ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Flashback: Μια δεκαετία πίσω…

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρώτη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, το panathinaikos24.gr μπαίνει στη ''μηχανή του χρόνου'' με προορισμό μια δεκαετία πίσω (σεζόν 2006/7) και ψάχνει τα ίχνη και τα πεπραγμένα του τότε ρόστερ στο σήμερα!

Flashback: Μια δεκαετία πίσω...

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν τίποτα δεν είναι ίδιο στις ζωές μας, αν τις αντιστοιχίσουμε με το τότε, πόσο μάλλον ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο τιμόνι, τον Αργύρη Μήτσου στον προεδρικό θώκο και τους Μπάκε-Μουνιόθ να βγάζουν μέσω πολλών παρατράγουδων μια ταραγμένη ποδοσφαιρική χρονιά.

Ωστόσο, το υπάρχον θέμα το απασχολούν μονάχα οι συντελεστές του ρόστερ εκείνης της περιόδου. Έτσι και εμείς ψάξαμε ενδελεχώς τα ίχνη τους, ώστε να λύσουμε μερικές από τις κλασικές απορίες που μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε ”πράσινη” παρέα. ”Που να βρίσκονται άραγε;”

Οι μάχιμοι και ένεργοι

 Παρά το γεγονός πως τα χρόνια πέρασαν, διαπιστώσαμε έκπληκτοι πως αρκετά στελέχη της τότε ομάδας συνεχίζουν να φορούν τα ”εξάταπα”, ακόμη κι αν πολλοί από αυτούς οδεύουν σιγά-σιγά προς τα δεύτερα -άντα.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, ο οποίος στα 36 του τριπλάρει… όλο τον κόσμο για λογαριασμό της  ρουμάνικης Παντούριι, ενώ βρέθηκε στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός της χώρας του στο Euro της Γαλλίας. Ακάθεκτοι, συνεχίζουν και δύο από τα σέντερ μπακ της ομάδας, οι συνομίληκοι Μίκαελ Άντονσον και Νασίφ Μόρις (35). Ο πρώτος παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής στην Καρλσκρόνα της Σουηδίας, ενώ ο δεύτερος τελείωσε τη σεζόν στην Μιλάνο της Ν. Αφρικής. Ενεργός μεν, αλλά σε ομάδα τοπικής εμβέλειας της Γαλλίας (Χαουγκενού) είναι και ο Πιέρ Εμπέντε (36). Ο ”Μότσαρτ” Αντρέας Ίβανσιτς (32) αποφάσισε να μετακομίσει πέραν του Ατλαντικού (Σιάτλ) για να βγάλει τα προς το ζην.

Μάχιμο, συνεχίζει να είναι στη συντριπτική πλειοψηφία του και το ελληνικό στοιχείο της τότε ομάδας. Ο Ηλίας Κώτσιος στα 39 του βοήθησε τη φετινή σεζόν τον ΟΦΗ να πάρει την άνοδο για τη Football League. Οι Βαγγέλης Μάντζιος (33) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (34) συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γραμμή κρούσης του Λεβαδειακού και του Ατρομήτου αντίστοιχα, ενώ ο Αλέξανδρος Τζιόλης (31) έχει βρει το ”λιμάνι” του στον ΠΑΟΚ. Ένα ”λιμάνι” που ψάχνει εναγωνίως τα τελευταία χρόνια ο Σωτήρης Νίνης (26), δοκιμάζοντας εδώ και λίγο διάστημα την τύχη του στο Βέλγιο (Σαρλερουά). Ο μεγάλος άτυχος Σωτήρης Λεοντίου (32) αγωνίζεται στο Αιγάλεω, ενώ ο συνομίληκός του, Φίλιππος Δάρλας, αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και τον Απόλλων Δοκιμίου. Τέλος, μπορεί το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Λουκάς Βύντρα (34) να δέχθηκε προτάσεις ώστε να επιστρέψει στη Σουπερλίγκα, ωστόσο η Ομόνοια Λευκωσίας μάλλον του κάλυψε όλες τις απαιτήσεις του.

Άξια αναφοράς είναι και η πορεία του Χανς Μπάκε, του προπονητή που κάθισε στον πάγκο του ”τριφυλλιού” το πρώτο μισό της χρονιάς. Ο 64χρονος (πλέον) Σουηδός, συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα για λογαριασμό της εθνικής Φινλανδίας!

Οι απόστρατοι

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν ”κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά τους, καθώς ο χρόνος περνά αμείλικτος. Κάποιοι εξ’ αυτών συνεχίζουν να εργάζονται γύρω από το χώρο του αθλήματος, είτε ως προπονητές, είτε ως γυμναστές, ενώ υπάρχουν και μερικοί που αποσύρθηκαν εντελώς από τα αθλητικά δρώμενα.

Ο τότε αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Γκούμας (41) έχει αναλάβει πόστο προπονητή στα μικρά κλιμάκια της εθνικής (Κ19), μετά το πέρασμά του από την Ξάνθη ως βοηθός. Μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας συνεχίζει να είναι ο Μάριο Γκαλίνοβιτς (39), όντας από την περσινή σεζόν προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας. Στο ίδιο πόστο εργάζεται και ο έτερος πορτιέρο, Αλέξανδρος Τζόρβας (34), ο οποίος μετά την περιπλάνησή του στην Ινδία, προπονεί τους (πρώην) συναδέλφους του στα Γλυκά Νερά. Ο Σρτζαν Άντριτς (36) προσπάθησε να στεριώσει ως υπεύθυνος ακαδημιών της αγαπημένης του Χάιντουκ, αλλά απολύθηκε τον περασμένο Μάη,

Ο Σεμπαστιάν Ρομέρο (38) έχει σταματήσει τη μπάλα από το 2011 και εμφανίζεται μερικές φορές ως τηλεσχολιαστής στα ΜΜΕ της πατρίδας του. Παρόμοια είναι η κατάσταση και για τον 36χρονο σήμερα, Έκι Γκονζάλεζ. Ο αγαπημένος Αργεντίνος της εξέδρας επέλεξε να σταματήσει το 2011 ενώ αγωνιζόταν στην Κίτο. ”Χαμένα” είναι και τα ίχνη των Μίκαελ Νίλσον (αποσύρθηκε το 2012) και Άντονυ Σέριτς (τελευταία ομάδα η πορτογαλική Ολιανένσε το 2014). Όσο για τον 38χρονο Ιγκόρ Μπίσκαν (ή Μπίτστσαν, όπως μας αποκάλυψε αργότερα), το μόνο που καταφέραμε να αλιεύσουμε είναι πως μένει πλέον στην Αγγλία και πρόσφατα καταδικάστηκε (με εφέσιμη ποινή), χάρη σε έναν ”σκυλοκαυγά” με οδηγό ταξί, για μια θέση πάρκινγκ! O βραζιλιάνος Μπόβιο είναι προπονητής στα τοπικά της Βραζιλιας με Γκοιτακάζ

Τέλος, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε τον Βίκτορ Σάντσεθ (40), ο οποίος προσπαθεί να καθιερωθεί πλέον ως προπονητής, ωστόσο το τελευταίο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό ”βρήκε τοίχο” (Μπερ Σεβά) και επέστρεψε στην πατρίδα του έχοντας κοουτσάρει μόλις δύο επίσημα παιχνίδια στον Πειραιά…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...