ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στραματσόνι: «Γι΄αυτό πήραμε τον Λεντέσμα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, μίλησε στην «Gazzetta Sportiva», για τον παλαίμαχο προπονητή και τεχνικό διευθυντή Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο.

Στραματσόνι: «Γι΄αυτό πήραμε τον Λεντέσμα»

Ο «Στράμα» έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, πως είναι ένας εξαιρετικός scout, έχει αρκετές γνώσεις για το ποδόσφαιρο, κάτι που φαίνεται και από τις μεταγραφές που έκανε στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και τις διαπραγματεύσεις.

Ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Ιταλός, είναι ο συμπατριώτης του, Βάλτερ Σαμπατίνι, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Περούτζια, Βαρέζε και Ρόμα, ενώ διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής των Λάτσιο, Παλέρμο και φυσικά των «τζιαλορόσι».

Ο τεχνικός των «πράσινων», κλήθηκε να μιλήσει για τον Σαμπατίνι, τονίζοντας πως στηρίζει τις απόψεις του Σαμπατίνι, θεωρώντας πως οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο, πριν αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εν τέλει θα είναι καλός ή κακός.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.038 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Στηρίζω τις απόψεις του Σαμπατίνι, διότι πριν αποκτήσεις έναν παίκτη πρέπει να έχεις δει τους αριθμούς του. Από την άλλη, θέλω πάντα να βάζω τον εαυτό μου στη θέση του ιδιοκτήτη μιας ομάδας και μπορώ να καταλάβω ότι ο πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο μέτρο για να εκτιμήσει. Τότε, λοιπόν, οι αριθμοί μπορεί να είναι χρήσιμοι. Προσωπικά οι αριθμοί με βοηθούν να εκτιμήσω την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή. Προφανώς και τα στατιστικά είναι ρευστά, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: οι αριθμοί δεν ξεχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς», είπε αρχικά, φέρνοντας στη συνέχεια το παράδειγμα του Λεντέσμα: «Επέμεινα για την απόκτησή του διότι ήξερα ότι ως πλέι μέικερ θα μας εξασφάλιζε 15-20 πάσες σε κάθε παιχνίδι. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν ρίσκο, βλέποντας τους αριθμούς του. Πρέπει πάντα να εξετάζεις όλους τους παράγοντες που αφορούν έναν παίκτη. Για παράδειγμα ως θετικές πάσες δεν θεωρούμε μόνο τις κάθετες που κόβουν την αντίπαλη άμυνα στα δυο. Έτσι καταφέρνω να αξιολογώ την απόδοση του. Αν είναι κάτω από το συγκεκριμένο νούμερο τότε κάτι δεν κάνουμε καλά. Μετράμε τις μπάλες που ξανακερδίζεις και φέρνω στο μυαλό μου τον Άλαν που είχε εκπληκτικά νούμερα στην δική μου Ουντινέζε και τώρα είναι στην Νάπολι. Αλλά και τις χαμένες μπάλες. Όμως ξεκαθαρίζουμε οι αριθμοί δεν ξεχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς».

».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.