ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ας παίζει έτσι κάθε Κυριακή…

Αν ο Παναθηναϊκός παίζει κάθε Κυριακή, όπως έπαιξε χθες κόντρα στη Θέλτα, τότε θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, κάτι που είναι και το ζητούμενο. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ας παίζει έτσι κάθε Κυριακή…

Αν ο Παναθηναϊκός σταθεί στην ατυχία του και τον… Μπάντι, τότε θα κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Σαφώς ο Ιταλός ρέφερι αποτέλεσε την κύρια αιτία, για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν πήρε αυτό που άξιζε χθες στο «Μπαλαΐδος», εντούτοις, τα θετικά από την αναμέτρηση στο Βίγκο είναι τόσα πολλά, που ο Στραματσόνι, οφείλει να τα χρησιμοποιήσει ως θεμέλια, για την περαιτέρω ανύψωση του οικοδομήματος των «πράσινων».

Αν ο Ιταλός κόουτς, καταφέρει να έχουν οι παίκτες του το ίδιο κίνητρο, την ίδια φιλοδοξία, το ίδιο… μάτι που γυάλιζε και συνάμα το εξαιρετικό στήσιμο και τη νοοτροπία που είχε χθες (κάτι που πιστώνεται στον προπονητή), τότε το «τριφύλλι» θα είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός του στόχος.

Κακά τα ψέματα, η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό, στη φετινή σεζόν τουλάχιστον, θα λειτουργήσει ως ανόρθωση ηθικού, συγκομιδή κάποιων βαθμών και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, μέσα από παιχνίδια όπως αυτό στο Βίγκο. Το πρωτάθλημα, είναι όλα τα  λεφτά, ας μην κρυβόμαστε.

Το ματς με τον Αστέρα την Κυριακή στη Λεωφόρο, είναι ακόμα πιο σημαντικό και από εκείνο με τη Σταντάρ Λιέγης, σε δύο εβδομάδες, όπου το «τριφύλλι», απελευθερωμένο από το άγχος, θα πάει να κάνει το παιχνίδι του και ό,τι προκύψει.

Οι «πράσινοι» έχουν να κρατήσουν πάρα πολλά πράγματα από το χθεσινό ματς, πράγμα περίεργο-αφού έχασαν-ωστόσο τα κέρδη πρέπει να τα φυλάξουν γερά στα αποδυτήρια του «Γ. Καλαφάτης», να τα δουν, να τα παρατηρήσουν, να τα συζητήσουν, να τα δουλέψουν. Αν το κάνουν αυτό, τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα…

Προβληματισμός υπήρξε-και καλώς υπήρξε-μετά το ματς στο Αγρίνιο, μετά το χθεσινό, ναι μεν «βγαίνει» πίκρα και στεναχώρια, αλλά η εμφάνιση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τη συνέχεια.

ΥΓ.1: Κάνει αλλαγή, δεν κάνει αλλαγή, κάνει αλλαγή, δεν κάνει αλλαγή… μου θυμίζει αυτό το ωραίο και αθώο παιδικό παιχνίδι, μ’ αγαπάει ,δε μ’ αγαπάει, που έπαιζαν τα μικρά παιδιά, κρατώντας μια μαργαρίτα στα χέρια. Ο Αντρέα Στραματσόνι, πίστεψε/θεώρησε-με βάση και την εικόνα του παιχνιδιού-πως οι παίκτες του είτε θα έβρισκαν ένα γκολ, οπότε θα έκανε τρεις αλλαγές προς το τέλος για να «κάνει» καθυστερήσεις, είτε θα έπαιρναν την ισοπαλία, οπότε οι αλλαγές του θα γίνονταν κατ’ ανάλογο τρόπο. Εκ του αποτελέσματος δε δικαιώθηκε.

ΥΓ.2: Πολλή κουβέντα από χθες σε ιστοσελίδες, social media κλπ, για τον Ιταλό και την επιλογή του να καθυστερήσει τις αλλαγές. Τι μου θυμίζει, άραγε αυτό… Κάνεις ή δεν κάνεις φάουλ στα 10΄΄, όταν κερδίζεις με δύο πόντους; Δύσκολη δουλειά η άτιμη η προπονητική…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...