ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ιδανικός εκφραστής της «σχολής μπάσκετ» του ΟΑΚΑ

Ο Νικ Καλάθης συνεχιστής του στυλ μπάσκετ (hard defense, basketball IQ, Pick'n roll offense) που αποθέωσε ο 3-D! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ιδανικός εκφραστής της «σχολής μπάσκετ» του ΟΑΚΑ

Βλέποντας τη λίστα με τους πόντους στο φιλικό με το Λαύριο παρατηρήσαμε ότι τους λιγότερους (2) τους σημείωσε ο αρχηγός. Ο Νικ Καλάθης ποτέ δεν ήταν ο σκόρερ γκαρντ, μάλιστα έφτασε κοντά να τ’ ακούσει «χοντρά» στη σειρά με τη Λαμποράλ αφού δεν πετύχαινε ούτε ελέφαντα στα δύο μέτρα, ποσώς μάλλον καλάθι! Το ξίνισμα για τα πολλά λεφτά που παίρνει (λες και βγαίνουν απ’ την τσέπη μας) …«και παρόλα αυτά δεν μπορεί να σκοράρει ούτε με λέι-απ» ήταν η μόνιμη επωδός των hatersλησμονώντας πως η διοίκηση τον «χρύσωσε» επειδή είναι ο μοναδικός παίκτης που φέρνει κάτι από Διαμαντίδη στο πολύ πιο γρήγορο μάλιστα!

Σάμπως ο Δημήτρης σούταρε τον πρώτο καιρό στον Παναθηναϊκό, χρειάστηκαν χρόνια (από το 2009 συγκεκριμένα) κι αμέτρητες προτροπές από τον προπονητή για να εξελιχθεί από τον pass first πόιντ γκαρντ σ’ ένα ολοκληρωμένο αθλητή που δεν συγχωρούσε αν άμα του άφηνες κενά μέτρα. Μετά την απόσυρση του θρυλικού Καστοριανού είναι βέβαιο ότι η πίεση στο Νικ θ’ αυξηθεί, οι οπαδοί θα βλέπουν πια ΜΟΝΟ αυτόν, τα mediaθα στρέψουν κι άλλο την προσοχή πάνω του. Από την περιφερειακή γραμμή είναι αυτός με την μεγαλύτερη αδυναμία σε σουτ/προσωπική φάση, όμως αποτελεί «στρατηγό» και «στρατιώτη» στο γήπεδοθυμίζοντάς μας…ξέρετε ποιον. Ο Νικείναι περίπτωση αθλητή που δύσκολα βγαίνει, ειδικά τώρα που το άθλημα ανοίγει την πόρτα του μέλλοντος όπου η ταχύτητα, η ευχέρεια στην πάσα πληρώνονται πανάκριβα από τους συλλόγους. Μην ξεχνάτε ότι η δύναμη του μυαλού υπερβαίνει τη δύναμη του κορμιού.

Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη ο κάπτεν θ’ ανταγωνίζεται τον Μίλος Τεόντοσιτς για τον τίτλο του καλύτερου pick ‘nroll δημιουργού στην ήπειρο. Το τετραγωνισμένο μυαλό το διαθέτει, οφείλει να βρει το αίσθημα υπεροχής που μοίραζαν στην εξέδρα ο 3-D, ο Σάρας, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης όποτε πατούσαν γήπεδο. Τη στόφα την έχει, αποτέλεσε διαλεχτό μέλος της μυσταγωγικής ατμόσφαιρας που κυριαρχούσε στ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το 2010 (πληροφοριακά δεχόταν τα «καψόνια» των παλιών, Σπανούλη, Σάρας, Νίκολας, Διαμαντίδη), οι διδαχές της «συμμορίας» ήταν τόσο καταλυτικές που στα 22 του επελέγη απ’ τον Ομπράντοβιτς να καθοδηγήσει το τριφύλλι (με Γιασικεβίτσιους, Σπανούλη να έχουν κινήσει γι άλλες πολιτείες) κι εκείνος ήταν MVPστις τιτανομαχίες με Μπάρτσα, Σιένα, Μακάμπι, Ολυμπιακό!

«Δώστε μου την μπάλα»
«Δώστε μου την μπάλα» 957 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άφταστος στην προσωπική άμυνα, ιδανικός στο να διατηρεί τους συμπαίκτες του «μέσα» στην επίθεση, χέρια -τανάλιες, ασύγκριτος στο κομμάτι φυσική κατάσταση, το 2011 παρότι ήταν ο μόνος PG(με τον Διαμαντίδη τραυματία) έμεινε στο παρκέ υπό καθεστώς απίστευτης πίσης για 43 λεπτά στον 5ο τελικό υποπίπτοντας σε μηδενικά λάθη. Ο Ομπράντοβιτς έλεγε αργότερα ότι στα τάιμ άουτ τον παρακαλούσε (!) να πάρει ανάσες κι εκείνος αρνιόταν! Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος σουτέρ μα λαμβάνοντας υπόψη τι κληρονομιά παραλαμβάνει από τον Διαμαντίδη (hard defense, basketbal lIQ, Pick’n rol loffense) είναι ο ιδανικός συνεχιστής για να μπει στα παπούτσια του πιο τέλειου εκφραστή της «σχολής μπάσκετ» που αναπτύχθηκε στο ΟΑΚΑ από το 1999! Τον καρπός -στο κάτω κάτω- τον «στρώνεις» αν δουλέψεις παραπάνω στην προπόνηση!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...