Ο Βιγιαφάνιες εξέθεσε τον Στραματσόνι

Γιάννης Μιχαλάκης
18.09.2016 | 20:06
Ο Βιγιαφάνιες εξέθεσε τον Στραματσόνι | Panathinaikos24.gr

Το 3-5-2 που έγινε 4-4-2, η αποβολή του Πασχαλάκη και η είσοδος του Βιγιαφάνιες, που άλλαξε την εικόνα του αγώνα.

Μετά από το ευρωπαϊκό στραπάτσο απέναντι στον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός επιζητούσε μια νίκη ηρεμίας και αυτοπεποίθησης, πράγμα που κατάφερε σχεδόν άκοπα, απέναντι στον ΠΑΣ, ειδικά δε μόλις η ομάδα της Ηπείρου έμεινε με παίκτη λιγότερο (δίκαια).

Ανεξαρτήτως της αριθμητικής υπεροχής, η ποιοτική και ποσοτική υπεροχή του Παναθηναϊκού θα φαινόταν στο γήπεδο (όπως και έγινε), ωστόσο ο προβληματισμός στην αρχή δεν έλειπε.

Κακός Παναθηναϊκός, χωρίς φαντασία, με ανούσιες σέντρες, άνευρος και διστακτικός. Για την μπάλα κάτω, ούτε λόγος. Και κάπου εκεί, συνωμότησε το… σύμπαν, αφού με την γκάφα του Πασχαλάκη, ο Στραματσόνι, άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, πράγμα που ενδεχομένως να έκανε πολύ αργότερα, αν η εξέλιξη του ματς, δεν είχε πάρει αυτή την τροπή.

Η αλλαγή Ιβανόφ-Βιγιαφάνιες, άλλαξε άρδην το πρόσωπο του «τριφυλλιού», το οποίο ξαφνικά απέκτησε όλα όσα δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα. Ο Αργεντινός μαέστρος, έστρωσε το παιχνίδι της ομάδας, επανέφερε το απρόβλεπτο και ανακάτεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ακόμα και με αριθμητική υπεροχή, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, δίχως αυτή την αλλαγή. Ο Στραματσόνι σκέφτηκε ορθά, έβγαλε τον έναν (περιττό) κεντρικό αμυντικό, τοποθέτησε ένα χαφ με δημιουργικές ικανότητες στο γήπεδο και έλυσε το «γόρδιο δεσμό». Ακόμα και σε 11 vs 11, με το συγκεκριμένο σχηματισμό θεωρώ, πως ο Παναθηναϊκός θα έφτανε σε μια εύκολη νίκη.

Ο Στραματσόνι πραγματοποίησε την αλλαγή… ματ, την ίδια στιγμή, που αυτή του αλλαγή, «φώναζε» μέσα στο γήπεδο, πως ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια ο Βιγιαφάνιες, είναι απαραίτητος. Απέναντι σε κλειστές άμυνες, οι ικανότητες του Αργεντινού σε κλειστό χώρο, είναι ιδανικές για να «ξεκλειδώνουν» τέτοια ματς. Άλλωστε δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, αρκεί κανείς να δει το παιχνίδι. Θα καταλάβει τις διαφορές.

Ο Βιγιαφάνιες, βροντοφώναξε και σήμερα, πως μπορεί να ξεχωρίσει, πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και πλέον μένει να δούμε, αν ο «Στράμα» αρχίζει να τον εμπιστεύεται και ως βασικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιταλός διαθέτει ένα εξαιρετικό και βαθύ ρόστερ και καλείται να κάνει την καταλληλότερη διαχείριση, προκειμένου η ομάδα να πετύχει.