ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έτοιμος για την «βιτρίνα»

Ως τα 22 του ο Νίκος Παππάς είχε αλλάξει...έξι ομάδες! Στον Παναθηναϊκό για να ριζώσει επιβάλλεται φέτος να ηγηθεί μετά από τρία χρόνια «στο περίμενε». Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Έτοιμος για την «βιτρίνα»

O Nίκος Παππάς με 6/15 τρίποντα (40% ευστοχία) στα τέσσερα «σοβαρά» φιλικά που έδωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods δείχνει πως δεν πήγαν  στράφι τα εκατοντάδες σουτ που έκανε καλοκαιριάτικα στο Ζηρίνειο προετοιμαζόμενος ατομικά για να βελτιώσει τον τομέα τον οποίο θεωρεί πως υστερεί.

Ο τέως γκαρντ του Πανιωνίου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού μπάσκετ ασχέτως αν χρειάζονται κι άλλα πράγματα σήμερα για να κάνεις καριέρα σε τοπ σωματείο  εκτός της έφεσης να βάζεις τη «σπυριάρα» στο διχτάκι.

Σε επίπεδο πρωταθλητισμού για να γίνεις ηγέτης πρέπει να αποδεχθείς ότι στην επίθεση μπορεί να είσαι ενίοτε δεύτερή ή και τρίτη επιλογή του προπονητή σου (υπάρχουν κι άλλοι να σουτάρουν) ενώ επιβάλλεται με την παρουσία σου να κάνεις καλύτερους τους συμπαίκτες σου. Άριστο να διακατέχεσαι από «no fear» νοοτροπία στα απαιτητικά παιχνίδια κι απέναντι στις βαριές φανέλες μα αυτό πρέπει να το διαχειρίζεσαι σωστά κι όταν προπονείσαι, όταν «τρως» πάγκο, όταν καλείσαι να υψώσεις λόγο στα αποδυτήρια, σε διαφορετική περίπτωση δεν κάνεις για ομάδες επιπέδου.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 219.931 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ταχύτατος γκαρντ είναι γεννημένος να σκοράρει σε μια χώρα που πρωτίστως λατρεύει να παίζει  άμυνα. Τόσοι παίκτες έχουν περάσει από το Μαρούσι αλλά κανείς άλλος δεν θυμίζει σε κοψιά τον Βασίλη Σπανούλη που όπου να ‘ναι αποσύρεται. Όπως ο Λαρισαίος έτσι κι ο Νίκος έχει πολύ γερή  μέση και δυνατό πάτημα που του επιτρέπουν να πάρει φαλάγγι τον προσωπικό του φρουρό πηγαίνοντάς τον στο σημείο που θέλει ώστε να εκτελέσει καλύτερα.

Αυτό που γοητεύει την εξέδρα είναι το θράσος που τον διακατέχει, οι «άρρωστοι» Παναθηναϊκοί τον καψουρεύτηκαν προ διετίας όταν μέσα στη «σφηγκοφωλιά» των γαύρων της Σερβίας  έριξε 24 ποντάκια  ως ρούκι στην Ευρωλίγκα, παίρνοντας μόλις 11 σουτ, κερδίζοντας έξι φάουλ σε 24 λεπτά, έχοντας απίστευτη αυτοκυριαρχία στο παιχνίδι του ενώ το γήπεδο κόχλαζε.

Στα πρώτα του εφτά παιχνίδια στον κορυφαίο συλλογικό θεσμό ο νεαρός είχε 9 πόντους μ.ο, με 50% στα τρίποντα, 55% στα δίποντα, 73% στις βολές, αγωνιζόμενος 13 λεπτά. Κανένα πρόβλημα προσαρμογής σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον με το τριφύλλι να νιώθει δικαιωμένο με την επιλογή του, άλλωστε το παιδί είχε «γυαλίσει» στη διοίκηση από το 2011, όταν σκόραρε 20.6 μ.ο.  στην Α1 με 53% δίποντα,  40% τρίποντα και 83% προσωπικές αλλά και 21π.μ.ο. στο Eurocup με 66% δίποντα, 53% τρίποντα και 75% βολές.

Η άγνοια κινδύνου, κάποιες εξεζητημένες δηλώσεις του («ο Διαμαντίδη είναι ήρεμος, εμείς έχουμε το θράσος») δημιούργησαν ντόρο για τον «κωλοπαιδισμό» του που στο παρελθόν ήταν από τα πιο γοητευτικά (όχι για τους αντιπάλους βεβαίως) χαρακτηριστικά των κορυφαίων ταλέντων της γειτονικής γιουγκοσλαβικής σχολής, κάποια εκ των οποίων λατρεύτηκαν στην κλειστή σάλα (Ντέγιαν, Ράτζα) ή και παλιότερα στη Γλυφάδα (Κόμαζετς).

Ο Παππάς αντιπροσωπεύει το μπάσκετ αλάνας, δύσκολα μπαίνει σε καλούπια, δεν μασά να πει τη γνώμη του, εύκολα «αρπάζεται» με τους προπονητές (έχει προλάβει να ψυχρανθεί με Πεδουλάκη, Τρινκιέρι, Κατσικάρη, Τζόρτζεβιτς, ενώ ως τα 22 του είχε ήδη αλλάξει …έξι  ομάδες) παρόλα αυτά οι οπαδοί τον γουστάρουν και περιμένουν πως και πως την φετινή χρονιά όπου ο αθλητής μετά από τρία χρόνια αναμονής είναι έτοιμος να βγει στη «βιτρίνα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.