ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μεγάλη υπόθεση το διαβατήριο να λέει… Αργεντινή

Πρόλαβε να ενθουσιάσει την εξέδρα ο Ρινάλντι την Κυριακή χάνοντας απλώς δύο καλές ευκαιρίες…

Μεγάλη υπόθεση το διαβατήριο να λέει… Αργεντινή

Όλη η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι με τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Λαουτάρο Ρινάλντι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον νεαρό φορ να συνεργάζεται άψογα με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Το κοινό χειροκρότησε θερμά και τη γκολάρα του (λατρεμένου του) «Σέμπα», ύστερα από την πάσα ακριβείας του Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Παναθηναϊκός με το πέρασμα των δεκαετιών έχει χτίσει ιδιαίτερη σχέση με τους Αργεντινούς. Τον χειμώνα η κάψα του Λέτο να έρθει στον ΠΑΟ χαρίζοντας ακόμα και χρήματα στην Κατάνια, η προ μηνών άρνηση Ρινάλντι ν’ ασχοληθεί με άλλες προτάσεις επιλέγοντας μόνο Ελλάδα τους ανέβασαν ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση του κόσμου.

Για τον Λεντέσμα ο «Στράμα» έσκιζε τα πτυχία του ότι τέτοιο πλέι-μέικερ αποκλείεται να βρει ο σύλλογος στην αγορά, διαθέσιμο μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή με τον κόουτς να υποστηρίζει ότι ο παίκτης είναι μια εύκολα διαχειρίσιμη βεντέτα. Ο Ιταλός έχει τεράστια εμπιστοσύνη στα κριτήρια του (θυμόμαστε πόσο επέμενε στην απόκτηση Μολέδο) μα στο θέμα των Αργεντινών δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο.

Μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΠΑΟ προέρχονται απ’ τη χώρα του τανγκό, το όνομα του τόπου μαγνητίζει τους οπαδούς που πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είναι για το επίπεδο του συλλόγου, όπως συνέβαινε με τον…Τσιρόλα (aka Σεμπάστιαν Ρομέρο!) Οι λατινοαμερικάνοι δημιουργούν κύματα ενθουσιασμού  ακόμα κι αν η συνολική προσφορά τους είναι δυο – τρεις καλές ενέργειες: ο Φερνάντο Γκαλέτο με μια πάσα στον Νασιόπουλο στο Αμβούργο κι ένα γκολ στον Ελευθερόπουλο εξασφάλισε την υστεροφημία του.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.697 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η περίπτωσή του «κόμη» δείχνει ότι αν ένας προπονητής αληθινά πιστεύει ένα ποδοσφαιριστή κι ασχοληθεί μαζί του κάτι καλό από αυτόν θα πάρει: ο Φερνάντο είχε πέσει σε εποχές που στη μεσαία γραμμή κυριαρχούσαν Μπασινάς, Μίκλαντ, Πάολο Σόουζα αλλά με τον Αγγελο Αναστασιάδη έκανε κάμποσα υπέροχα παιχνίδια, το κορυφαίο όλων στο «Ολντ Τράφορντ», χειμώνα του 2000 απέναντι σε Μπέκαμ, Κιν, Σκόουλς, Γκιγκς. Ο εγκεφαλικός μέσος στο πρώτο ημίχρονο έκανε εμφάνιση καριέρας συντονίζοντας το ρυθμό, απ’ το πόδια του τροφοδοτούνταν διαρκώς Λυμπερόπουλος, Βαζέχα, Σιπνιέφσκι με το τριφύλλι να κατεβάζει τρεις (!) κυνηγούς στο «Θέατρο των ονείρων».

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα πήρε «αιχμάλωτη» την εξέδρα χάρις ένα γκολ στο Καραϊσκάκη (τι γκολ δηλαδή, ΓΚΟΛΑΡΑ), αν έμενε όλη τη σεζόν 2013-2014 είναι βέβαιο πως η Λεωφόρος θα έτριζε για πάρτη του, παραλίγο να συμβεί σ’ ένα εντός έδρας ματς με την Τρίπολη όταν με το που μπήκε στο ματς σκόραρε!

Ο Χουάν Μπορέλι είχε μπλέξει με Όσιμ, Δανιήλ μα μόλις ανέλαβε ο Ρότσα ο βραχύσωμος επιτελικός μέσος χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας ως το πιο εγκεφαλικό «δεκάρι» που αντίκρυσαν ποτέ τα μάτια μας κι ας περίσσευαν οι …κοιλιές από το σορτσάκι!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.