ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η Ευρώπη θέλει χαρακτήρα…

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο crash test της σεζόν, πήρε κακό βαθμό, ωστόσο αν διαχειριστεί σωστά το «χαστούκι» που δέχτηκε, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Η Ευρώπη θέλει χαρακτήρα…

Σε παλαιότερο σχόλιο, είχα αναφέρει πως στόχος του Παναθηναϊκού-στη φετινή σεζόν-δεν είναι η πορεία στην Ευρώπη, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα, παράλληλα με αξιοπρεπείς εμφανίσεις στο Europa League. Πολλοί φίλοι της σελίδας, είχαν χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο σχόλιο, ως «μίζερο» και πως «δεν ταιριάζει στο DNA του Παναθηναϊκού», να θέτει τέτοιους στόχους.

Να που όμως, με την πρώτη… δυνατή κόντρα, το τριφύλλι βγήκε νοκ άουτ. Ο σαφώς πιο έτοιμος Άγιαξ, απέναντι στον… περσινό Παναθηναϊκό (εκνευρισμός, δυσκολία ανάπτυξης, κενά στην άμυνα), επικράτησε δίκαια, με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, απλότητα και καθαρό μυαλό. Πράγματα που ο Παναθηναϊκός δεν διέθετε χθες.

Για να μπορέσει η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να αποκτήσει χαλύβδινο χαρακτήρα και αγωνιστική πειθαρχία, ακόμα και σε ματς που πάνε στραβά, θα πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο στη νοοτροπία, αλλά και στην ίδια την προπόνηση. Στην Ευρώπη χρειάζεται χαρακτήρας, που δυστυχώς το «τριφύλλι» έχει απολέσει και κάνει μεγάλο αγώνα για τον ξαναβρει.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο χαρακτήρας θα έρθει μέσα από τις εγχώριες νίκες, τον πρωταθλητισμό που τόσο έχει λείψει τα τελευταία χρόνια (για διάφορους λόγους). Βασικός στόχος, το κριτήριο για τον αν η σεζόν θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη, θα είναι η έκβαση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο στόχος στην Ευρώπη είναι οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις, οι όσοι περισσότεροι βαθμοί μπορούν να έρθουν (και τα όποια χρήματα φυσικά). Το έργο της πρόκρισης ήταν a priori δύσκολο, μετά την ήττα από τον Άγιαξ, έγινε ακόμα δυσκολότερο. Ούτως ή άλλως όμως, μονόδρομος δεν είναι/ήταν η πρόκριση, αλλά το χτίσιμο χαρακτήρα και προσωπικότητας και σε αυτό το κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα δουλειά.

ΥΓ.1: Το πρώτο ματς όπου ο Αντρέα Στραματσόνι παίρνει χαμηλό βαθμό. Η αλλαγή νοοτροπίας ξεκινάει απ’ αυτόν και θα πρέπει να μεταλαμπαδευτεί και στους παίκτες. Και αυτό θέλει χρόνο και μπόλικη περισυλλογή.

ΥΓ.2: Η ήττα δε σήμανε την καταστροφή. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει πραγματικά καλή ομάδα. Δεν είναι ακόμα. Αντιπάλους σαν τον «Άιαντα», έστω αυτόν τον σημερινό, δεν τους κερδίζεις εύκολα, αν δεν έχεις καθαρό μυαλό. Όλα διορθώνονται, αρκεί να κωδικοποιηθούν τα μηνύματα…

ΥΓ.3: «Ωραίος» ο Ιβανόφ με την Μπρόντμπι, «μοιραίος» με τον Άγιαξ. Όσο αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας, τόσο θα φαίνεται, πόσο μπορεί… ο κάθε παίκτης. Ο Βούλγαρος μπορεί να αποδειχθεί μια καλή λύση, προερχόμενος από τον πάγκο, αλλά στο υψηλό επίπεδο δύσκολα θα ανταπεξέλθει.

ΥΓ.4: Λεντέσμα-Μέστο, ένα δίδυμο που χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Απέναντι σε ομάδες που τρέχουν και διαθέτουν πνευμόνια, θα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...