ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΛΤΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

«Πόρνη» μπάλα

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να προηγηθεί, είδε τον διαιτητή να μην του δίνει καθαρό πέναλτι και δεχόμενος 2 γκολ στο φινάλε ηττήθηκε με 2-0 στο Βίγκο από την κατώτερή του Θέλτα

«Πόρνη» μπάλα

Το ματς

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με ό,τι πιο… έμπειρο είχε στα χέρια του. Δεν στάθηκε στις πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Είδε το ρόστερ του, αποφάσισε να διατηρήσει το… ευρωπαϊκό 3-5-2, δεν φοβήθηκε ούτε δευτερόλεπτο τη Θέλτα, βάζοντας δύο “καθαρούς” επιθετικούς να απασχολούν την αμυντική της γραμμή και παρέταξε μια ομάδα απολύτως συγκεντρωμένη, άριστη στο τακτικό κομμάτι και με παίκτες… καμικάζι.

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος της Θέλτα. Την κράτησε μακριά από την εστία του Στιλ, της πήρε τη μεσαία γραμμή με τον “εγκέφαλο” Λεντέσμα να κάνει ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και στις αντεπιθέσεις ήταν φωτιά. Μόλις στο 11′, στην πρώτη αντεπίθεση, ο Κουλιμπαλί βρήκε τον Μπεργκ με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει άουτ. Και η συνέχεια υπήρξε το ίδιο εντυπωσιακή, με τον Παναθηναϊκό να είναι υπέροχος στην πρώτη ώρα παιχνιδιού.

ÊÏÕËÉÌÐÁËÉ ÂÉÃÉÁÖÁÍÅÓ ÈÅËÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) CELTA - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Οι παίκτες του Στραματσόνι απείλησαν ξανά με τους Μπεργκ (15′), Λουντ (25′) και Ζέκα (27′), την ώρα που η Θέλτα, παρά τη βοήθεια του κόσμου της, αδυνατούσε ακόμα και να πατήσει στην πράσινη περιοχή. Ο Ζέκα σαν… σκούπα μπροστά από τα τρία σέντερ μπακ καθάριζε κάθε φάση που πήγαινε να βγει απ’ τον άξονα, οι Κουλιμπαλί και Λουντ “κλείδωσαν” τα επικίνδυνα άκρα των Ισπανών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Και στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 38′, όταν ο Μπεργκ με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ιμπάρμπο σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του Κολομβιανού ήταν κακό και στην επαναφορά ο Κουλιμπαλί έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αλβαρεζ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει με υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια, όμως η ατυχία δεν τον πτόησε και βγήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πάρει αυτό που άξιζε. Δεν είχε τόσες ευκαιρίες όσο στο πρώτο μέρος, αλλά είχε ένα γκολ με τον Μπεργκ που ακυρώθηκε για φάουλ του Σουηδού και φυσικά τη φάση του Ιμπάρμπο στο 67′, όταν ο Κολομβιανός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει, ο Καμπράλ τον έσπρωξε από πίσω. Ο Ιταλός διαιτητής δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καμπράλ, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να προηγηθεί και να παίξει με παίκτη παραπάνω στα τελευταία 20 λεπτά. Στερώντας του, με λίγα λόγια, μια νίκη που θα τον έχριζε φαβορί για πρόκριση.

ÆÅÊÁ ÈÅËÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) CELTA - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Με τις αλλαγές των Σίστο, Γουάς και Άσπας οι Ισπανοί έγιναν για πρώτη φορά πιεστική στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και στις πρώτες τους ευκαιρίες στο ματς κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να πάρουν τη νίκη. Στο 84′ έπειτα από σέντρα του Γουάς από τα δεξιά ο Γκουιντέτι ήρθε σε κενή εστία απ’ τη μικρή περιοχή για να ανοίξει το σκορ, στο 86′ ο Ιμπάρμπο με κεφαλιά νικήθηκε από τον Αλβαρεζ και δύο λεπτά αργότερα, ο Γουάς (που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή για τη Θέλτα) με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε μια πέρα ως πέρα άδικη ήττα για τον Παναθηναϊκό, που τον αφήνει χωρίς βαθμό έπειτα από δύο αγωνιστικές και δυσκολεύει πάρα πολύ την υπόθεση πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θέλτα (Εντουάρντο Μπερίσο): Αλβαρες – Μάγιο, Γκαμπράλ, Φοντάς, Γιόνι – Ντίαζ, Ερνάντεζ- Σένε (71’ Βας), Ρόσι (79’ Ασπας), Ναράνχο (60’ Σίστο) – Γκουιντέτι.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής (85’ Εμποκού), Σάμπα, Μολέδο – Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ – Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνες – Μπεργκ.

Διαιτητής: Λ. Μπάντι (Ιταλίας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE