ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στο Μπάμπεργκ με… αύρα Πασκουάλ

Αρκεί και μόνο η… αύρα του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods, για να έρθει το «διπλό» στο Μπάμπεργκ; Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Στο Μπάμπεργκ με… αύρα Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στο Μπάμπεργκ, μια ομάδα που έλαμψε στην περσινή Ευρωλίγκα και μέχρι στιγμής βρίσκεται στο 1-1-όπως και οι «πράσινοι»-χάνονταςς στο νήμα από τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς στην Πόλη, για την πρώτη αγωνιστική, κρατώντας τους Τούρκους στους 67 πόντους, ενώ έστω και με δυσκολία, κέρδισε την Ούνιξ Καζάν στη Γερμανία (2η αγωνιστική) με 89-86. Κοινώς, ήταν άκρως ανταγωνιστική και… διαφορετική, σε δύο δύσκολα ματς.

Οι «αιχμές» της ομάδας του Τρινκιέρι, είναι ο δικός μας, Νίκος Ζήσης, από τα χέρια του οποίου περνάει όλο το παιχνίδι της Μπάμπεργκ, ενώ οι Μίλερ-Στρέλνιεκς-Μέλι, μπορούν στην καλή τους μέρα, να χτυπήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι Γερμανοί μπορεί να μην έχουν φιλοδοξίες για κάτι πολύ μεγάλο στη διοργάνωση, εντούτοις έχουν δημιουργήσει ένα άκρως δυνατό και ανταγωνιστικό ρόστερ, με 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα ερωτηματικό, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα, επί της ουσίας διαλύθηκε ένα «σύστημα», ένα οικοδόμημα με απανωτά-αναπάντεχα-περιστατικά που έλαβαν χώρα μέσα στην ομάδα. Με τον Τσάβι Πασκουάλ πλέον στο τιμόνι, οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν ένα restart.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν
Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν 964 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το αποψινό παιχνίδι, μαζί με αυτό της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, αποτελούν ένα «πακέτο» αγώνων, με το «τριφύλλι», αν καταφέρει να κάνει το 2χ2, θα ξαναβρεί την ηρεμία του και την… ησυχία του. Σε διαφορετική περίπτωση το άγχος και η πίεση θα «αγκαλιάσουν» παίκτες και προπονητή και είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη.

Πολλοί περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το ματς, αφού θα είναι το πρώτο με τον Καταλανό στον πάγκο. Η αλήθεια είναι πως μέσα σε δύο μέρες, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Η αύρα όμως του Πασκουάλ, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Οι παίκτες έδειξαν μεγάλο πάθος και είχαν κίνητρο (που δεν είχαν στο ΣΕΦ) στη Μόσχα, αλλά και στο ματς με τον Κόροιβο. Και αν το δεύτερο είναι ήσσονος σημασίας, καθώς ο αντίπαλος δε θα μπορούσε να κοντράρει τον Παναθηναϊκό, αλλά το πρώτο, ήταν μια εικόνα, που είμαι σίγουρος πως ο Πασκουάλ, έχει… βιδώσει στο μυαλό του, για τον τρόπο με τον οποίο θα θελήσει να παίξει απόψε η ομάδα του.

Ο Πασκουάλ μόνο με το μυαλό των παικτών του μπορεί να «παίξει» τούτη τη στιγμή. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από τις προπονήσεις και την καθημερινή τριβή. Το ερώτημα είναι αν αρκεί αυτό προκειμένου να παρουσιαστεί ένας πραγματικός Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπάμπεργκ. Φυσικά και μπορεί. Αν οι παίκτες εμπνεύστηκαν και βρήκαν κίνητρο από τον Βόβορα και τον Παναγιωτόπουλο (κάνουν εξαιρετική δουλειά), θα βρούν ακόμα περισσότερο από τον Ισπανό. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

ΥΓ.1: Είμαι σίγουρος πως ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κάνει εντατικά μαθήματα, τόσο για την ομάδα του, όσο και τον αντίπαλο. Όλο και κάτι καινούργιο θα δούμε απόψε. Έστω και σε πρώιμη φάση.

ΥΓ.2: Οι νίκες με Μπάμπεργκ και Αστέρα, μοιάζουν προαπαιτούμενα για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Να έρθουν οι νίκες με οποιοδήποτε σκορ. Αυτό έχει σημασία μόνο.

ΥΓ.3: Σε περίπτωση ήττας ο Πασκουάλ θα είναι «λίγος», «άσχετος», «λούζερ», κλπ, κλπ. Σε περίπτωση νίκης θα είναι ο νέος… Ομπράντοβιτς του Παναθηναϊκού. Ηρεμία, λογική, ψυχραιμία και υπομονή, ό,τι και αν γίνει. Ο Παναθηναϊκός, καλώς ή κακώς, ξαναχτίζεται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.