ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Προς τι η… απογοήτευση;

Καλόμαθε τον κόσμο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ σε σημείο να… μουτρώνει που ο Κυπελλούχος πάει να πάρει παίκτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Προς τι η… απογοήτευση;

Η θέση «3» ταλαιπώρησε πέρσι τον Παναθηναϊκό. ΟΣάσα Τζόρτζεβιτς δεν πήρε  το παραμικρό απ’ τον Αλεξάντερ Πάβλοβιτς (τον οποίο επέμενε να στηρίζει παρότι ο πρώην NBAerφανερά αλλού πατούσε κι άλλου βρισκόταν εκτός από τα δύο πρώτα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ήταν καλός, θεωρώντας προφανώς ότι…έπραξε το χρέος του ). Είχε τον ΒλάντοΓιάνκοβιτς με πολλά up and down στην απόδοσή του (αυτό του στοίχισε την θέση του στο ρόστερ) ενώ δεν εμπιστεύτηκε τον Χαραλαμπόπουλο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης «ανέστησε» τον μικρό στα πλέι-οφ, μαζί με τον Παπαγιάννη λίγο έλειψε ν’ ανατρέψουν τις ισορροπίες φέρνοντας ακόμα ένα πρωτάθλημα στο Μαρούσι κι ο κόουτς δεν το ξέχασε. Μπορεί οι Αμερικάνοι να του χάλασαν τα σχέδια με τον ψηλό αλλά ο Βασιλάκης (που πρόσφατα υπέγραψε …οκταετή ανανέωση συμβολαίου) θα είναι καιρό ανάμεσά μας. Ο νεαρός θα πάρει μπόλικο χρόνο φέτος κι ο «Αρτζι» θέλει να τον θωρακίσει με έμπειρους που θα καλύψουν τα δικαιολογημένα σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της πρώτης απαιτητικής σεζόντης καριέρας του.

Ο ΝτεμέτριΝίκολς είναι μια χαρά όνομα (για όσους στέκονται στα επικοινωνιακά), μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, μ’ εμπειρία και αξιοπρόσεκτο σουτ, με ευχέρεια να καλύψει δύο θέσεις, ανεβοκατεβαίνοντας από το «3» στο «4» και τούμπαλιν. Παρατηρούμε ένα μούδιασμα στην ατμόσφαιρα επειδή ο Κυπελλούχος δεν περίμενε τα «κοψίματα»του ΝΒΑ αλλά ο κόουτς θυμάται ότι στην πρώτη του θητεία τα παιδιά που ήρθαν απευθείας από τηνΑμερική (Μπανκς, Καπόνο) δεν του έκαναν τη δουλειά, θυμόμαστε όλοι πως πάρκαρε στον πάγκο Χάντερ και Ουίλιαμς.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.677 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ν’ αναπολείς τον Κλαβέρ είναι φυσιολογικό όμως δεν κατανοούμε την απογοήτευση επειδή δεν ήρθε ο Οκάρο Γουάιτ που είχε μια ενδιαφέρουσα σεζόν στη Θεσσαλονίκη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αθλητής θα πετύχαινε σε πιο απαιτητικό περιβάλλον. Ο κόουτς έχοντας συνεργαστεί αρμονικά με τον πασπαρτού ΓιόναςΜατσιούλις ήθελε ψηλό …πολυθεσίτη να μπορεί να κατέβει στο «3», ο Νίκολς-λαμβάνοντας υπόψη την ευστοχία του- του δίνει τη λύση που είχε κατά νου.

Συγκριτικά με το τελευταίο πρωτάθλημα η ποιοτική άνοδος είναι κατακόρυφη στη θέση του σμολ φόργουορντ, Ρίβερς, «Χαραλαμπό» κι υπό προϋποθέσεις Νίκολς (;), Πατφτιάχνουν μια πλήρη τετράδα που δημιουργεί ασφάλεια και σωρεία επιλογών στον τεχνικό του τριφυλλιού που την πρώτη του χρονιά στο ΟΑΚΑ είχε να διαλέξει ανάμεσα σεΜατσιούλις, Μπράμο, Γιαννόπουλο, Καπόνο, σαρώνοντας σε Ελλάδα/Ευρώπη (τηρουμένων των αναλογιών πάντα, αναλογιστείτε τι λούκι είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι ο σύλλογος που αποκλείστηκε από την Μπάρτσα στις λεπτομέρειες πριν το φάιναλ φορ).

Πλάκα-πλάκα εκείνη η σύνθεση ήταν ανώτερη ακόμα και της περσινής (Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς Ουίλιαμς, Χαραλαμπόπουλος), όπου ο Εξάστερος δεν πήρε το παραμικρό από τον Σέρβο τον οποίο έφερε για βασικό. Επίσης οΣάλε δεν βοήθησε τον Βλάντο να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο, «έθαψε» τον σταρ της εθνικής Ελπίδων, ενώ ο φαντεζί Αμερικανός άφησε άριστες εντυπώσεις ως την ώρα που ήρθαν τα δύσκολα (Λαμποράλ, ΟΣΦΠ) κι οι άμυνες που προσαρμόστηκαν πάνω του τον «κατάπιαν» αφήνοντας τον Κυπελλούχο «γυμνό». Τουλάχιστον Ρίβερς, Νίκολς ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι εδώ, δεν θα έχουν πρόβλημα προσαρμογής.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.