ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Οι «γρίφοι» του Στραματσόνι στο ματς… πρόκρισης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από το Βίγκο για τις λύσεις που καλείται να βρει ο Ιταλός στα πολλά προβλήματά του και εξηγεί γιατί η πρόκριση περνάει απ’ το «Μπαλαϊδός».

Οι «γρίφοι» του Στραματσόνι στο ματς… πρόκρισης

Περιμένοντας το παιχνίδι με τη Θέλτα και βλέποντας τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα, γυρίζει το μυαλό σου δύο εβδομάδες πίσω. Και σκέφτεσαι την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε εκείνον τον Άγιαξ να ξεκινήσει με νίκη την προσπάθειά του στους ομίλους του Europa League. Θα του εξασφάλιζαν εκείνοι οι τρεις πόντοι περισσότερη «ανέχεια» σε πιθανή ήττα αύριο το βράδυ στο «Μπαλαϊδος» του Βίγκο. Ένα γήπεδο άκρως αντίθετο με την αισθητική και την ομορφιά της πόλης της Γαλικίας. Όμορφη πόλη, άσχημο, παλιό και με… σκαλωσιές το γήπεδο.

Είναι δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού έχοντας εκτός τέσσερις ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές, συν τον Λέτο που λογίζεται ως πρωτοδεύτερη αλλαγή. Το αντιλαμβάνεσαι ακόμα και από τα λεγόμενα του Στραματσόνι και τον τρόπο με τον προσπαθεί να βρει τις λύσεις, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον αριστερό μπακ. Και με τη γενικότερη αντιμετώπιση του αγώνα, ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει. Το «ξεκάθαρο για την Ευρώπη» σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τους δύο ακραίους μπακ που θα καλύπτουν όλη την πλευρά μπαίνει σε αμφιβολία πολύ γρήγορα. Αν ο Στραματσόνι επιλέξει να αγωνιστεί με τέσσερις στην άμυνα και χρησιμοποιήσει αριστερά τον Χουχούμη ή τον Μαρινάκη, το ρίσκο είναι μεγάλο, κόντρα σε μια Θέλτα που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Αν επιλέξει να παίξει με τρεις στόπερ, θα πρέπει να αποφασίσει ποιος μπορεί να του κάνει τη δουλειά του μπακ/χαφ στο αριστερό άκρο, χωρίς η ομάδα να χάσει την επιθετικότητα που της δίνει ο Χουλτ σε αυτό τον ρόλο και ταυτόχρονα να μπορεί να ανταπεξέλθει σε γρήγορες επιστροφές. Αντιλαμβανόμαστε από το «θα παίξουν οι πιο έμπειροι» που είπε ο Στραματσόνι, πως ίσως ο Λουντ να παίξει τον ρόλο του αντί – Χουλτ. Και δεν είναι βέβαιος ο Ιταλός αν μπορεί να το κάνει με επιτυχία. Γι’ αυτό και οι «δεύτερες σκέψεις» για άμυνα με τέσσερις.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον η αντιμετώπιση τόσο του Στραματσόνι, όσο και της ομάδας γενικότερα, μιας κατάστασης που πρώτη φορά συμβαίνει τη φετινή σεζόν. Σ’ ένα ρόστερ που οι περισσότεροι συμφωνούν πως είναι στο 90% του πλήρες, έρχεται ένα ματς στα τέλη του Σεπτέμβρη που οι απουσίες ουσιαστικά των δύο βασικών ακραίων μπακ μοιάζουν με… βουνό στην αναπλήρωσή τους. Ίσως είναι θέμα που πρέπει ο Παναθηναϊκός να το κοιτάξει μεταγραφικά τον Γενάρη, ειδικά αν η Ευρώπη είναι ακόμα «ζωντανή».

Πρέπει να κοιτάξει και πως θα δημιουργήσει μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός τις συνθήκες για να σκοράρει, διότι χωρίς γκολ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Ο Άσπας, ο Σίστο, ο Ρόσι είναι παίκτες άκρως επικίνδυνοι και ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό. «Πάσχει» όμως η Θέλτα σε ένα σημείο που είναι πολύ σημαντικό και ο Παναθηναϊκός οφείλει να το εκμεταλλευτεί. Είναι ομάδα που μπορεί να… καταρρεύσει εύκολα αν την πιέσεις και της δείξεις πως είσαι καλύτερός της. Μπορεί να χάσει εύκολα τον προσανατολισμό της και τη συγκέντρωσή της όταν τα πράγματα δεν της πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει.

Η πίεση ψηλά και το σωστό πρεσάρισμα είναι τα δύο στοιχήματα που αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και τα κερδίσει, τότε έχει πιθανότητες να φύγει με αποτέλεσμα από το Βίγκο. Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη, παρά την ήττα από τον Άγιαξ στην πρεμιέρα. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει ισόπαλος, θα πάει στα δύο ματς με την Σταντάρ Λιέγης για δύο… τελικούς, που αν τους κερδίσει θα έχει τα πάντα στα χέρια του και ουσιαστικά θα παίξει την πρόκριση απέναντι στη Θέλτα στην τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο. Φαίνεται πολύ μακρινό, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.