ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι του Παναθηναϊκού Superfoods»

Ο Ντεμέτρις Νίκολς, μίλησε για πρώτη φορά ως μέλος του Παναθηναϊκού Superfoods στην «Πράσινη» και αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του, στα στοιχεία που θέλει να δώσει στη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι του Παναθηναϊκού Superfoods»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ στην «Πράσινη»:

Πώς θα περιέγραφες με λίγα λόγια τον «συμπαίκτη» Νίκολς; «Τα καθαρά μπασκετικά μου στοιχεία είναι να παίζω ασφυκτική άμυνα, να δίνω ενέργεια και να σουτάρω. Παράλληλα, όμως, λατρεύω να παίζω για την ομάδα! Παίζω για την ομάδα, για τους οπαδούς, για τον εαυτό μου, για τους συμπαίκτες μου, για τους προπονητές μου. Προσπαθώ να γίνω το καλύτερο παράδειγμα για τους συμπαίκτες μου»!

Πώς νιώθεις πλέον ως μέλος του Παναθηναϊκού Superfoods; «Νιώθω πολύ καλά. Έχω παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού Superfoods και ξέρω πολύ καλά και τι ομάδα είναι και τι κόσμο έχει. Οι οπαδοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη! Ξέρω τι ατμόσφαιρα φτιάχνουν, την έχω ζήσει από κοντά! Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι της πράσινης οικογένειας! Είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και περιμένω πώς και πώς να βρεθώ στο ΟΑΚΑ και να γνωρίσω τους καινούριους μου συμπαίκτες και προπονητές».

Στην ομάδα θα βρεις γνωστούς σου; «Ξέρω πολύ καλά τον Γκιστ, με τον οποίο έχουμε παίξει αντίπαλοι και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, σε κάποια Summer League. Είχαμε πάντα την ευκαιρία να μιλήσουμε. Είναι πολύ καλό παιδί και χαίρομαι που τώρα θα είμαστε συμπαίκτες. Φυσικά, η ομάδα έχει πολλούς γνωστούς και καταξιωμένους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα ήταν φέτος και στο Final 4».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.819 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη νέα σου ομάδα και τις μεταγραφές που έχει κάνει; «Έχουμε καλή ομάδα. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσθήκες, έχουν αποκτηθεί παίκτες με πολύ ταλέντο και εμπειρία. Χαίρομαι που θα αγωνιστώ με αυτούς  τους συμπαίκτες και ειλικρινά ανυπομονώ να παίξω μαζί τους και να τους βοηθήσω όσο μπορώ».

Τι στοιχεία θέλει να δώσει στο παιχνίδι των «πρασίνων»«Πιστεύω πως μπορώ να δώσω ενέργεια στην ομάδα, να τρέξω στο γήπεδο,  να σουτάρω και να παίξω πολύ πιεστική άμυνα. Αυτό που μου αρέσει κυρίως, όμως, είναι να είμαι βοηθάω την ομάδα μου και να είμαι καλός συμπαίκτης. Είμαι παίκτης ομάδας. Κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου.

Αυτό θέλω να κάνω και στον Παναθηναϊκό Superfoods. Να δώσω στην ομάδα όσα χρειαστεί από μένα και να κάνω ότι θέλει ο προπονητής μου και η ομάδα μου. Παράλληλα, όμως, είμαι πολύ ανταγωνιστικός παίκτης. Κάθε βράδυ, σε κάθε ματς, σε κάθε προπόνηση είμαι ανταγωνιστικός και δίνω ό,τι έχω, το 100% για να βελτιώνομαι και έτσι να βελτιώνεται και η ομάδα».

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος σου με τη νέα σου ομάδα; «Πρώτος μου στόχος είναι να φέρω εμπειρία στην ομάδα μου. Να βοηθήσω όσο μπορώ και μέσα από τη δουλειά μου στο παρκέ να φτάσω στο σημείο να είμαι ένας από τους ηγέτες. Θέλω να φέρω όσα χρειάζεται και όσα λείπουν από την ομάδα. Όσα χρειάζεται ο προπονητής μου».

Ο Παναθηναϊκός Superfoods απουσιάζει από το Final 4 τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος «διψούν» για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Έρχεσαι στην ομάδα από την κορυφή της Ευρώπης. Μπορείς να αφουγκραστείς αυτή τη «δίψα»; 

«Φυσικά! Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι της. Και φυσικά και μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί. Απλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικούς παίκτες, παιδιά με εμπειρία, που παίζουν άμυνα, που δουλεύουν πολύ. Είμαστε μία ομάδα με μεγάλη προοπτική. Βλέπεις το ρόστερ και το καταλαβαίνεις. Αρκεί να δουλέψουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε». 

Αν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Αργύρη Πεδουλάκη και του Παναθηναϊκού Superfoods: «Εγώ μπορώ να αγωνιστώ και στο «3» και στο «4». Από εκεί και πέρα, βέβαια, θα παίξω όπου και όπως μου ζητήσει ο προπονητής μου. Θα παίξω πολύ πιεστική άμυνα, θα μαρκάρω αντιπάλους  που αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις και θα βοηθήσω πολύ στο γρήγορο παιχνίδι».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Μακάρι να έπαιζε έναν ακόμη χρόνο ώστε να τον προλάβαινα και να ήμασταν συμπαίκτες. Ο Διαμαντίδης σημαίνει πολλά για τον σύλλογο, αλλά σημαίνει πολλά και για την Ευρωλίγκα. Είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος στο τουρνουά αυτό».

Ποιο είναι το συναίσθημα να παίζεις εναντίον του πράσινου κόσμου; «Θυμάμαι να παίζω εναντίον τους πρόπερσι στο ΟΑΚΑ και είναι πραγματικά τρομερό. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τώρα είναι πολύ και είμαι χαρούμενος που θα παίζω μαζί τους και όχι απέναντί τους»!

Γνωρίζεις για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα; «Φυσικά και γνωρίζω για το ντέρμπι. Από τα πιο γνωστά ντέρμπι της Ευρώπης. Φέτος, όμως, είναι η ευκαιρία να πάρουμε…  εκδίκηση! Να πάρουμε εμείς το Πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στην κορυφή»!

Για την εμπειρία του στην ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία και καλή ευκαιρία για μένα. Ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής και μου έδωσε την ευκαιρία μαζί με τους βοηθούς του να αγωνιστώ εκεί και να βελτιωθώ. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά η περασμένη. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένα εξαιρετικό σωματείο, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο του πάγκου. Ήταν δύο πολύ όμορφα χρόνια για μένα αλλά τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και νιώθω εξίσου καλά. Ήταν ωραίο που κατέκτησα την Ευρωλίγκα, αλλά θέλω να το κάνω και με την νέα μου ομάδα. Να τη βοηθήσω να φτάσει στο Final 4»!

Για το όνομά του που παραπέμπει στο ελληνικό «Δημήτρης»: «Το ξέρω! Είναι όντως σπάνιο όνομα για αμερικανικό, όπως επίσης ξέρω ότι είναι αρκετά… δημοφιλές στην Ελλάδα! Ξέρω αρκετά πράγματα για τη χώρα σας και μου αρέσει πολύ! Είχατε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικά πολύ πλούσιο πολιτισμό! Είναι μία εξαιρετική πόλη η Αθήνα και ανυπομονώ να έρθω να τη γνωρίσω καλύτερα. Όσο για το όνομα, η μητέρα μου έκανε σωστή επιλογή»!

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και αν το μπάσκετ ήταν κάτι που τον έκανε να ξεφεύγει: «Αυτό ακριβώς. Ήταν μία διέξοδος. Μία απόδραση. Το μπάσκετ ήταν η πρώτη μου αγάπη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μπάσκετ. Το αγαπώ. Το σκέφτομαι συνέχεια. Είναι το πάθος μου! Με βοήθησε να ξεφύγω σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Ήμουν καλός και ήθελα να γίνω καλύτερος, να πάω σε κολέγιο όπως και πήγα. Είμαι ευγνώμων στο μπάσκετ και στους προπονητές μου που με βοήθησαν. Αλλά ήθελε βοήθεια και από τη δική μου πλευρά. Προσπάθησα πολύ. Βοήθησα τον εαυτό μου και πορεύτηκα μόνος μου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.