ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Συγκινητικός Ζιλμπέρτο: «Προέρχομαι από φτωχικό περιβάλλον»

Ο Ζιλμπέτρτο Σίλβα αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει πολύς κόσμος στις μέρες μας.

Συγκινητικός Ζιλμπέρτο: «Προέρχομαι από φτωχικό περιβάλλον»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζιλμπέρτο για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων: 

 «Προέρχομαι από φτωχικό περιβάλλον, αλλά τουλάχιστον είχαν την οικογένεια δίπλα μου. Είχα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτές που βιώνουν τα παιδιά που συναντώ. Πριν λίγο καιρό είχα μία συζήτηση με ένα παιδί από την Ινδία και δάκρυσα με όσα άκουσα».

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο έδειξε την δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μεταμορφώσει ζωές. Το είδα στα παιδιά. Οι άνθρωποι τους πρόσεχαν»

Τι είπε για την Ντρίκα:

«Ένα από τα κορίτσια της Εθνικής Βραζιλίας, που έπαιξε το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για ποδόσφαιρο στη μέση μιας φαβέλας. Οι τοίχοι που περιβάλλουν το χώρο ήταν γεμάτοι με σφαίρες. Όταν εμφανίστηκαν κάποια παιδιά να παίξουν, ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Η Ντρίκα τους είπε: δεν μπορείτε να μπείτε με τα όπλα σας, αφήστε τα έξω. Πράγματι έτσι έγινε και έπρεπε να δείτε πόσα όπλα συγκεντρώθηκαν πίσω από τη εστία. Η Ντρίκα χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο και βρήκε ένα τρόπο να προστατέψει τη γειτονιά της»

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.641 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι είπε για τον Ροντρίγκο:

«Ο Κέλτον βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο, παράτησε τη φαβέλα, απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά και απομακρύνθηκε τις συμμορίες και άρχισε να εργάζεται και να προπονείται με την ομάδα των «Παιδιών του Δρόμου». Έδειχνε μεγάλο ταλέντο και είχε προοπτικές για επαγγελματική καριέρα, όμως δεν πρόλαβε… Τον Μάρτιο του 2014, ανήμερα των γενεθλίων του, επισκέφτηκε την οικογένεια του στη φαβέλα που ζούσαν. Κατά την αποχώρηση του, τον αντιλήφθηκαν μέλη αντίπαλης συμμορίας, που είχαν διαφορές παλαιότερα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.