ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ζαλγκίρις Κάουνας 84-76

Γεια σου Παππά!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζαλγκίρις, για περισσότερο από 30 λεπτά, ωστόσο με ένα συγκλονιστικό Νίκο Παππά (19 π.), νίκησε την ομάδα του Σάρας (84-76), μπαίνοντας με το δεξί στη φετινή Ευρωλίγκα, προβληματίζοντας ωστόσο με την απόδοσή του, σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Γεια σου Παππά!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods φλέρταρε για… κάμποση ώρα με την ήττα και το ΣΟΚ, ωστόσο με ηγέτη τον Νίκο Παππά, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους, με μεγάλα καλάθια, πήρε τη νίκη, έστω και δύσκολα, απέναντι στη μαχητική Ζαλγκίρις του Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Οι πράσινοι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, ήταν πάρα πολύ άστοχοι, πραγματοποιώντας ένα κάκιστο 30λεπτο, ωστόσο ανέβασαν την απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο και με leader τον Παππά, αλλά και τους Σίνγκλετον-Μπουρούση να βοηθούν αρκετά, πήραν τη νίκη, που ήταν και το ζητούμενο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα το βράδυ, στο ΣΕΦ (19:30).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκινησε το ματς με τους Νικ Καλάθη, Τζέιμς Φελντέιν, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον, με τον Σάρας από την άλλη πλευρά, να ξεκινά με τους Πάνγκος, Σεϊμπούτις, Γιανκούνας, Καβαλιάουσκας και Ουλανόβας.

Αργό τέμπο, κακό ματς

Χωρίς σκορ το παιχνίδι στο πρώτο ενάμισι λεπτό, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και άστοχες, χωρίς καλές επιλογές στην επίθεση. Σίνγκλετον, Καλάθης και Καβαλιάουσκας, διαμόρφωσαν το 3-2 (7:39), σε ένα ματς που δεν είχε καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημά του.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε βραχέα κεφαλή (7-6) στα μισά της περιόδου, ο Πεδουλάκης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Νίκολς στη θέση του Γκιστ, ψάχνοντας τρόπο να αποκτήσει ρυθμό η ομάδα του.

Η αστοχία συνεχιζόταν, ο Πεδουλάκης πέρασε τους Μπουρούση-Παππά στο ματς (7-9, 4:02), ο Χαραλαμπόπουλος με ένα εντυπωσιακό ανάποδο lay up θα ισοφαρίσει σε 9-9, αλλά η Ζαλγκίρις έβρισκε λύσεις με τον Γιανκούνας, με το ματς να πηγαίνει σε σχετικά αργό ρυθμό και τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (11-11, 2:29).

Ο Παππάς με τρίποντο έκανε το 14-11, αναγκάζοντας τον Σάρας να καλέσει τάιμ άουτ στα 2:09, για το τέλος της πρώτης περιόδου. Με καλάθι του Μπουρούση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 16-13, ο Βέστερμαν αστόχησε και στη συνέχεια της φάσης, ο Έλληνας σέντερ κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ (και το φάουλ), μετά από άστοχο τρίποντο του Ρίβερς, κάνοντας το 18-13, 31,7’’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με το «τριφύλλι» να αποκτά για πρώτη φορά μια διαφορά στο ματς.

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με όμορφο drive του Παππά (20-15), με το τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου να… διαφέρει, αφού η είσοδος του Έλληνα γκαρντ και του Μπουρούση, έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα.

Προβάδισμα για Ζαλγκίρις

Μπουρούσης και Μότουμ έκαναν το 22-18, στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ ο Μιλάκνις με τρίποντο (μετά από άστοχο hook του Μπουρούση) διαμόρφωσε το 22-21, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ, 7:39 για το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιπόλαιος, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει από τη Ζαλγκίρις, η οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ (22-25) με καλάθι του Μότουμ και Λεκαβίτσιους. Η Ζαλγκίρις έτρεξε ένα σερί 7-0 σε ένα τετράλεπτο, ήλεγχε το ματς, με τον Πεδουλάκη να ανακατεύει την τράπουλα… συνεχώς, χωρίς όμως να βρίσκει λύσεις.

Ουλανόβας και Μπουρούσης έκαναν το 24-27 (5:16), με τον Παναθηναϊκό να… πνίγεται σε άμυνα και επίθεση, έχανε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ έβαζε καλάθι με το… στανιό. Ο Φώτσης με τρίποντο-μετά από αιφνιδιασμό-ισοφάρισε σε 27-27, με το ματς να πηγαίνει σε TV τάιμ άουτ, στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Μια βολή του Σίνγκλετον και ένα τρίποντο του Φελντέιν, έδωσαν στον Παναθηναϊκό προβάδισμα 4 πόντων (31-27), αλλά η Ζαλγκίρις απάντησε άμεσα (31-29), ωστόσο και πάλι ο Φώτσης με τρίποντο από τη γωνία, έκανε το 34-29, 1:36 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Εκνευριστική αστοχία…

Οι «πράσινοι» στην κυριολεξία είχαν σπάσει τα καλάθια… και από κοντά και από μακριά, το σκορ βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, το θέαμα δεν ήταν καλό, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, μάταια όμως, αφού ουδείς από το «τριφύλλι» είχε ρυθμό. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 37-30, με την Ζαλγκίρις να μην μπορεί να βρει σουτ στην τελευταία επίθεση (3,1΄΄), μετά από λάθος του Πάνγκος (του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια).

Βόμβα από Φελντέιν!

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος του Πάνγκος και στην εκπνοή, ο Φελντέιν με buzzer beater, έκανε το 37-30, δίνοντας μια γλυκιά… γεύση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν έπειθε.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Το Β΄ μέρος άρχισε όπως και το παιχνίδι… με την Ζαλγκίρις να σκοράρει 4 πόντους στα πρώτα τρία λεπτά (37-34) και το «τριφύλλι» να μην μπορεί να… πλησιάσει στο αντίπαλο καλάθι, με το παιχνίδι να συνεχίζεται στους ίδιους αργούς ρυθμούς, που βόλευαν την ομάδα του Σάρας, η οποία δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει.

Ο Ουλανόβας με κάρφωμα έκανε το 37-37 (6:40), με τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς καλάθι για τρία και πλέον λεπτά! Ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, ενώ άλλαζε συνεχώς σχήματα προκειμένου να βρει μια πεντάδα που να του δώσει κάτι… παραπάνω στο παρκέ.

Ο Γκιστ στα 6:15 έβαλε το πρώτο καλάθι του «τριφυλλιού» (39-37), ο Γιαβτόκας ισοφάρισε σε 39-39 ακριβώς στα μισά της 3ης περιόδου, με το ματς να είναι ντέρμπι.

Ο Σίνγκλετον με τρίποντο και ο Γκιστ με δύο βολές, διαμόρφωσαν το 46-43 (3:25), με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μια μικρή διαφορά, ωστόσο η κάκιστη άμυνα εντός ρακέτας, επέτρεπε στη Ζαλγκίρις να βρίσκει εύκολα καλάθια (46-45, 2:25).

Η Ζαλγκίρις με συνεχόμενα καλάθια πήρε προβάδισμα (48-52), το οποίο μάζεψε γρήγορα ο Παναθηναϊκός (51-52), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ, σε ένα ματς που είχε… δυσκολέψει επικίνδυνα για την ομάδα του Πεδουλάκη.

Θρίλερ…

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ (58-57, 8:11), το ματς ήταν στην κόψη του… ξυραφιού, η Ζαλγκίρις μάζευε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, ανανεώνοντας συνεχώς επιθέσεις, ακόμα και στις καλές άμυνες των πράσινων.

Ο Κρις Σίνγκλετον-ο οποίος είχε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του-κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τη μία βολή, δίνοντας μια έξτρα κατοχή στην ομάδα του, αλλά ο Καλάθης ήταν και πάλι άστοχος, με την Ζαλγκίρις να κερδίζει δύο βολές με τον Μότουμ (έκοψε ο Γκιστ, σφύριξαν φάουλ οι διαιτητές), ισοφαρίζοντας σε 59-59, επτά λεπτά πριν από τη λήξη του ματς.

Το πήρε πάνω του ο Παππάς!

Ο Νίκος Παππάς με μεγάλο… τρίποντο έκανε το 62-59, ο Σάρας κάλεσε τάιμ άουτ, με το γήπεδο να αποκτά… δυνατή φωνή, θέλοντας να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, ενώ στην επόμενη φάση, εκτέλεσε ξανά από τα 6,75, για το 65-59, με την Ζαλγκίρις να απαντά (65-62).

Ο Γκιστ κέρδισε κατά κράτος τους ψηλούς της Ζαλγκίρις, σκόραρε πήρε το φάουλ, αστόχησε στη βολή, αλλά ο Σίνγκλετον με επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε το καλάθι για το 69-62, 5:13 για τη λήξη του ματς.

Με πέντε αναπάντητους πόντους η Ζαλγκίρις μάζεψε τη διαφορά (69-67, 3:52), κάνοντας ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, με τον Πεδουλάκη να καλεί άμεσα τάιμ άουτ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με κάρφωμα, έκανε το 71-67, ενώ ο Παππάς με κλέψιμο και κάρφωμα, ανέβασε κι’ άλλο τη διαφορά (73-67, 3:31), με τον Παναθηναϊκό να έχει εκλάμψεις… που ωστόσο του έδιναν ανάσες στην ομάδα του Πεδουλάκη.

Οι πράσινοι έπαιξαν έξυπνα στο τελευταίο τρίλεπτο, πήραν μια μικρή διαφορά  (77-70, 1:59), την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος, παρά την πίεση των Λιθουανών, οι οποίοι δεν παράτησαν το ματς σε καμία περίπτωση. Το ματς στο τελευταίο λεπτό, πήγε στη ρουλέτα των βολών, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μια μικρή διαφορά (80-74), οι παίκτες της Ζαλγκίρις υπέπεσαν δύο φορές σε βήματα, δίνοντας έξτρα κατοχές στο τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 20-15,37-30,51-52, 84-76.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2016-2017)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2016-2017)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ