ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εμποκού: «Να κερδίσουμε τη Σταντάρ»

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού σε δηλώσεις του, έδωσε σύνθημα νίκης για τους «πράσινους» ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης.

Εμποκού: «Να κερδίσουμε τη Σταντάρ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη μεγάλη βελγική εφημερίδα «Derniere Heure»:

Εζησα μια πολύ πολύπλοκη σεζόν πέρσι στη Βερόνα (σ.σ. στην ομάδα της Κιέβο). Μια σεζόν που ήταν γεμάτη από… στοπ, κυρίως λόγω του τραυματισμού μου, όταν έσπασα το ζυγωματικό μου, αλλά και κάποια διαστρέμματα που δεν μου επέτρεψαν να έχω ουσιαστικό ρόλο, στο πρώτο κομμάτι της περσινής χρονιάς. Πίστευα ότι μετά την επιστροφή μου, θα ερχόταν η ώρα μου και θα έκανα τα πάντα για να “είμαι” εκεί. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχα σχεδιάσει…», είπε αρχικά ο Εμποκού.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Η Κιέβο επένδυσε σε μένα (3,7 εκατ. ευρώ), αλλά μετά τον τραυματισμό μου στο πρώτο ματς της σεζόν, η ομάδα πήγαινε πολύ καλά χωρίς εμένα και ο προπονητής, Ρολάντο Μαράν δούλευε μόνο με 11, 12, 13 παίκτες. Όταν δεν “ανήκεις” σε αυτό το γκρουπ, ουσιαστικά είσαι περιθωριοποιημένος. Δεν μπορούσα όμως να πω πολλά γιατί τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν καλά. Και παρά τις προσπάθειές μου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων κάθε εβδομάδα, δεν έπαιρνα ευκαιρίες. Αποφάσισα όμως να μην αποδεχθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, παρά την πολύ μεγάλη επιμονή του προπονητή του, γιατί ήθελα να μείνω στην Ιταλία, να παλέψω και να πετύχω στη Serie A».

Για το πώς έφυγε από την ιταλική ομάδα, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ζήτησα να μιλήσω με τον προπονητή. Τον ρώτησα ποιες ήταν οι προθέσεις του για μένα, γιατί δεν μπορούσα να ζήσω μια δεύτερη χρονιά στον πάγκο. Μου είπε ότι είχε καλό… προαίσθημα για μένα, αλλά αναρωτιόταν αν θα μπορούσα να αποδώσω στο σύστημά του. Επαιζε 4-3-1-2, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα, γιατί είχα παίξει καλά σε αντίστοιχη διάταξη στην Κάλιαρι. Μίλησα μετά με τον αθλητικό διευθυντή κι εκεί ένιωσα ότι υπήρχε μεγάλη σύγχυση ανάμεσά τους. Διότι ο διευθυντής ήταν εκείνος που με έφερε στην ομάδα και έβλεπε πως δεν έπαιζα. Ηξερα ότι αν μου έδιναν μια ευκαιρία θα τα… έσπαγα».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ενώ για το πώς πήγε στον Παναθηναϊκό, είπε: «Η Κιέβο δεν ήθελε να με βρει μπροστά της στο πρωτάθλημα κι έτσι τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών με έδωσε δανεικό στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής με ήθελε πάρα πολύ κι έκανε τα πάντα για να με φέρει. Κι εδώ θέλω να παίξω καλά και να δώσω τις απαντήσεις μου».

Τέλος, για τον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης, σχολίασε: «Πλέον παίζω στον Παναθηναϊκό και θέλω να νικήσω στη Λιέγη. Θέλω να παίξω σ’ αυτό το ματς και να νικήσω. Η Σταντάρ έχει πάντα θέση στην καρδιά μου, όμως τώρα θέλω να νικήσω εγώ…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.