ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-68

Υπερηχητικός!

Σκορ, θέαμα και ουσία από τον... νέο Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-68) και να προκριθεί στον τελικό του "Diamonds Are Forever". Σούπερ Τζέιμς, κολόνα ο Μπουρούσης, αθόρυβη δουλειά από Σίνγκλετον-Νίκολς.

Υπερηχητικός!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ικανοποίησε και με το… παραπάνω, τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, παίζοντας καλό μπάσκετ για την εποχή, προσφέροντας όμορφες φάσεις, αλλά και ουσία. Αποθέωση για Διαμαντίδη, αλλά και Μπουρούση, τρέλα για Τζέιμς!

Αύριο το βράδυ το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη στον τελικό του τουρνουά, όπου θα κορυφωθεί, με τη βράβευση του Διαμαντίδη και την απόσυρση της φανέλας του στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε για τη βασική πεντάδα τους Κρις Σίνγκλετον, Νικ Καλάθη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Τζέιμς Φελντέιν και Τζέιμς Γκιστ. Από την άλλη, η Μακάμπι άρχισε το ματς με τους Ραντ, Σίλει, Τσίρμπες, Σμιθ και Μέκελ. Ο Τσίρμπες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον Γκιστ να απαντά (2-2) στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Σεληνιασμένος Σίνγκλετον!

Με τρίποντο του Σίνγκλετον και κάρφωμα του Γκιστ στον αιφνιδιασμό, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 4 πόντων (7-3), αλλά ο Τσίρμπες με προσωπικό καλάθι (και φάουλ) μείωσε και πάλι (7-5), αλλά ο κεφάτος Σίνγκλετον με κάρφωμα και τρίποντο έκανε το 12-5, σε ένα όμορφο παιχνίδι, στα πρώτα αυτά λεπτά.

Σίνγκλετον και Γκιστ έδιναν τρομερή ενέργεια στην ομάδα του Πεδουλάκη (16-9, στα μισά της περιόδου), με τον Παναθηναϊκό να προσφέρει και θέαμα, με τον κόσμο να το διασκεδάζει.

Με τον Τζέιμς να ανοίγει λογαριασμό… (19-11), ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ, με τον Πεδουλάκη να βάζει στο ματς τον Γιάννη Μπουρούση, με μοναδικό παίκτη που να μην έχει πάρει λεπτά, να είναι ο Πατ Καλάθης.

Πολυφωνία και διαφορά…

Ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει τη διαφορά στους δέκα (23-13), ενώ με καλάθι του Μπουρούση η διαφορά αυξήθηκε κι’ άλλο, με το τριφύλλι να επικρατεί σε όλους τους τομείς.

Στο ίδιο μοτίβο…

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε το πρώτο τετράλεπτο της Β΄ περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται συνεχώς (31-20, 31-24), με τον Πεδουλάκη όμως να βλέπει μια χαλάρωση και να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

Η Μακάμπι παίζοντας εξαιρετικά το pick’n’roll μείωσε ακόμα περισσότερο (31-26), με το τριφύλλι να έχει κολλήσει στους 31, για περισσότερο από δύο λεπτά, με τους πράσινους να έχουν χάσει το μυαλό τους σε άμυνα και επίθεση.

Οκτάποντο… και +11

Γκιστ, Τζέιμς, Νίκολς και Καλάθης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σκόραραν οκτώ αναπάντητους πόντους και έκαναν το 39-26 (4:05), με το σερί να οφείλεται στην καλή άμυνα που επανήλθε στην ομάδα του Πεδουλάκη.

Με τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός εκτίναξε τη διαφορά στους 18 (46-28, 53΄΄), προσφέροντας σκορ και θέαμα στον κόσμο, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία, παρότι η έναρξη της σεζόν βρίσκεται ακόμα μακριά.

Με προσωπικό καλάθι του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός έκανε το 49-32, με την έναρξη του Β΄ μέρους, η μπάλα πήγαινε συχνά στον Μπουρούση, ο οποίος είτε σκόραρε (τρίποντο για το 52-34), είτε μοίραζε την μπάλα, σαν πλέι μέικερ ρακέτας, σε plays που θα δούμε αρκετά συχνά φέτος.

Τζέιμς βγαλμένος από το ΝΒΑ!

Με μια εκπληκτική φάση από τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος διέσχισε όλο το γήπεδο και κάρφωσε πάνω… στον Τσίρμπες(!), ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 19 και πάλι (56-37, 4:26), ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο, με τον κόσμο να απολαμβάνει και με το παραπάνω το ματς.

Η διαφορά διατηρούνταν συνεχώς σε διψήφια επίπεδα, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, με μικρά νεκρά διαστήματα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, σε αντίθεση με την Μακάμπι, που έμοιαζε σαν μια ομάδα που ακόμα ψαχνόταν και πλην του Τσίρμπες, ουδείς άλλος μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Πλησίασε η Μακάμπι

Η Μακάμπι εκμεταλλευόμενη την αδράνεια των «πράσινων» προς το τέλος της τρίτης περιόδου, μείωσε στους 11 (58-47), αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ, 1:26 για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Ο Καλάθης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά (61-47), ο Γουίμς όμως έκανε λάθος, χαρίζοντας την κατοχή και πάλι στο τριφύλλι. Ο Μπουρούσης νίκησε κατά κράτος τον Τσίρμπες (63-47), αλλά ο Ράντ με καλάθι και φάουλ στο 1΄΄, μείωσε σε 63-50, σκορ Γ’  δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει εκρηκτικό ρυθμό, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα συνεχώς με το ματς να έχει κριθεί, αλλά με τις ομάδες να παλεύουν λυσσασμένα κάθε φάση. Η Μακάμπι προσπάθησε να τρέξει το γήπεδο, όμως η σκληρή-πολλές φορές απροσπέλαστη-άμυνα των πράσινων, δεν επέτρεπε να περάσουν εύκολες μπάλες, με αποτέλεσμα, άκοπα ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν έχανε το ρυθμό του στην επίθεση να κρατά τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-30, 63-50, 78-68.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE