ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η συνέντευξη Τύπου του Αντρέα Στραματσόνι

Στραματσόνι: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν ψάχνει για δικαιολογίες, αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν και αντιλαμβάνεται, τι πρέπει να αλλάξει για διορθωθούν.

Στραματσόνι: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

Ο Ιταλός τεχνικός των «πράσινων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στα λάθη τω παικτών του, αλλά και στο γεγονός πως δεν ψάχνει κανείς μέσα στην ομάδα δικαιολογίες. Τι είπε για Ιβανόφ, Γουακάσο, αλλά και Ιμπάρμπο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου:

Πώς ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που ξεκινά με γκολ στο 5′, στο τέλος χάνει το παιχνίδι και χάνει 2 παίκτες με κόκκινη κάρτα. Τι εξήγηση δίνετε σε αυτά;

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μεγάλα λάθη. Στην Ευρώπη τα πληρώνεις αυτά. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ήταν λάθος το πέναλτι. Ήταν λάθος που πουλήσαμε την μπάλα στην κόκκινη κάρτα. Όταν λέω λάθος, εννοώ ομαδικά λάθη, όχι ατομικά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά άλλαξε όλο το παιχνίδι».

Γιατί μετά το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός έδωσε μέτρα στον Άγιαξ;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά με την σωστή νοοτροπία. Δεν θυμάμαι να κινδυνέψαμε από τον Άγιαξ μέχρι το 1-1. Και το 1-1 ήταν τυχερό μετά το διώξιμο του Ιβανόφ. Μετά ο Στιλ έκανε μεγάλη απόκρουση και στη συνέχεια κάπως φοβηθήκαμε και η πίεση ήταν στη μεσαία γραμμή. Γι αυτό είπα στο 2ο ημίχρονο στους ποδοσφαιριστές μου να μην φοβούνται.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.351 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 2ο ημίχρονο ήταν κάπως πιο ισορροπημένα. Έγινε η αλλαγή με τον Κουτρουμπή και τον Λεντέσμα γιατί ήταν κουρασμένοι. Με το που μπήκε ο Λέτο μετά από λίγο έγινε το πέναλτι. Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα τάιμινγκ.

Φυσικά είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, όπως κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Κρατάμε τα θετικά και θα συνεχίσουμε από αυτά».

Πόσο δύσκολο θα είναι το επόμενο παιχνίδι με τις δύο κόκκινες του Γουακάσο και του Ιβανόφ;

«Και βέβαια δεν είμαι ικανοποιημένος. Κατανοώ βεβαίως τους παίκτες αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Του Ιβανόφ ήταν ένα φάουλ, αλλά του Γουακάσο ήταν μία αντίδραση. Μίλησα με τον ποδοσφαιριστή και του είπα ότι δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Πρέπει να αποφεύγουμε τις κόκκινες κάρτες».

Σας χάλασε τα σχέδια η απουσία του Ιμπάρμπο;

«Γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του, είναι γρήγορος και καλός στους κενούς χώρους. Δεν μου αρέσει όμως να μιλάω για ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίστηκε. Το ξέραμε ότι δεν θα τον έχουμε και ο Μπεργκ με τον Λουντ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Κουτρουμπής έχει ένα πρόβλημα και ελπίζουμε να τον έχουμε έτοιμο την Κυριακή».

Αν οφείλεται κάπου ο πανικός μετά το 1ο γκολ του Άγιαξ και πώς μπορεί να αλλάξει;

«Χάσαμε την ισορροπία όταν πήραμε την κόκκινη κάρτα γιατί παίξαμε με τέσσερις αμυντικούς. Στους τρεις μέσους ήταν ο Βιγιαφάνιες και μπροστά ήταν ο Λέτο με τον Μπεργκ. Αυτό δημιούργησε κενούς χώρους και ο Άγιαξ είναι επικίνδυνος σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν ήμασταν 11 εναντίον 11 ήμασταν συμπαγείς, όπως συνηθίζουμε να παίζουμε στους αγώνες μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.