ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Επιστράτευση» στους κοντούς

Φελντέιν, Παππάς, Τζέιμς είναι κυρίως σκόρερ γι αυτό είναι σημαντικό να προκύψει άλλος ένας παίκτης στο πλευρό του Καλάθη που θα συνεισφέρει στην ισορροπία, δίνοντας άμυνες, ασίστ, μερικά αξιόπιστα σουτ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

«Επιστράτευση» στους κοντούς

Θετικό πρόσημο έβγαλαν τα φιλικά στη Μόσχα, άλλωστε στην καταστάση ανοικοδόμησης που βρίσκεται (και) φέτος ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι σημαντικές οι καλές εμφανίσεις αφού χαρίζουν περισσότερη πίστη στην ομάδα για όσα προβάρει και δουλεύει στις προπονήσεις τόσο καιρό.Είναι σημαντικό αυτό αφού ο Κυπελλούχος μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά.

Με την Μακάμπι είδαμε τους παίκτες να έχουν το νου τους στην επίθεση όμως οι 90 πόντοι στην άμυνα ήταν πολλοί και μετά τις παρατηρήσεις του κόουτς έδειξαν μεγαλύτερη προσήλωση στην προστασία του καλαθιού  κόντρα στην Ούνιξ που σαν αντίπαλος ήταν και…βολικός. Οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου οι πράσινοι χαρακτηρίστηκαν από νευρικότητα.

Είναι φυσιολογικό ότι τον πρώτο καιρό ο ΠαναθηναΪκός θα υστερεί σε δημιουργία χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ ή με τον Καλάθη αποκομμένο από την λειτουργία του συνόλου. O Nικ ήταν απελπιστικά άστοχος με την Ούνιξ αλλά η επιρροή του στο παιχνίδι είναι καταλυτική, με αυτόν σε κέφια το τριφύλλι μπορεί να κοιτάζει ψηλά  κι ας έχει ο αρχηγός του επιθετικές αδυναμίες. Η αμυντική του προσήλωση κι η έφεση να βλέπει παντού τις κινήσεις των συμπαικτών μπορούν ν’ αφαιρέσουν από την ομάδα την περσινή μονοδιάστατη εικόνα όπου στην επίθεση έψαχνε διαρκώς τον Ραντούλιτσα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.121 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον κάπτεν σε καλά φεγγάρια ο Πεδουλάκης μπορεί να χτυπήσει στο τρανζίσιον, να πάρει πόντους από τους πλάγιούς του (ανεβασμένος ο Ρίβερς το Σάββατο), να δει Παππά, Τζέιμς να παίρνουν μπάλες πάνω στο τρέξιμό τους μιας κι αμφότεροι είναι ασυναγώνιστοι  στην προσωπική φάση. Ο κόουτς με τον Καλάθη ματσάρει οποιοδήποτε «πολυβόλο» της Ευρωλίγκας αφού ο αθλητής με τα μακριά του χέρια και τα δυνατά του πόδια κόβει κάθε απόπειρα διείσδυσης, αν ο Πεδουλάκης βρει ρόλο και στον Μποχωρίδη (πολύ καλός στα φιλικά της Μόσχας) ο Εξάστερος θα βρει κι άλλα πράγματα στην περιφέρειά του εκτός από σουτ, έκρηξη, ενθουσιασμό, τρεχαλητό.

Αν ο πρώην παίκτης του Άρη «βγει» (δεν τον «περιμένει» κανείς αλλά μήπως τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοι είχαν κυκλώσει τα ονόματα Βουγιούκα, Καλάθη, Καϊμακόγλου, Γκιστ που όταν η μπάλα «έκαιγε» έκαναν όργια;) πολύ πιθανόν οι πλούσιες ομάδες της Ευρωλίγκας να μην καταλάβουν τι τους πάτησε. Καλά τα τρίποντα, το σόου αλλά στα κλειστά ματς το μπάσκετ που παίζετε είναι σώμα με σώμα κι ο δίμετρος αριστερόχειρας Λευτεράκης είναι αμαρτία τόσο καιρό να παραμένει εξαφανισμένος τη στιγμή που η ομάδα είδε πράγματα σε αυτόν κατεβάζοντάς τον από την μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη.

Απορήσαμε που δεν τον είδαμε καθόλου στα παιχνίδια προς τιμήν του Διαμαντίδη με τον νεαρό να παίρνει περισσότερο χρόνο στη Ρωσία, άλλωστε στους κοντούς ο κόουτς έχει κηρύξει…επιστράτευση! Μετά την απόσυρση του μέγα Καστοριανού το τριφύλλι φίσκαρε από γκαρντ κι ο «Αρτζι» θ’ ανακατέψει τη τράπουλα αρκετά για να βρεί το πιο λειτουργικό σχήμα. Ο ΔΔ ακόμα και στα γεράματα έδινε ποιότητα, και αέρα υπεροχής με την εγκεφαλικότητα και το αξιόπιστο μακρινό σουτ που έδεναν με τα δυνατά πόδια, την σκληράδα, το κοφτερό μυαλό του Καλάθη και το θανατηφόρο τρίποντο του Φελντέιν. Ο Δομινικανός θα έχει παρέα Παππά, Τζέιμς, αθλητές που είναι κυρίως σκόρερ γι αυτό  είναι σημαντικό να προκύψει άλλος ένας παίκτης στο πλευρό του Καλάθη που θα συνεισφέρει στην ισορροπία  δίνοντας άμυνες, ασίστ, μερικά αξιόπιστα σουτ. Ο Μποχωρίδης αρχικά θα παίζει μόνο στην Α1, αν πάρει το κολάι κι ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, θα προσφέρει στον Πεδουλάκη μεγάλη ποικιλία σχημάτων και τακτικών στην άμυνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...