Μπάσκετ

Κέι Σι Ρίβερς: «Πρέπει να μπαίνουμε με ενέργεια στο παρκέ»

Κέι Σι Ρίβερς: «Πρέπει να μπαίνουμε με ενέργεια στο παρκέ»

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί του ΠΑΟΚ με 88-69, το άδειο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά και για τις δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες που ακολουθούν για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» νίκησαν φαινομενικά εύκολα τον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του κυπέλλου, με τον Κέι Σι Ρίβερς να παίζει σημαντικό ρόλο στην επίθεση της ομάδας με τους 16 πόντους που σημείωσε, όντας τρίτος σκόρερ της ομάδας πίσω από τους Γιάννη Μπουρούση με 23 και Νίκο Παππά με 18 πόντους αντίστοιχα.

Δείτε τα όσα δήλωσε:

Δύσκολη νίκη ωστόσο νίκη κόντρα σε έναν ιδιαίτερα μαχητικό αντίπαλο που κρίθηκε το παιχνίδι;

«Δυσκολευτήκαμε πολύ στην επίθεση, δεν ήμασταν αρκετά εύστοχοι και μας πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να ελέγξουμε το παιχνίδι και να βρούμε ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο έχουμε αρκετά καλούς παίκτες. Εφόσον δεν έμπαιναν τα σουτ, έπρεπε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού και να προσαρμοστούμε δίνοντας τη μπάλα κάτω από το καλάθι και πιο συγκεκριμένα στον Μπουρούση. Όταν «έσφιξε» και η άμυνά μας, βρήκαμε τον ρυθμό μας και πήραμε αυτή την σημαντική αλλά και δύσκολη νίκη.»

Σας επηρέασε η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες;

«Ήταν απαίσιο. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στηρίζεσαι στους οπαδούς σου, σου δίνουν κίνητρο, ενέργεια και ειδικά με το αποψινό (σ.σ. χθεσινό) σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τους χρειαζόμασταν δίπλα μας. Ήταν ένας παράγοντας του ότι δεν παίξαμε καλά, ωστόσο δεν μας δικαιολογεί για την εικόνα του παιχνιδιού μας. Πρέπει να μπαίνουμε με ενέργεια από  την αρχή του αγώνα, κόντρα σε κάθε αντίπαλο.»

Πλέον έχετε ένα δύσκολο πρόγραμμα με πρεμιέρα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα αντίστοιχα και έπειτα ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Έχουμε δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον Προμηθέα που δεν θα μας χαριστεί και θα μας δυσκολεύσει, όπως το ίδιο ισχύει επίσης και για τον εντός έδρας αγώνα με την Ζαλγκίρις.Το θετικό για εμάς, είναι πως θα έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Όπως είπα, έχουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Προμηθέα και την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα με την Ζαλγκίρις την επόμενη Παρασκευή και μετά από αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια, έχουμε και το εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό! Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και να μην έχουμε εικόνα παιχνιδιού όπως απόψε (σ.σ.  χθες) με τον ΠΑΟΚ.»

Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό»
POPULAR NOW Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Είχες μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο σου επίσημο παινίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, όπου σημείωσες 16 πόντους,  τι να περιμένουμε από σένα φέτος;

«Απλά «διάβασα» το παιχνίδι του αντιπάλου όπως κάνω κάθε φορά. Είναι πολλοί οι παράγοντες στο παιχνίδι που θα καθορίσουν την απόδοσή σου. Το να «διαβάσεις» την άμυνα του αντιπάλου σου είναι ο σημαντικότερος με ή χωρίς την μπάλα. Δεν είναι μόνο το πόσους πόντους σημείωσες, αλλά το πως θα βοηθήσεις με κάθε τρόπο την ομάδα σου να νικήσει. Να βάζεις ενέργεια στον τρόπο του παιχνιδιού σου, να παίρνεις ριμπάουντ, να μοιράζεις ασίστ. Όσον αφορά την ευστοχία μου, σίγουρα μου «χτίζει» αυτοπεποίθηση, κάτι που έγινε και απόψε (σ.σ.  χθες).»

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
ΚΛΕΙΣΙΜΟ