ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη στο PANATHINAIKOS24.GR

«Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να βρεθώ με τον Διαμαντίδη»! (Pics)

Ο μικρός Δημήτρης Λιοφάγος που πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του Διαμαντίδη, μίλησε στο panathinaikos24.gr και αποκάλυψε τη συνάντηση που επιθυμεί με τον 3D αλλά και την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή στα γυρίσματα.

«Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να βρεθώ με τον Διαμαντίδη»! (Pics)

Στο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με συμμετοχή και του Stoiximan.gr για τη ζωή και την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, μεταξύ πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων του μπάσκετ αλλά και του «τριφυλλιού» που μίλησαν για τον εμβληματικό αρχηγό, υπήρξε και μια ξεχωριστή συμμετοχή.

Πρόκειται για τον 11χρονο αθλητή των ακαδημιών της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Λιοφάγο, ο οποίος μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη συμμετοχή του στα γυρίσματα, τα όνειρά του, αλλά και τη συνάντηση που επιθυμεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τον συναντήσαμε μετά την προπόνηση του, στο χώρο των βοηθητικών γηπέδων του ΟΑΚΑ και μαζί με τον πατέρα του Στέλιο, δέχθηκε με χαρά και ενθουσιασμό να μας μιλήσει, για όλα όσα σκέφτεται και ονειρεύεται ένα 11χρονο παιδί και πως βίωσε την απίστευτη για τον ίδιο εμπειρία.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 51.890 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
DSC00747

 Συνέντευξη στους Πάνο Καραουλάνη, Γιώργο Μίχα

Το ραντεβού είχε οριστεί για το Σάββατο (11/06) το μεσημέρι μετά τη λήξη της προπόνησης. Μπαμπάς και γιος, μας υποδέχθηκαν με ένα high-5 και αμέσως μετά, προχωρήσαμε προς το παρκέ. Πρωτόγνωρη εμπειρία για το μικρό, ο οποίος στις πρώτες του στιγμές έδειχνε τρακαρισμένος, αλλά όταν του δώσαμε μια μπάλα μπάσκετ, όλα ξεπεράστηκαν και μπήκαμε κατευθείαν στα «βαθιά».

Αποκάλυψε μάλιστα, πως ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ του Διαμαντίδη, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στον παλαίμαχο πλέον αθλητή, για μια συνάντηση για μπασκετική κουβέντα και όχι μόνο…

DSC00751

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο 11χρονος Δημήτρης:

Όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Διαμαντίδη, ποια ήταν τα συναισθήματα σου; «Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που με επέλεξαν να κάνω όλο αυτό για τον Διαμαντίδη. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα και θα το ξανά έκανα. Ήταν κάτι το απίστευτο και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που επέλεξαν να είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει».

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη έχεις βρεθεί από κοντά, έχεις μιλήσει μαζί του; «Όχι ακόμα δεν έχουμε βρεθεί, αλλά θα ήθελα να τον δω, να μιλήσουμε, να τον ρωτήσω πράγματα για την καριέρα του και για όσα πέτυχε με τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας, θα μου έδινε μεγάλη χαρά να τον δω»!

Τι ξέρεις για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τη μεγάλη του καριέρα; «Μαζί με τους γονείς μου έχουμε κάτσει να δούμε πολλά παιχνίδια του. Μου έχουν πει από πού ξεκίνησε, τι πέτυχε και ποιος είναι και πολλές φορές με τον μπαμπά μου, τον έχω δει και σε βίντεο στο διαδίκτυο. Μου άρεσε ο τρόπος που αγωνιζόταν και τα σημαντικά καλάθια που έχει πετύχει με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Σου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε και αν μεγαλώνοντας θέλεις να του μοιάσεις; «Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιζε, οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, ο τρόπος που έπιανε τη μπάλα για να ρίξει ένα σουτ και θέλω να τον δω από κοντά και να παίξουμε μαζί μπάσκετ. Μου άρεσε επίσης η ψυχραιμία του και έχω καταλάβει πως απολάμβανε το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζε».

Όταν έμαθες τελικά ότι θα είσαι εσύ αυτός που θα συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ, την άλλη μέρα στο σχολείο το είπες στους φίλους σου; «Όχι δεν μίλησα σε κανένα. Αλλά με πήραν διάφοροι φίλοι μου μόλις το έμαθαν από το διαδίκτυο ότι είμαι εγώ και μου είπαν μπράβο που συμμετείχες και ότι το έκανα πολύ καλά. Ήταν όλοι εντυπωσιασμένοι με όλο αυτό που έκανα. Ούτε στους συμπαίκτες μου στην ομάδα το είπα».

Θα ήθελες κάποια στιγμή στην ακαδημία να έχεις προπονητή τον Διαμαντίδη; «Ναι θα ήθελα όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα παιδιά. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας στις προπονήσεις και ξέρω πως θα μας μάθει πολλά πράγματα και για το μπάσκετ αλλά και γενικότερα».

Θα ήθελες μετά από χρόνια είτε στον Παναθηναϊκό είτε σε άλλη ομάδα να φτάσεις ή να πετύχεις κάτι απ’ όλα αυτά που πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης; «Είναι το μεγάλο μου όνειρο αυτό, αλλά ακόμα είμαι μικρούλης για να σκέφτομαι να πετύχω έστω κάτι απ’ αυτά που πέτυχε ο Διαμαντίδης (γέλια). Είμαι περήφανος που ανήκω στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και αυτό είχα ως στόχο και εγώ και οι γονείς μου».

Έχεις αξιόλογους προπονητές που έχουν πετύχει πολλά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπως ο Γιώργος Καλαϊτζής. Πες μας δύο λόγια; «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα καταφέρω να έρθω στον Παναθηναϊκό και να έχω όλους αυτούς τους ανθρώπους προπονητές, ήθελα από την πρώτη στιγμή που μου το είπαν οι γονείς μου και είμαι χαρούμενος που το πέτυχα».

Φοράς μια φανέλα που στο σήμα της έχεις έξι αστέρια. Τι σημαίνει για σένα ο Παναθηναϊκός; «Σημαίνει πολλά πράγματα. Είναι μεγάλος σύλλογος με σπουδαία ιστορία και νιώθω μεγάλη χαρά που ανήκω στις ακαδημίες του».

Αν μετά από όλο αυτό σε πάρει τηλέφωνο ο Διαμαντίδης για να σε γνωρίσει και να παίξετε μπάσκετ τι θα νιώσεις; «Μακάρι να με πάρει τηλέφωνο, θα περιμένω (γέλια)! Θέλω να τον δω να του μιλήσω και να τον ρωτήσω πράγματα για το μπάσκετ αλλά και γενικότερα. Θέλω πάρα πολύ να μάθω πως ξεκίνησε και πως τα κατάφερε. Θέλω να πάρω από εκείνον συμβουλές».

DSC00745

Για το πως επέλεξε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ και όχι με κάποιο άλλο άθλημα π.χ όπως το ποδόσφαιρο που παίζουν οι περισσότεροι στην ηλικία του; «Παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου στο σχολείο, αλλά το θεωρώ πιο απλό και πιο εύκολο από το μπάσκετ. Εμένα όμως μου άρεσε από την αρχή το μπάσκετ, το θεωρώ άθλημα που πρώτα παίζεις με το μυαλό και μετά με τα χέρια. Μου αρέσουν τα δύσκολα γι’ αυτό και ζήτησα από τους γονείς μου να παίξω μπάσκετ».

Τι του έμεινε μετά από αυτή την εμπειρία: «Ήταν μεγάλη εμπειρία. Έμαθα πράγματα για τον Διαμαντίδη. Όλο αυτό είναι μοναδικό, δεν το έχουν κάνει πολλοί αυτό που έκανα εγώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους εκείνους που με άφησαν να το κάνω και να το ζήσω».

Πως φαντάζεται το μπάσκετ όταν μεγαλώσει: «Θέλω να γίνω επαγγελματίας, να παίξω στον Παναθηναϊκό και στο γεμάτο από κόσμο ΟΑΚΑ και γιατί όχι να κρίνω ένα μεγάλο ματς με δικό μου καλάθι. Αυτό ονειρεύομαι κάθε μέρα είτε κοιμάμαι είτε είμαι ξύπνιος».

13446266_1075690549158909_1395713152_o

 «Τιμή και υπερηφάνεια και για το μικρό αλλά και για την οικογένεια μας»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το μικρό Δημήτρη, ο πατέρας του Στέλιος θέλησε να παρέμβει και να μας τονίσει πως όλο αυτό είναι μέγιστη τιμή και για τον μικρό αλλά και για την οικογένειά του, ενώ δεν παρέλειψε να μας μιλήσει και για το πώς επέλεξε ο γιος του ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ.

Για το αν έχει στο δωμάτιο του, διάφορα αναμνηστικά του Παναθηναϊκού, όπως φανέλες, κασκόλ: «Έχει διάφορα αντικείμενα, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό την ομάδα, το σήμα και όχι με κάποιο παίκτη συγκεκριμένα, παρόλο που ξέρει πως ο Διαμαντίδης υπήρξε κάτι διαφορετικό για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια».

Για το πώς επέλεξε ν’ ασχοληθεί ο γιος του με το μπάσκετ: «Κάναμε πολλές συζητήσεις για το τι άθλημα θ’ ακολουθήσει. Θεωρώ κι γω όπως ο μικρός πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι απλό. Έτσι θέλησα να τον «ρίξω» στο μπάσκετ, να προπονηθεί το σώμα και το πνεύμα του και όπως εξελιχθεί».

Για τη συμμετοχή του μικρού Δημήτρη στο ντοκιμαντέρ: «Νιώθω μεγάλη τιμή που επέλεξε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον γιο μου για να συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ. Ήταν μεγάλη υπόθεση και για το μικρό αλλά και για την οικογένεια μας, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 160 παιδιά των ακαδημιών. Ακόμα βέβαια δεν το έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει.

Μεγαλώνοντας θα καταλάβει και θα νιώθει μεγαλύτερη υπερηφάνεια που συμμετείχε έστω και λίγο σε όλο αυτό. Ο Διαμαντίδης αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με το άθλημα και πρέπει να παραμείνει κοντά στα νέα παιδιά».

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, τη διάρκεια και αν ήταν κουραστικά για τον μικρό Δημήτρη; «Τα γυρίσματα κράτησαν περίπου 4-5 ώρες. Το σπίτι που είναι γυρισμένο είναι κάπου στο Χαλάνδρι. Δεν φάνηκε να κουράζεται. Ίσα ισα μάλιστα το απόλαυσε ιδιαίτερα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.