου του «φορτωμένου» καλενταριού (κοντά 80 αγώνες θα δώσουν όσοι πάνε μέχρι τέλους την Ευρωλίγκα, χώρια η καταπόνηση των ταξιδιών και των σκληρών προπονήσεων) οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 14 παίκτες «ψημένους» αφού οι αγώνες είναι αμέτρητοι κι οι αναποδιές (τραυματισμοί, ντεφορμαρίσματα) παραμονεύουν.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 50.561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ανησυχεί μιας κι ο Λευτέρης ακόμα δεν έχει παίξει καλά-καλά στο πρωτάθλημα για να μπορεί ν’ αντικαταστήσει το Νικ στην Euroleague, ο Αντώνης Φώτσης βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του κι ο Χαραλαμπόπουλος προαλείφεται για βασικός χωρίς πολλές εμπειρίες. Αυτό που πιθανότατα αγχώνει τον οργανισμό είναι τι θα γίνει αν (κούφια η ώρας) λαβωθεί ο Νικ, ουδείς εκ των έμπειρων συμπαικτών του αρέσκεται να πασάρει (άπαντες προτιμούν την εκτέλεση) κι ο «Μποχώ» έχει παίξει μόλις 17 αγώνες σε τοπ επίπεδο (με 45.5% στα τρίποντα, παρακαλώ), συνήθως σε αγώνες τη πρώτης φάσης που τα πράγματα είναι ακόμα «χαλαρά».

Με το σύστημα της διοργάνωσης ν’ αλλάζει, τώρα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό αφού το κουβαλάς μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος (όπου όλοι παίζουν μ’ όλους και κυνηγάς από Οκτώβρη το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που θα σου δώσει πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ), άρα κάθε σύλλογος κοιτάζει ν’«αρματωθεί».

Οι μεταγραφές που έγιναν είναι υψηλότατου επιπέδου, στους κοντούς Καλάθης – Παππάς– Τζέιμς παίζουν βασικοί ακόμα και στην ΤΣΣΚΑ με το προπονητικό τιμ να θέλει να δοκιμάσει και τον Μποχωρίδη. Κίνηση με ρίσκο μεν αλλά ο παίκτης πρέπει να πέσει στα δύσκολα. Αν δεν ικανοποιήσει, ο ΠΑΟ θα ενισχυθεί με περιφερειακό μεσούσης της σεζόν παρότι η ιστορία έχει δείξει ότι σπάνια αυτοί οι αθλητές «πιάνουν». Μονάχα τον Ραμέλ Κάρι θυμόμαστε να κερδίζει το συμβόλαιό του και για την επόμενη χρονιά, Μπανκς, Γουίλιαμς, Κούπερ, Καπόνο πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...