ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Κάθε Κυριακή σαν τελικός

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την υποχρέωση που έχει ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό και για το «πρέπει» που φεύγει από την Ευρώπη και έρχεται στην Ελλάδα

Κάθε Κυριακή σαν τελικός

Ήταν στόχος «do or die» η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League. Δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας, διότι τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον σύλλογο. Το έβλεπες στα μάτια των παικτών, από την περίοδο της προετοιμασίας κιόλας, πως είχε… φυτευτεί μέσα τους η ιδέα. Η λέξη πρόκριση ακουγόταν παντού. Με κάθε τρόπο, με ή χωρίς καλό ποδόσφαιρο.

Εκείνος, ο καλοκαιρινός στόχος, ήταν τις μέρες που γινόταν η «υποχρέωση». Πλέον, με την ομάδα στους ομίλους, γίνεται η «διασκέδαση». Πριν βιαστούν πολλοί να κατηγορήσουν τη λέξη διασκέδαση, να τονίσω πως όταν διασκεδάζουμε δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα της διασκέδασης. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δει την Ευρώπη σαν την ευκαιρία για να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει, αλλά χωρίς το άγχος του Ιουλίου και του Αυγούστου. Το «πρέπει» εκείνων των τεσσάρων αγώνων με τους Σκανδιναβούς της ΑΪΚ και της Μπρόντμπι μεταφέρεται στα δικά μας. Τα εντός συνόρων. Στις Λιβαδειές, στα Γιάννινα, στους Πλατανιάδες και στις Κέρκυρες. Πρέπει (χωρίς εισαγωγικά) ο Παναθηναϊκός να τους κερδίζει. Πρέπει να παίρνει νίκες. Πρέπει να τους δείχνει ότι είναι κυρίαρχος. Πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. ΠΡΕΠΕΙ να κατακτήσει τον τίτλο. Τελεία και παύλα.

Θυμήθηκα τις τελευταίες μέρες ένα «πανί» των οπαδών του Παναθηναϊκού πριν από μία δεκαετία τέτοιες μέρες. Στα τέλη του Αυγούστου του 2006, όταν οι «πράσινοι» έκαναν πρεμιέρα στο Αιγάλεω και οι οπαδοί το είχαν απλώσει στις κερκίδες (φώτο). «Παίξτε κάθε Κυριακή σαν να είναι τελικός». Αυτό ακριβώς είναι η φετινή χρονιά για τους παίκτες του Στραματσόνι. Κάθε Κυριακή κι ένας… τελικός. Μια υποχρέωση. Εξετάσεις που πρέπει να δίνονται Κυριακή με Κυριακή. Τις Κυριακές η υποχρέωση, τις Πέμπτες η διασκέδαση.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και κάθε ματς διαφορετικό από το προηγούμενο και από το επόμενο. Εκείνο το βαρετό και μονότονο «βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά», τούτη τη φορά πρέπει να γίνει νόμος εντός των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού. Κάθε ματς και μια νέα μάχη, κάθε χαμένος πόντος και μια κλωτσιά προς τα κάτω, που μπορεί στο τέλος να σου στερήσει τον τίτλο. Διαφωνώ απόλυτα με όσους λένε πως πρέπει να μείνει… χαμηλά η μπάλα μετά τα περσινά. Εντελώς λανθασμένη λογική για σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός οφείλει – όχι απλά να λέει αλλά – να φωνάζει πως μοναδικός του στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν πάει να «κλέψει» κάτι. Ντρέπεται μονάχα εκείνος που πάει να κλέψει. Και ο Παναθηναϊκός δεν έχει μάθει να κλέβει, αλλά να κερδίζει δίκαια και ξάστερα μέσα στα γήπεδα. Αντίθετα, τον κλέβουν. Αν καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό τη φετινή σεζόν, τότε όχι μόνο θα διεκδικήσει, αλλά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.