ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τα καλά του… αφελληνισμού

Απέναντι σε φημισμένο αντίπαλο παίκτες με παραστάσεις σαν αυτές του Μπεργκ, του Λέτο, του Μολέδο, του Ιμπάρμπο είναι λίγο δύσκολο να νιώσουν δέος και εαυτούς κατώτερους από τους πιτσιρικάδες του «Αίαντα».

Τα καλά του... αφελληνισμού

Για δεκαετίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας απέναντι σε αντιπάλους με «βαριά» ονόματα καλλιεργούνταν από Τύπο, οπαδούς η «υποχρέωση» ότι πιθανή ήττα ήταν απαγορευτική να συνοδεύεται με…βαρύ σκορ.

Οι επιστροφές στη βάση με 0-2, 1-2, 1-3 αντιμετωπίζονταν συχνά με διθυραμβικά σχόλια! Κάποτε με τη Λιλ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πανηγύριζε εκστασιασμένος (!) τη μείωση του σκορ σε…1-3, στο Τορίνο Ελευθερόπουλος, Αναστολάκης, Γεωργάτος αγκαλιάζονταν  δακρυσμένοι (!) μετά την ήττα με 2-1 από τη Γιούβε. Το «ΦΩΣ» είχε ξεπουλήσει μετά από ήττα 1-2 στη Βαλένθια με την μείωση του σκορ να έρχεται από μια στραβοκλωτσιά του Τζόρτζεβιτς κι ενώ προηγουμένως οι λιμανίσιοι δεν είχαν ξεμυτίσει από τη σέντρα. Κατά τ΄ άλλα… «Επιασαν τον ταύρο από τα κέρατα» όπως είχε κυκλοφορήσει η καλή εφημερίδα.

Όποτε προπονητής πήγε να δοκιμάσει καινοτομίες (σαν τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι που στο «Καμπ Νου» ανέβασε την άμυνά του…ψηλά ή τον Γιτζάκ Σουμ που στο «Ολντ Τράφορντ» έβαλε Γιάνναρο Γκούμα κόφτη να κυνηγά τον πυραυλοκίνητο Ράιαν Γκιγκς) έφαγε πέντε κι επιστρέφοντας στην Ελλάδα οι περισσότεροι του ζητούσαν να παραιτηθεί λες κι αν έπαιζε με δέκα μπροστά από τον γκολκίπερ θα ήταν απίθανο να συντριβεί από Μπάρτσα, Μάντσεστερ.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βάζοντας πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η λογική λέει πως δύσκολα θα συντριβείς, αυτό το ποδόσφαιρο ήταν απολύτως κατανοητό στους Έλληνες παίκτες. Περιμένουμε πως και πως τον αγώνα με τον Αγιαξ για να τσεκάρουμε τον …αφελληνισμένο Παναθηναϊκό που όσο κι αν έχει λάβει εντολές για ελεγχόμενο ρίσκο από τον προπονητή του το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο να σεβαστεί ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ τον φημισμένο του αντίπαλο. Όσο να ‘ναι με Καρέλη, Καλτσά, Κλωναρίδη στο βασικό σχήμα ήξερες ότι οι δικοί σου θα βλέπουν την κόκκινη φανέλα με δέος. Τώρα το κόβουμε λιγάκι δύσκολο ο Μπεργκ, ο Ιμπάρμπο, ο Λέτο, ο Μέστο, ο Λεντέσμα, ο Μολέδο να νομίζουν εαυτούς λιγότερο προικισμένους από τα πιτσιρίκια των Ολλανδών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.