ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

SCOUTING REPORT: Με το μυαλό στη «Λεωφόρο» (vid)

To panathinaikos24.gr πέρασε από «μικροσκόπιο» τον Αγιαξ στη νικηφόρα αναμέτρηση του Αίαντα (1-0) επί της Φίτεσε.

SCOUTING REPORT: Με το μυαλό στη «Λεωφόρο» (vid)

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο προπονητής του Άγιαξ, Πίτερ Μπος, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο «Αίαντας» επικράτησε της Φίτεσε με 1-0, χάρη στην κεφαλιά του αμυντικού Φεργκέβερ στο 55ο λεπτό και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (10 βαθμοί), πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Φέγενορντ.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο μέρος (με εξαίρεση το δυναμικό πρώτο πεντάλεπτο του Άγιαξ), οι -αγχωμένοι επιθετικά- γηπεδούχοι, χρειάστηκαν μια στημένη φάση και συγκεκριμένα το πόδι του Ζίγετς, ο οποίος στο ντεμπούτο του «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον επελαύνοντα Φεργκέβερ που σκόραρε με ωραία κεφαλιά.

Παρά το γεγονός πως η Φίτεσε έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα, (όταν ο Κρούισβικ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή στα μισά του δευτέρου μέρους), ο προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League (15/9), προτίμησε την τακτική της συντήρησης δυνάμεων, ενόψει της αναμέτρησης της «Λεωφόρου».

Έτσι, το εύθραυστο 1-0 υπέρ του «Αίαντα» διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Αξιοπρόσεκτη είναι η παρουσία του Ζίγετς, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος στην επανάληψη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Φίτεσε, με αποκορύφωμα την ασίστ στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Αντίθετα, η εικόνα του Άγιαξ απεικονίζει μια κάθε άλλο παρά έτοιμη ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα συνοχής στις γραμμές της. Ωστόσο το ρόστερ της διαθέτει πληθώρα αξιοπρόσεκτων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Άγιαξ (Πίτερ Μπος, 4-3-3): Ονανά – Βέλτμαν, Σαντσες, Φεργκέβερ, Ντικς – Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Γκούντελι – Ζίγετς, Τραορέ, Γιουνές

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.