ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ένας… γοητευτικός 26άρης!

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της φετινής έκδοσης του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα (Λιβαδειά) και στους ομίλους του Europa League (Άγιαξ), ρίχνουμε (άλλη μια) ματιά στο ρόστερ των «πράσινων». Θέμα του panathinaikos24.gr.

Ένας... γοητευτικός 26άρης!

Αυτή τη φορά, δε θα μας απασχολήσει το θέμα της ποιότητάς, ούτε αυτό της πληρότητας, αλλά της ηλικίας! Εξετάζοντας αρχικά το σύνολο των 28 που απαρτίζουν τη φετινή ομάδα (δεν προσμετράται ο Εσιέν, ο οποίος ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του) και στη συνέχεια δίνοντας βάση ξεχωριστά, σε κάθε γραμμή, παρατηρούμε πως ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2016/17 είναι ένας… γοητευτικός άνδρας, ετών 26!

Η γενική εικόνα Πριν χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε βοήθημα (βλέπε κομπιουτεράκι), η πρώτη οπτική επαφή με τη λίστα της σύνθεσης του «τριφυλλιού» μας δείχνει πως αυτοί που το απαρτίζουν, βρίσκονται στα καλύτερα (ποδοσφαιρικά) χρόνια της καριέρας τους. Τα μαθηματικά επιβεβαίωσαν τον παραπάνω συλλογισμό, καθώς η φετινή ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχει μέσο όρο ηλικίας τα 26.5 χρόνια (26.64 για τη… στυγνή ακρίβεια).

Το υπάρχον ρόστερ, διαθέτει φυσικά παίκτες που έχουν ξεπεράσει τα τριάντα (Μέστο, Λεντέσμα, Στιλ, Κοτσόλης, Σάμπα), αλλά και «νεοσσούς» (Ευαγγέλου, Στάικος, Οδ. Βλαχοδήμος), ωστόσο την τιμητική τους έχουν οι γεννηθέντες την περίοδο 1986-1990, οι οποίοι αποτελούν σχεδόν το 50% της ομάδας (13 στους 28).

Με αυτό το σκεπτικό κινήθηκαν και στο καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Στραματσόνι, στοχεύοντας σε παίκτες που πληρούσαν τα χαρακτηριστικά της «έτοιμης λύσης» σε καλή ηλικία.

Κάτω από τα γκολπόστ Στη «νευραλγική» θέση του τερματοφύλακα, η ομάδα διαθέτει ηλικίες για… όλα τα γούστα. Η πρώτη επιλογή του Ιταλού προπονητή, ο Λουκ Στιλ, έχει πατήσει τα 31, ενώ οι εναλλακτικές λύσεις θα είναι οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος (22) και ο έμπειρος Στέφανος Κοτσόλης (37). Μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας της τριάδας να αγγίζει τα 30, ωστόσο για τη συγκεκριμένη θέση, η εμπειρία προηγείται συνήθως της ηλικίας.

Στέφανος Κοτσόλης 37 Λουκ Στιλ 31 Οδ. Βλαχοδήμος 22

Της αμύνης τα παιδιά Όσον αφορά την άμυνα, τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα. Αν εξαιρέσουμε τους Τζάντο Μέστο (34) και Κρίστοφερ Σάμπα (32), οι υπόλοιποι ανήκουν στην ίδια «σειρά». Ξεχωρίζουν οι «28άρηδες» Μολέδο και Ιβανόφ, αλλά και η τριάδα των 25άρηδων (Κουτρουμπής, Ρεις, Τελάντερ). Το «κάδρο» συμπληρώνεται με τον Κουλιμπαλί (27) και τους νεαρούς Μαρινάκη (22) και Ευαγγέλου (18).

Μέστο 34 Σάμπα 32 Βέμερ 30 Μολέδο 28 Ιβανόφ 28 Κουλιμπαλί 27 Ρεις 25 Τελάντερ 25 Κουτρουμπής 25 Μαρινάκης 22 Ευαγγέλου 18

Ο Λεντέσμα και οι υπόλοιποι Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η κατάσταση ομοιάζει με αυτή της άμυνας. Εκεί οπού ο έμπειρος 33άρης Λεντέσμα θα πλαισιώνεται από τον αρχηγό Κάρλος Ζέκα (28), ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια τη «σταθερά» της ομάδας. Έπειτα, υπάρχει η τριάδα των 26άρηδων Ουακάσο, Χούλτ και Μπουμάλ, ο 24χρονος Βιγιαφάνες, που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Λουντ (23) και τέλος ο «βενιαμίν» των χαφ, Πασχάλης Στάικος (20).

Λεντέσμα 33 Ζέκα 28 Χουλτ 26 Ουακάσο 26 Μπουμάλ 26 Βιγιαφάνες 24 Λουντ 23 Στάικος 20

Το όριο των 30 Τέλος, στη γραμμή κρούσης τα πάντα… σταματάνε στα 30, την ηλικία των Μπεργκ και Λέτο, των δύο «βαριών» χαρτιών της φετινής ομάδας. Από εκεί και έπειτα, οι υπόλοιπες λύσεις της επίθεσης είναι οι Ιμπάρμπο (26), Μ’ Μποκού και Βλαχοδήμος (24), με τον Αργεντίνο Ρινάλντι να είναι ο μικρότερος του γκρουπ (22).

Μπεργκ 30 Λέτο 30 Ιμπάρμπο 26 Μ’ Μποκού 24 Βλαχοδήμος 24 Ρινάλντι 22

Οι «ταυτότητες» των 28 εκλεκτών του Αντρέα Στραματσόνι ελέγχθηκαν και με το παραπάνω. Το φετινό ρόστερ, φαίνεται να πληροί στους περισσότερους τομείς τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη πορεία εντός και εκτός συνόρων. Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας «επί τω έργω», δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...