ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, μια ανάσα… δρόμος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το αυτονόητο, νίκησε την Ζαλγκίρις και πλέον πάει στο ΣΕΦ χωρίς… ανάσα, για το πρώτο crush test της σεζόν. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, μια ανάσα… δρόμος

Ένας προβληματικός Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνιση του χθες στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζαλγκίρις, ωστόσο έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο Παππάς καθάρισε την… μπουγάδα, το αμυντικό τρίο Γκιστ-Σίνγκλετον-Νίκολς, επί της ουσίας προανήγγειλε τι πρόκειται να δούμε μέσα στη χρονιά από την ομάδα, μόλις είναι έτοιμη και μονταρισμένη στο 100%, εντούτοις, ο προβληματισμός δεν έλειψε, όσο και αν μας… αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το κλισέ του «είναι νωρίς ακόμα».

Το σοκ που προκάλεσε ο τραυματισμός του Τζέιμς, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, είναι προφανές πως επηρέασε τον οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός, ωστόσο, έστω και δύσκολα ήρθε μια νίκη, η οποία όπως είχα αναφέρει στην προηγούμενη κουβέντα μας, ήταν προαπαιτούμενο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.242 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χωρίς καιρό για χάσιμο, χωρίς… ανάσα ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα ματς που δεν κρίνει τίποτα, αλλά όλοι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει μια τέτοια αναμέτρηση.

Αν δει κανείς πίσω, τα δύο τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός συνήθως εκκινούσε με εντυπωσιακές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του (είτε σε ΣΕΦ, είτε σε ΟΑΚΑ), βύθιζε τον Ολυμπιακό σε εσωστρέφεια, ωστόσο προϊόντος του χρόνου, έβγαινε χαμένος. Εμφατικές νίκες, πρόκριση που σήμαινε κούπα, πανηγύρια και άλλα ωραία, τα οποία έβγαιναν ξινά στο τέλος.

Φέτος έστω και (πολύ) πρώιμα, μπορούμε να πούμε πως δε φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο προβληματισμός εκπορεύεται από τα πράσινα αποδυτήρια, ενώ η σιγουριά και η ετοιμότητα (και το mentality αν θέλετε) από τα κόκκινα.

Αλλά, αλήθεια, πόση σημασία έχει αυτό; Κατά τη γνώμη μου, καμία. Ο Παναθηναϊκός εννοείται πως θα πάει για τη νίκη στο Φάληρο, Εξυπακούεται. Σε κάθε περίπτωση όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι-άνευ διακυβεύματος-μπορεί να λειτουργήσει ως την αφετηρία συσπείρωσης και δημιουργίας ΟΜΑΔΑΣ, όπως την εννοεί και την πρεσβεύει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

ΥΓ.1: Ο πιο κομβικός παίκτης των πράσινων είναι και θα είναι ο Νικ Καλάθης. Όσο οι αντίπαλοι παίζουν με το μυαλό του και εκείνος δεν απαντά με… μυαλό (δείτε δηλώσεις Σάρας), τόσο θα ασφυκτιά. Νικ σούταρε συνέχεια όταν σε αφήνουν, κι ας τα χάσεις όλα…

ΥΓ.2: Το ότι ο Νίκος Παππάς μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης του «εξάστερου», είναι κάτι λίγο πολύ γνωστό. ΣΕΦ και Μόσχα εν όψει… για να δούμε.

ΥΓ.3: Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι με δύο-και αυτές λειψές-προπονήσεις, τούτη τη στιγμή είναι υπέρ του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.