ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ακαδημίες

Τα «Panathinaikos Soccer Schools» στο «youngtalents»

Ο Παναθηναϊκός, εκ των παραδοσιακότερων δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο χώρο των ακαδημιών, επιστρέφει δυνατά και με βλέμμα στο μέλλον οργανώνει το δίκτυό του. Τα «Panathinaikos Soccer Schools» άνοιξαν τις πύλες τους το Σάββατο σε παιδιά και γονείς που είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος το «Open Day Pass».

Τα «Panathinaikos Soccer Schools» στο «youngtalents»

Οι  Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού λειτουργούν υπό την αιγίδα και με την πιστοποίηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την γενική εποπτεία του Διευθυντή Ποδοσφαίρου Ζιλμπέρτο Σίλβα και τα τμήματα αφορούν αγόρια και κορίτσια από 5 έως 15 ετών.

Το «youngtalents.gr» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και συντονιστή των Σχολών Σταμάτη Αργύρη που εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την διεξαγωγή και την επιτυχία του Open Day Pass, υποστηρίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή το «τριφύλλι» διαθέτει 48 Σχολές Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, που αριθμούν σχεδόν 4.000 παιδιά.

Ο κ. Αργύρης που βρίσκεται στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού από το 2008, τονίζει «…πως το μέλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά η αξιοποίηση του όποιου ταλέντου διαθέτει το παιδί, αλλά πρωταρχικά να μάθει και να αγαπήσει τον αθλητισμό και φυσικά να διδαχθεί τις αρχές που πρεσβεύει ο σύλλογος». Δηλαδή τον καθαρό αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Πέραν όμως της εκπαίδευσης που προσφέρεται στον νεαρό αθλητή, τα «Soccer Schools» του Παναθηναϊκού, έχουν στόχο και την επιμόρφωση των γονιών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας σχεδιάζονται επιμορφωτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή αθλητικών ψυχολόγων και διατροφολόγων, οι οποίο θα καθοδηγούν τους γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών.

Η συμβουλή, πάντως, του Σταμάτη Αργύρη, που κι αυτός ο ίδιος προσπαθεί να ακολουθήσει ως γονιός είναι γονείς και παιδιά να δουν το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι στο οποίο αρχικός στόχος είναι να πάρουν χαρά. «Μην αγχώνετε τα παιδιά» σπεύδει να επισημάνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας, που υποστηρίζει παράλληλα το «παν μέτρον άριστον» ερωτηθείς για το ιδανικό μοίρασμα του χρόνου του παιδιού μεταξύ του διαβάσματος και του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί το δίκτυο του Παναθηναϊκού ανήκει και ο Αίολος Αλιβερίου του Βαγγέλη Ντόβολη, που είχε συμμετάσχει στα τουρνουά του του Young Talents στην Πρέβεζα. «Ήταν ένα αξιόλογο τουρνουά» σχολίασε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος προτρέπει τις ακαδημίες που έχει στο δίκτυο του να συμμετάσχουν σε όσα περισσότερα τουρνουά γίνονται, αλλά όπως είναι φυσικό ξεχωρίζει αυτά που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός. «Διαθέτουμε την τεχνογνωσία, καθώς οι προπονητές μας επιμορφώνονται σε σεμινάρια στο Κορωπί. Συνήθως σε αυτά τα τουρνουά υπάρχει πληθώρα σκάουτερ που αναζητούν ταλέντα».

Πηγή: www.youngtalents.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE