ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 80-73

Πράσινη μαγεία, ψηλά το «13»

Μαγική βραδιά στο ΟΑΚΑ, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παίζει τα τελευταία του λεπτά, με τη φανέλα με τον αριθμό «13» να υψώνεται στον ουρανό του κλειστού και τον Παναθηναϊκό Superfoods να προσφέρει θέαμα τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ!

Πράσινη μαγεία, ψηλά το «13»

Το μαγικό διήμερο ολοκληρώθηκε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, να τιμάει τον μεγάλο αρχηγό, όπως του άξιζε. Η φανέλα με τον αριθμό “13”, θα μείνει για πάντα ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ, αλλά και στις καρδιές των εκατομμύρια Παναθηναϊκών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα στον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής του τουρνουά, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο και στα δύο παιχνίδια, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο δυνατά στο ματς (0-4) στο πρώτο τρίλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μη φτάνει εύκολα στο καλάθι. Γκιστ και Σίνγκλετον με… πεντάποντο έφεραν το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ (5-4, 7:11), με το ματς να αποκτά σιγά-σιγά ρυθμό.

Ογκούστιν, Καλάθης και Ντε Κολό, διαμόρφωσαν το 8-10, στα μισά της πρώτης περιόδου, με τα καλάθια να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο, με τις επιλογές να μην είναι ορθές και τις ομάδες να είναι επηρεασμένες από την εκδήλωση, καθώς κράτησε τους αθλητές πολύ ώρα στο παρκέ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με Ντε Κολό και Λαζάρεφ προηγήθηκαν με 13-17 (2:43), αλλά Μπουρούσης και Παππάς με συνεχόμενους πόντους έφεραν το «τριφύλλι» μπροστά με 4 (21-17, 1:37), αναγκάζοντας τον Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε ένα μικρό… πάρτι στη ρακέτα της ΤΣΣΚΑ, κέρδιζε όλες τις μονομαχίες (23-17, 53’’), η ΤΣΣΚΑ με εξαιρετική κυκλοφορία σκόραρε για το 23-19, οι πράσινοι αστόχησαν, αλλά ο Νίκολς μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια της φάσης, ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ (25-19, 7΄΄), αλλά Νίκολς και Γκιστ έπαιξαν εκπληκτική άμυνα πάνω στους Μοσχοβίτες, με αποτέλεσμα να μείνει η μπάλα στα χέρια του Τζάκσον.

Με τρίποντο του Νίκολς, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 28-19, η ΤΣΣΚΑ απάντησε άμεσα, με σερί 4-0, αλλά ο Ρίβερς με τρίποντο έκανε το 31-25, με το τριφύλλι να βρίσκει ρυθμό, να κυκλοφορεί όμορφα την μπάλα και τον κόσμο να χαμογελά, με αυτά που έβλεπε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Επανήλθε η ΤΣΣΚΑ

Μέσα σε ένα δίλεπτο ισοφάρισε (31-31, 6:41), με τον Πεδουλάκη να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας πως οι παίκτες του, έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Ο Λαζάρεφ με λέι απ έκανε το 31-33, με το ΟΑΚΑ να παραληρεί, βλέποντας ξανά τον Διαμαντίδη να εισέρχεται στο γήπεδο φορώντας την πράσινη φανέλα!

Παππάς και Ντε Κολό διαμόρφωσαν το 36-40, στα 3:00 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Νίκολς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Λαζάρεφ έκανε το 36-42, με την ΤΣΣΚΑ να έχει πατήσει το γκάζι.

Η ώρα του Διαμαντίδη!

Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού πάτησε παρκέ ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η φανέλα με τον αριθμό «13», υψώθηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αποχαιρέτησε τον κόσμο φορώντας τη φανέλα που τίμησε τα τελευταία 13 χρόνια!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε ρυθμό, διατηρούσε ασφαλές προβάδισμα (42-50, 45-50, 45-53, 45-55, 47-57) στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου, ωστόσο με ένα ξέσπασμα των «πράσινων», το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 63-63!

Στο ίδιο μοτίβο και η τελευταία περίοδος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι (65-67), με το ματς να έχει αποκτήσει ένταση και να έχει «ξεφύγει» από το πλαίσιο του φιλικού, με δυνατές μονομαχίες.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75, αλλά και ο Νίκολς με την ενέργεια του, έδιναν ώθηση στον «εξάστερο», ωστόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης έβρισκε λύσεις.

Το ματς στα τελευταία πέντε λεπτά ήταν ντέρμπι (69-68, 72-71), οι δύο ομάδες έπαιζαν με κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους, στα 3:00, ο Σίνγκλετον έκανε το 74-71, εν μέσω πανζουρλισμού στο ΟΑΚΑ, από τον κόσμο της ομάδας.  Ο Τζέιμς αστόχησε στα 50”, ο Ντε Κολό τον μιμήθηκε στα 36΄΄, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει προβάδισμα 5 πόντων (78-73) και να έχει και την κατοχή της μπάλας, κρατώντας τη νίκη στα χέρια του.

Ο Καλάθης συνεργάστηκε άψογα με τον Μπουρούση, σκόραρε για το 80-73, που ήταν και το τελικό σκορ, με όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του Διαμαντίδη, σε μια μαγική Παναθηναϊκή βραδιά, που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων βρέθηκαν στο κλειστό απόψε.

Τα δεκάλεπτα: 25-19,39-48,63-63, 80-73.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ