ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Προμηθέας Πατρών 81-71

Μπουρούσης; «Παρών»!

Με τον Γιάννη Μπουρούση να συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τον Προμηθέα Πατρών (81-71), παρότι δε... θάμπωσε με την απόδοσή του, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί, στη φετινή Basket league.

Μπουρούσης; «Παρών»!

Εμφανώς επηρεασμένος από το άδειο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον μαχητικό Προμηθέα, χωρίς να παίξει καλό μπάσκετ, προβληματίζοντας με την απόδοσή του, σε μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Ο Μπουρούσης με 18 πόντους, μαζί με τους Παππά (15 π.) και Σίνγκλετον (11 π), πήραν από το χέρι την ομάδα και την οδήγησαν-εν τέλει-σε μια εύκολη νίκη, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα, στην πρεμιέρα της Basket League. Πλέον άπαντες στο τριφύλλι. στρέφονται στο ματς με τη Ζαλγκίρις, την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός «μπήκε» στο ματς με τους Καλάθη Ν., Σίνγκλετον, Χαραλαμπόπουλο, Ρίβερς και Γκιστ, ενώ ο Προμηθέας, με τους Άντερσον, Γκίκα, Φαγέ, Τζόνσον και Μουρ.

Με καλάθι του Χαραλαμπόπουλου, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, με τον Σίνγκλετον να κόβει τον Φαγέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να τρέξει στον αιφνιδιασμό, με τον ίδιο να σκοράρει για το 4-0, στο πρώτο ενάμισι λεπτό τη αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, έβγαζαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα (δύο κλεψίματα, μια τάπα στο πρώτο δίλεπτο), ωστόσο με τρίποντο του Μουρ, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-3, ενώ λίγο αργότερα, ο Άντερσον με νέο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα στην πατρινή ομάδα (5-6).

Εξαιρετικός Προμηθέας στα πρώτα λεπτά

Η αστοχία του Παναθηναϊκού, παράλληλα με την αδυναμία να βρει ρυθμό, έδωσαν την ευκαιρία στον Προμηθέα να προηγείται με 5 (6-11), στα μισά της πρώτης περιόδου, με το «τριφύλλι» να μην παρουσιάζει καλό πρόσωπο, σε άμυνα και επίθεση.

Τέσσερις μαζεμένοι πόντοι από τον Καλάθη, αλλά και ένα κάρφωμα του Σίνγκλετον, διαμόρφωσαν το 10-11 για τους «πράσινους», στα 3:34, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί το πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα, ετοιμάζοντας παράλληλα διπλή αλλαγή με Μπουρούση-Παππά.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα με τρίποντο του Καλάθη (13-11), ωστόσο ο Προμηθέας απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας με τον Μουρ, αλλά ένα λάθος του Καλάθη στην επίθεση, έδωσε  εκ νέου τη δυνατότητα στους πατρινούς να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας, με τον Πέττα να σκοράρει από τα 6,75 (13-16, 1:45), με τον Μποχωρίδη να απαντάει άμεσα, με τρίποντο, σε ένα ματς κακό ποιοτικά, αλλά με ενδιαφέρουσα διακύμανση. Μπουρούσης και Παππάς, διαμόρφωσαν το 20-17, σκορ πρώτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό όμως να μην πατά καλά και να μην έχει ρυθμό, σε ένα «παγωμένο» γήπεδο, ελλείψει κόσμου.

Μια ωραία συνεργασία Παππά-Μπουρούση, στις αρχές της Β΄ περιόδου, διαμόρφωσε το 23-19 (7:42), ο Παναθηναϊκός έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο στην άμυνα είχε αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να ακολουθεί από κοντά (25-22, 7:06), προκαλώντας τον εκνευρισμό του Πεδουλάκη.

Μποχωρίδης και Παππάς έδωσαν αέρα 8 πόντων στον Παναθηναϊκό (33-25, 5:20), αναγκάζοντας τον Νίκο Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ, με το «τριφύλλι» για πρώτη φορά να παίζει αποτελεσματικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η απόδοση των «πράσινων» δεν έμεινε σε ψηλά επίπεδα, ο Προμηθέας βρισκόταν κοντά στο σκορ (33-29, 3:12), σε ένα κακό ματς, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει ρυθμό και να μην μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι του.

Πάτησε γκάζι…

Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Παναθηναϊκός «σφίγγοντας» την άμυνά του, πήρε μια διαφορά (43-32, 1:04) με Ρίβερς και Σίνγκλετον μπροστάρηδες, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 43-36, με τον Τσάμη να εκμεταλλεύεται μια ολιγωρία της «πράσινης» άμυνας και να μειώνει στους 7.

Η τρίτη περίοδος κυμάνθηκε στον ίδιο ρυθμό (συνεχές προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό), με την άμυνα να βρίσκεται σε πρώτο… πλάνο και μια διαφορά ασφαλείας για τους «πράσινους» (61-46, 3:08), χωρίς όμως να θαμπώνει με την απόδοσή της η ομάδα.

Παππάς και Μπουρούσης ανέλαβαν δράση, η διαφορά όλο και αυξανόταν (67-48, 54΄΄), το νερό είχε μπει στο… αυλάκι και παρότι η απόδοση του Παναθηναϊκού δεν ήταν υψηλή, το ματς είχε επί της ουσίας τελειώσει.

Η τελευταία περίοδος, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού διατηρούσαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (74-59, 76-63), με τον Πεδουλάκη να δοκιμάζει διάφορα plays, ενόψει και της έναρξης της Ευρωλίγκας, την ερχόμενη Παρασκευή. Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε μια μικρή κάμψη της απόδοσής των πράσινων, μείωσε κάπως τη διαφορά, αλλά το παιχνίδι είχε τελειώσει από νωρίς.

Τα δεκάλεπτα: 20-17,43-36,67-50, 81-71.

Παναθηναϊκός: Σίνγλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλοε 8, Καλάθης 9(1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (1), Μπουρούσης 18

Προμηθέας: Γκίκας 8 (2), Φαγέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3(1), Γερομίχαλος 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ