ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Απαγορεύεται ο εφησυχασμός

«Μπερδεμένη» η κατάσταση στη Σταντάρ αλλά το προηγούμενο του 2014 πρέπει να αποβάλλει την υπεραισιοδοξία.

Απαγορεύεται ο εφησυχασμός

Η κατάσταση στη Σταντάρ Λιέγης κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή χαρακτηρίζεται μετά την αλλαγή προπονητή και το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά στον Παναθηναϊκό ας μην εφησυχάζουν.

Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός από το καλοκαίρι του 2014 όταν ξανά οι Βαλώνοι παρουσιάζονταν ένα… φύσημα μακριά από την ολική κατάρρευση κι ας διέθεταν μπροστά (Ντε Καμάργκο, Μπια, Εμποκού, Καρσελά, Εζέκιελ) ποδοσφαιριστές που η πιτσιρικαρία του τριφυλλιού δύσκολα μπορούσε να κάνει ζάφτι αν τους «πήγαινε» το ματς.

Όλοι θυμόμαστε με πόσο ενθουσιασμό είχε δεχτεί ο Τύπος το σμίξιμο με τους Βέλγους, τον τίτλο του γουρλή που είχε απονεμηθεί στον Δημήτρη Σαραβάκο (εκπρόσωπο του συλλόγου στην κλήρωση) αφού η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε αποφύγει το αντάμωμα με Ζενίτ, Λιλ, Μπεσίκτας, Κοπεγχάγη που θεωρούνταν ανώτερες. Λίγοι είχαν την ψυχραιμία ν’ αντιληφθούν ότι η ομάδα που έμπαινε στην αρένα των προκριματικών χαρακτηριζόταν από την απειρία της εντός κι εκτός τερέν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αποστολή που ταξίδεψε στο Λονδίνο για να παίξει με την Τότεναμ (1-3) 19 μήνες νωρίτερα είχαν απομείνει στο ρόστερ μόνο Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος!

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.038 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι θεωρούσαμε… εύκολο αντίπαλο τη Σταντάρ, κυρίως βλέποντας τι είχε προηγηθεί στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, όπου είχε δώσει στη Μαρσέιγ τον γκολτζή Μισί Μπατσουαγί, στην Πόρτο τον Γκανέζο ακραίο αμυντικό, Ντανιέλ Οπάρε, στη Ντιναμό Μόσχας τον Γάλλο μέσο Βενκέρ, στην Τσάρλτον τον χαφ, Γιόνι Μπιούενς, “κόβοντας” λόγω υψηλού κόστους τα συμβόλαια των στόπερ, Κάνου- Μπεν Χαΐμ.

Με προπονητή τον άγνωστο Ισραηλινό Γκάι Λουζόν, που πριν τη Σταντάρ είχε για σπουδαιότερο κατόρθωμα τη θητεία του στην εθνική u-21 της χώρας του, οι αντίπαλοι τελικά σκάρωσαν «κηδεία» στη Λεωφόρο κι ας γλίτωσαν συντριβή στο β΄ ημίχρονο όταν η είσοδος Ντίνα (!), Καρέλη «έγειρε» το γήπεδο. Ο Ιάπωνας πορτιέρο, Καβασίμα (που προ εβδομάδων προτάθηκε στο κλαμπ) και τα δοκάρια έσωσαν τους φιλοξενούμενους μα το θέμα είναι τι έγραψε το ταμπλό στο τέλος.

Ποιος να του το έλεγε του Λουζόν που στις 23 Ιουλίου -μια βδομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟ -«κλαιγόταν» στον βελγικό Τύπο λέγοντας ότι η ομάδα του είναι ακόμα ανέτοιμη! Την ίδια ώρα ο αρχηγός, Γέλε Βαν Ντάμε χαρακτήριζε ηλίθιους (!!!) τους χειρισμούς της διοίκησης ν’ αποδεσμεύσει τόσους ικανούς ποδοσφαιριστές αλλά και τον τεχνικό διευθυντή, Ζαν Φρανσουά ντε Σαρτ που εκείνο το διάστημα έλυνε κι έδενε με απόλυτη επιτυχία στ’ αποδυτήρια.

Αυτή την γεμάτη προβλήματα ομάδα ο Παναθηναϊκός απέτυχε να την ρίξει στο καναβάτσο, «μάθημα» για τη νέα κόντρα των συλλόγων στις 20 Οκτώβρη. Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο είναι μια από τις πλέον αφιλόξενες χώρες για το τριφύλλι που σ’ εννιά επισκέψεις του εκεί έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, στην ήττα με 2-1 από τη Ντάρινγκ τη σεζόν… 1968-1969! Έκτοτε, έχουν περάσει κοντά πέντε δεκαετίες, αλλά σε οκτώ παιχνίδια με Μπριζ, Σταντάρ, Αντερλεχτ δεν έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ούτε μια φορά!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.