ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 2-2 (Ιμπάρμπο 12΄, 36΄, Εντμίλσον 45΄, Μπελφεντίλ 82΄)

Σφαγή…

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ονειρικό ξεκίνημα απέναντι στην Σταντάρ, προηγήθηκε με 2-0, με δύο γκολάρες του Ιμπάρμπο, ωστόσο ένα ανύπαρκτο πέναλτι και μια κακή εμφάνιση στο Β΄ μέρος, του στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Σφαγή...

Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό διπλό απέναντι στην Σταντάρ, αντιμετώπισε μια εχθρική διαιτησία, οι Βέλγοι μείωσαν με ένα ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με το τριφύλλι να μην αντιδρά σωστά στο Β΄ μέρος, να μην απαντάει στο πάθος των Βέλγων και να μένει σε παθητικό ρόλο.

Μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τις ατυχίες, καθώς  έχασε Ζέκα-Σαμπά, λόγω τραυματισμού, έπαιξε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς προπονητή, ο διαιτητής έπαιξε φουλ έδρα, χάρισε αμέτρητες κίτρινες στους παίκτες του Γιάνκοβιτς, σε αντίθεση με αυτούς του Παναθηναϊκού, που τιμωρούσε χωρίς δισταγμό.

Το  ματς

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το πρώτο δεκάλεπτο του ματς, με τον Μολέντο να απειλεί με κεφαλιά στο 8΄, μετά από σέντρα του Χουλτ, που ωστόσο δεν ανησύχησε ο Ζιλέτ, ο οποίος την παρακολούθησε την μπάλα να καταλήγει άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Απίστευτη γκολάρα ο Ιμπάρμπο!

Στο 12΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Λέτο πήρε την μπάλα, έξω αριστερά, ελίχθηκε, σύγκλινε προς το κέντρο, πάσαρε στον Κολομβιανό, ο οποίος «έπιασε» ένα τρομερό σουτ, με το αριστερό βάζοντας ένα εκπληκτικό γκολ για το 1-0!

Οι «πράσινοι» πήραν τα πάνω τους, απέκτησαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, η Σταντάρ προσπάθησε να πιέσει, ο Μολέντο έκανε μια σημαντική απόκρουση στο 21΄με το ματς να πηγαίνει μέχρι τα μισά του ημιχρόνου, όπως ακριβώς τα ήθελε ομάδα του Στραματσόνι.

Ο Εντμίλσον αποτέλεσε την αιχμή για τους Βέλγους, κινήθηκε δύο-τρεις φορές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Μολέντο κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Σάμπα με τον Κουτρουμπή, έδιωχναν μακριά, με τη Σταντάρ να μην έχει κλασική ευκαιρία στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα.

Ιμπάρμπο και 2-0!!!

Λεντέσμα, Λέτο, Ιμπάρμπο συνδυάστηκαν άψογα, έκαναν ένα τριγωνάκι, «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Κολομβιανό να υποδέχεται την μπάλα από τον κορυφαίο του γηπέδου, Λέτο, εκτελώντας με το δεξί αυτή τη φορά τον Ζιλέτ, με ασύλληπτο σουτ, για το 2-0 (36’ ).

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικά, είχε «κλειδώσει» τη Σταντάρ, βρισκόταν με δύο γκολ μπροστά και πλέον το μόνο που χρειαζόταν, ήταν σωστή διαχείριση για να έρθει η μεγάλη νίκη.

Έβαλε στο ματς τη Σταντάρ ο διαιτητής…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Στεφάνσκι θα υποδείξει πέναλτι (μετά από υπόδειξη του βοηθού), όταν ο Σα σέντραρε για τον Εντμίλσον, με τον Κουτρουμπή να τον μαρκάρει… κανονικά και νόμιμα, ωστόσο ο ρέφερι υπέδειξε παράβαση, με τον Ενμίλσον να μειώνει σε 2-1, σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Χωρίς Σαμπά-Στραματσόνι στο Β΄ μέρος

Ο Κρίστοφερ Σαμπά δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω μιας ενόχλησης, ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι αποβλήθηκε από τον διαιτητή, λόγω των έντονων-αλλά δικαιολογημένων-διαμαρτυριών του, τη στιγμή που οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια.

Η Σταντάρ είχε μπει με άλλον αέρα… στο δεύτερο ημίχρονο, πίεζε, είχε την κατοχή και ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε σημάδια αποδιοργάνωσης, στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης».

Ο Λέτο στο 58΄με ένα μακρινό σουτ, προσπάθησε να απειλήσει τον Ζιλέτ, ωστόσο αστόχησε, με το δεύτερο ημίχρονο να κυλάει στο ρυθμό των Βέλγων, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, μήτε να δημιουργήσει.

Οι Βέλγοι μπορεί να μην δημιουργούσαν «κλασικές» ευκαιρίες, ωστόσο διατηρούσαν την κατοχή, βρίσκονταν πέριξ της περιοχής του Στιλ, πράγμα που μπορούσε δυνάμει να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με τους Λεντέσμα-Βιγιαφάνιες να μη φαίνονται τόσο στο Β΄ μέρος, όσο στο πρώτο.

Ο Μότζι μετά από εντολή του Στραματσόνι, έβαλε στο ματς τον Λουντ, αντί του Λέτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον τρεις παίκτες στο κέντρο, θέλοντας να το θωρακίσει, ωστόσο ο Ζέκα, λίγα λεπτά αργότερα, λόγω ενοχλήσεων (τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο), αντικαταστάθηκε από τον Εμποκού, στο 78΄.

Ψυχρολουσία…

Ο Ορλάντο Σα, μόνιμος κίνδυνος για την περιοχή του Παναθηναϊκού, κέρδισε φάουλ από τον Κουλιμπαλί, ακριβώς έξω από την μεγάλη περιοχή του Στιλ, στο, με τον Μπελφοντίλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος, κάνοντας το 2-2, στο 82΄, με τους “πράσινους” να βρίσκονται στην κυριολεξία,από την κόλαση στον παράδεισο.

Μετά την ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, βγήκε μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις, εκτός δύο περιπτώσεων, με τον Ιμπάρμπο, με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 2-2 και τους πράσινους να κλωτσούν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν ένα μεγάλο διπλό.

Οι συνθέσεις:

Σταντάρ Λιέγης (Γιάνκοβιτς): Ζιλέτ, Ντοσεβί (63΄Μπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (71΄Ενό), Σα, Μπελφοντίλ.

Στον πάγκο: Χούμπερτ, Γκορέ, Έλντερσον, Μπαντιμπανγκά, Μπενζά, Ενό, Φιόρε

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μολέδο, Κουτρουμπή, Σάμπα (46΄Ιβανόφ), Ζέκα (77΄Εμποκού), Λεντέσμα, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο και Λέτο (75΄Λουντ).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ιβανόφ, Λουντ, Εμποκού, Μέστο, Χατζηγιοβάννης, Ρινάλντι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ