ΚΛΕΙΣΙΜΟ
blog

Ιδιαίτερη περίπτωση ο Κουτρουμπής

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να τον «ζαχαρώνουν» παρότι δεν προέρχεται από σούπερ χρονιές. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ιδιαίτερη περίπτωση ο Κουτρουμπής

Ο Γιώργος Κουτρουμπής έχει κατά καιρούς διαβάσει/ακούσει πολλά για την στασιμότητά του. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ σε συνέντευξη που παραχώρησε πέρσι τον χαρακτήρισε με το γνωστότερο μειωτικό ελληνικό επίθετο, λέγοντας μέσες άκρες ότι έχει όλο το ταλέντο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μα το αφήνει ακαλλιέργητο.

Τον 25χρονο αμυντικό τον θέλει σαν τρελός ο Νίκος Νταμπίζας στην Κύπρο ενώ από πέρσι τον «ζαχαρώνουν» τούρκικες ομάδες. Έχουμε την εντύπωση πως αν η μεταγραφή Σαμπά γινόταν νωρίτερα κι αν το παιδί δεν λογιζόταν ως ο μοναδικός (!) Έλληνας που θα είναι φέτος στο βασικό σχήμα η ΠΑΕ θα συζητούσε ευχαρίστως τις προτάσεις των γειτόνων.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είναι «ειδική» περίπτωση. Σπάνια (για στόπερ) επαφή με τη μπάλα και του κενού χώρου, αδύναμος όμως στο προσωπικό μαρκάρισμα, με κακό timing στις μάχες του αέρα. Κι όμως μιλάμε για τον ίδιο ποδοσφαιριστή που πρόπερσι ,μαζί με τον Νίνη, μεταμόρφωσαν την ομάδα στα playoffs, ενώ την πρώτη του σεζόν ήταν (στο β΄ γύρο) ο κορυφαίος Έλληνας μπακ ταιριάζοντας αρμονικά με τον «Σίφο».

Ο «Στράμα» διέγνωσε το προηγούμενο διάστημα πως η θέση που του ταιριάζει καλύτερα είναι στο κέντρο αλλά με την βραδύτητα που τον χαρακτηρίζει προτιμότερο είναι (λέμε εμείς οι… -και καλά-«ειδικοί») να μην δοκιμαστεί σ’ ευρωπαϊκά ματς όπου συνήθως οι ομάδες μπροστά έχουν «διαβόλους». Ο «Κουτρού» ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του μέχρι σήμερα. Βρέθηκε στο ρόστερ τοπ συλλόγων που όμως έτρεχαν τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας τους κάτι που τους ανάγκασε να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο προσπαθώντας να σώσουν τις σεζόν τους χρησιμοποιώντας νεαρούς. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κι υποβιβάστηκε, στον ΠΑΟ τα κατορθώματα ήταν πέραν κάθε προσδοκίας με νίκες στα ντέρμπι, κατάκτηση τίτλου, διεκδίκηση στα ίσα του πρωταθλήματος 2014-2015.

Δούλεψε με προπονητές (Αναστασίου, Ρούτερ) εκπαιδευμένους σε ισχυρές λίγκες, συνεργάστηκε με έμπειρους, κλασάτους συμπαίκτες («Σίφο», Μολέδο), θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα μα το καλοκαίρι του 2014 ίσως να παρασύρθηκε απ’ τη γενική ευφορία που «τρέλανε» τους πιτσιρικάδες που πίστεψαν ότι μ’ ένα κύπελλο και μια «τριάρα» στον Πειραιά θα βρίσκονταν για καιρό στο απυρόβλητο λες κι ήταν μέλη του Πανιωνίου ή της Λάρισας που κάθε διάκριση μνημονεύεται και «κρατά» τον κόσμο τους για 15-20 χρόνια!

Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν, ειδικά απ’ αυτόν που είχε φτάσει στον προθάλαμο της εθνικής. Κεντρικός αμυντικός 190 εκατοστών, ασυναγώνιστος με τη μπάλα στα πόδια με ασυνήθιστη για την ηλικία του ικανότητα να «διαβάζει» φάσεις και να βγάζει ιδανικά την ομάδα μπροστά θα μπορούσε να είχε εκτοξεύσει το κασέ του αν δεν έβρισκε μπροστά του την «Ε.Ο». Εκτός κι αν θεωρείται τον…Σιόβα και τους Μποτιο-ντακόστες ανώτερούς του. Ο ΠΑΟ, σαν εταιρία, σε περίπτωση που αποφάσιζε να τον πουλήσει κέρδος θα έβγαζε, άλλωστε ο νεαρός μπακ ήρθε τσάμπα απ’ την υποβιβασμένη ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...