Απαγορεύονται τα λάθη…

Γιάννης Μιχαλάκης
25.09.2016 | 00:34
Απαγορεύονται τα λάθη… | Panathinaikos24.gr

Απ’ ότι φαίνεται, ούτε φέτος έχεις δικαίωμα να κερδίσεις αν δεν παίξεις καλά. Τι σημαίνει αυτό; Απαγορεύονται τα λάθη. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ο Παναθηναϊκός στραβοπάτησε στο Αγρίνιο, έχασε δύο βαθμούς και από νωρίς-νωρίς, την 3η αγωνιστική (5η για να είμαστε ακριβείς) θα κυνηγάει τους ανταγωνιστές του, στην κούρσα του τίτλου. Τούτη τη φορά βρέθηκε ο βοηθός Λάμπρου, ο οποίος υπέδειξε τον Μπεργκ σε θέση off side, ακυρώνοντας το γκολ που πέτυχε ο Λουντ στη συνέχεια της καθαρής φάσης. Αλλά ξέρω… ας έπαιζες καλά να κέρδιζες.

Και εκεί που όλοι νομίζαμε ότι φέτος θα μπορείς βρε αδερφέ να κερδίσεις ένα ματς χωρίς να είσαι σούπερ, πέσαμε όλοι μαζί από το συννεφάκι… στη σκληρή πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν κακός. Τραγικός. Εντούτοις έπρεπε να προηγείται με 1-0. Συνεπώς, θα μιλούσαμε για ένα τελείως διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ενδεχομένως να έπαιζαν διαφορετικά, οι «πράσινοι» να έβρισκαν χώρους και να πήγαινε το παιχνίδι σε… μεγάλο σκορ για το τριφύλλι. Αλλά με τα αν, δουλειά δε γίνεται. Γι΄ αυτό και φωνάζει το «τριφύλλι». Διότι του στερήθηκε για μια ακόμη φορά (πρώτη φέτος) η δυνατότητα να κερδίσει και ας μην έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Τα όποια λάθη του προπονητή των παικτών, του συστήματος που εφάρμοσε ο Στραματσόνι, πάνε περίπατο. Ή παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, ή απλά δε μιλάς. Οι όποιες αναλύσεις για μπάλα που θα ακολουθήσουν, θα είναι εξ’ ορισμού λανθασμένες και θα γίνουν για τους… τύπους.

Η σεζόν είναι μακρά και θα φανεί αν αυτά που είδε όλος ο κόσμος χθες, αποτελούν ανθρώπινα λάθη ή  όχι. Προς το παρόν το πρώτο… ράπισμα το δέχεται ο Παναθηναϊκός και πάλι.