ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι δύο προηγούμενοι παραλίγο να τα καταφέρουν

Στις λεπτομέρειες έχασαν το πρωτάθλημα το 1980 και το 2005 οι συμπατριώτες του Αντρέα Στραματσόνι.

Οι δύο προηγούμενοι παραλίγο να τα καταφέρουν

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Αντρέα Στραματσιόνι του 2016 (με τις αμέτρητες αλλαγές πλάνου και στρατηγικής) θα διαφέρει απ’ τον προπονητή που θα δούμε φέτος. Ήδη το πρώτο δείγμα είναι θετικό στην Ευρώπη για τον νεότερο προπονητή που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία της Serie A («έτρεχε» τα 36 όταν η οικογένεια Μοράτι του έδωσε το τιμόνι κοτζάμ Ίντερ).

Είναι ο τρίτος προπονητής από την Ιταλία που αναλαμβάνει τον ΠΑΟ μεσούσης της περιόδου, οι δύο προηγούμενοι (Μαλεζάνι, Πεζάολα) βρέθηκαν κοντά στο να πάρουν πρωτάθλημα, χάνοντάς το στην λεπτομέρεια.

Το 2005 ο πρώτος είδε στην τελική ευθεία την ομάδα να μένει στο 0-0 με Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ, ενώ μια αγωνιστική πριν το τέλος το δοκάρι του Γκούμα στο 90΄ του ματς της Τούμπας (1-1) μπορούσε να φέρει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο. Το 1979-1980 ο Πεζάολα οδήγησε την ομάδα στην 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό, Αρη, αντιπάλους που θα μπορούσε να υπερκεράσει αν το κλαμπ δεν έφερνε εκείνη την περίοδο 15 (!) ισοπαλίες, πληρώνοντας την απουσία γκολτζή. Με εξαίρεση τον Χρήστο Υφαντίδη (10 γκολ) ουδείς σκόραρε διψήφιο αριθμό τερμάτων, ήταν λογικό η ομάδα να σκοράρει μόλις 38 φορές σε 34 ματς, χάνοντας τον τίτλο.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.063 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.